Karnival Upin dan Ipin di Melaka Wonderland

May 26th, 2011 1 Comment   Posted in Reviews

Dah lama rasanya aku tak buat pape update pasal Upin & Ipin haha walaupun dah lama tak update tapi budak-budak botak ni masih lagi dalam ingatan, tiap-tiap hari aku tengok dekat tv9. Ini sekadar post ringkas sahaja memandangkan Upin & Ipin nak buat karnival kat Melaka Wonderland  jadi sebagai anak Melaka aku terpanggil nak tolong promosi. Keterangan lanjut rujuk gambar promosi kat bawah ni Read the rest of this entry »

saksikan episod baru upin dan ipin petang ini…

November 25th, 2009 13 Comments   Posted in Reviews

hohoho dah lama aku tak update berkenaan upin dan ipin.. ye la semenjak mereka dah takde episod baru, asyik ulang episod lama je.. dan tiada update episod kat web aku dah semakin kurang menonton upin dan ipin.. tapi duka dan kerinduan aku terubat bila upin dan ipin mula menayangkan episod baru sempena cuti sekolah :D

Read the rest of this entry »

gambar topo yang paling kacak dan menggiurkan setakat ini hahaha…

October 23rd, 2009 23 Comments   Posted in Life

heheheheehe gambar ini diambil semasa pesta konvo UTeM tempoh hari.. aku tak tau nak tulis intro apa lagi ni.. hahaha sila la tatapi gambar-gambar di bawah ini ye yang persis seperti datuk Siti.. hohohoho Read the rest of this entry »

upin dan ipin angkasa…

June 11th, 2009 18 Comments   Posted in video

hohoh pada awalnya aku tak nak buat post ni sebab 2011 baru nak keluar.. hohoho tapi memandangkan aku dah melantik diri sendiri sebagai duta tak rasmi upin dan ipin dan knizam pon dah tanya maka dengan ini mempersembahkan..filem kedua upin dan ipin Upin & Ipin Angkasa… akan muncul dipawagam berdekatan pada 2011… terbitan les’copaque production.. dan inilah trailer filem berkenaan

tapikan aku akan lebih puas hati kalau 2011 nanti upin dan ipin tu dah besar sikit… hohoho biarlah nampak membesar bersama peminat.. hohoho 2011 tu lama lagi tu… dan satu lagi, kalau tak silap aku sepanjang cuti sekolah ni ada episod baru upin dan ipin… sebab aku ada terpandang hari tu.. tapi kenapa takde kat web ek.. hohoho betul ke tak ade episod baru? tv pukul 5.30 korang try tengok nanti.. hohoho aku dah lama tak bukak tv..

6 sebab kenapa korang wajib tengok GENG the Movie…

February 9th, 2009 34 Comments   Posted in Life

ok kepada yang masih belum tahu lagi.. filem animasi 3d Malaysia yang pertama iaitu Geng The Movie : Pengembaraan Bermula akan ditayangkan dipawagam pada 12 Februari 2009 tak lama lagi.. dan kepada yang belum mengetahuiya lagi.. aku dah menonton filem geng tersebut pada tarikh 13 Januari yang lalu.. hohoho aku dapat press screening invitation selaku seorang blogger.. dan atas dasar itulah aku nak keluarkan beberapa fakta kenapa korang wajib tengok Geng the movie di pawagam yang berdekatan 12 Februari ni.. hohoh nanti kalau terlepas jangan nak salahkan aku ye. hohoho Read the rest of this entry »

hadiah hari jadi topo…

January 17th, 2009 20 Comments   Posted in Life

hohoho hari ni genap 10 hari aku menyambut ulang tahun kelahiran aku yang ke 20.. hohoho aku dah masuk ke fasa dekad yang seterusnya rupanya..post ni juga bertujuan untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada rakan-rakan yang ingat dan wish birthday aku… dan juga untuk tunjukkan hadiah hari jadi aku.. hohoho

ok kita mulakan dengan hadiah hari jadi… hohoh dah lama orang tak bagi aku hadiah hari jadi weh.. hohoh seriously.. dan tahun buat julung-julung kalinya aku mendapat hadiah hari jadi.. tapi masih lagi bukan dari individu atau perseorangan.. hohohoh nak tau dari mana topo dapat hadiah hari jadi? Read the rest of this entry »