adiEu mY aLma mattEr….

Life December 14th, 2007

ak xde idea nk wat post…tp biler ak jmpe pic ni….ak teringat zman mude2.hohohohoho… my alma matter…. x byak bnde yg ak boleh crite psal zman2 perskolahan ak… my skool life is empty… nothing to be proud of…nothing to be told… tp bile ak nmpak gamba ni, kenangan lama mengimbau kembali… hohohoho nilai mangga yg lebih mhal drpd sliper jpon..hohoho setelah ditolak tambah kos die kire2..

mangga=RM 5.00 (seb baek xpakai solex….)
rantai= RM4.30..
sliper jpon…= RM 2.50…..
(kos di atas x dikira mengikut harga pasaran semasa hanya berdasarkan anggaran penulis sahaja )

fenomena di atas sering dpat dilihat ketika berada di surau mahupun di masjid…dgan kter laen kos nk jga sliper jpon 2 lgi mahal dripda sliper 2 sndri…tp ni la kenyataan mser jd knak2 skolah dlu… selain drpda cara ni… ade beberapa cara lg… ctohnya meltakkan sliper kanan di sebelah barat mnakala sliper kri plak di ufuk timur…hohohoho… tp cara ni xdigalakkan sbab berlaku byak kes pemilik x bawak kompas dan terlupa mne barat dan mne timur….lantas berlakulah kes sliper mu sliper ku jua….tu je lah yg ak igat dlam zman skolah ak yg xde pape… adieu my alma matter…..

~~lalala……

Masterpiece December 11th, 2007

this is my first post in english…..sorry, my grammar is not with me at the moment because there are plenty of things to be done at my kampung………hohoho when I was reorganizing my file… I found this…..my english assignment during matriculation………hohohoho my first and (the last maybe) poem……………

when I woke up this m0rning,
I feel s0 strange,
it seems that I’ve been forgetting s0mething,
s0mething that are n0t very important,

I saw a blue pen got stuck in my noSe,
h0w did it g0t there?
d0N’t ASk ME

I saw my b0dy being covered with t0nnes oF papers,
each filled with words that i can barely abble t0 read,
w0rds that seems t0 be meaningless t0 me,
wh0 wrote those w0rds?
d0N’t ASk ME

i saw a t0wer oF dicti0naries besides me,
something that I never use bef0re,
each have the thickness that I’ve never imagine,
the use 0f the dicti0naries?
d0N’t ASk ME

when I was trying to enjoy my breakfast,
something came up t0 my mind,
now I remember,
i g0t an unfinished assignment,
what assignment?
d0N’t ASk ME

as was trying to do the assignment,
my brain seems t0 be 0n a vacati0n,
all my ideas were enj0ying the beautiful scenery 0f the beach,
and they neglected me,
luckily a c0uple of ideas help me up and I c0me up with this stupid poem,
the title of this poem?
d0N’t ASk ME

dUnia Baru ep4- 10/12/2007

Reviews December 10th, 2007

kt cni ak tnjuk ep 4 part 1….klo nk tgok part 2 smpai part 3…bkak la tv3.com.my…hohoho…. kalo nk tgok tnpa sbarg gangguan, PAUSE la dlu plyer lgu2 pakcik Hussain 2 dlu….

episod ni, darius dpat keje kt kdai buku, tp dwet dlam cash register ilang….RM 483.. utk nk dpat dwet ganti dwet yg ilang tu, darius ngan bini die ugut tajol sbab dorg berjaya mengantoikan tajol klua dating….si opie plak start tension ngan housemate bru die sbab ema ngan sasha wat harta die cam harta awam… tp si opie ni syap je……………….ni bru part 1….. smbung la tgok kt tv3.com.my ye…hohohohohoho

my liFe as topo version 2.0…

Blogging December 8th, 2007

hohohoho…setelah ak melayari segenap pelusuk blog2… ak berjaya blaja byak tricks psal blogging…. hohoho templte ni asalnye ak curik dripda jackbook.com…try la usya page ni… byak info n tricks psal blogging….yg ak bru try…menukar favicon…hohoho…skrg ni ak dlam usaha nk jdikan template ni ak yg punya….hahaha….so nntikanlah my life as topo version 3.0…. my own template….

bende yg ak terpk nk bwat…dlam usaha menjadikan template ni ak yang punya….
1. nk wat logo 4 this blog…. xkan la ak nk gne logo bunge kt atas 2…(da beberape hari da ak perah buah fikiran ak nk wat logo…blom ade yg menepati citarasa….
2. nk customize blek widget2 yg ade kt blog ni bia serasi ngan template bru….
3. nk mempergiatkan lg promosi 4 this blog….hohoho I figured out lots of things to do….hohohoho
4. nk blaja lgi byak blogging tricks…. hohohoho ni snang sket… maklumat dihujung jari….hohohoho da byak da site2 bguna yg ak da favoritekan…hohohoho

yM vista vS yM 9 vS yM 8……

Reviews December 6th, 2007


hohoho pertarungan antara yM…..

yM vista preview…

hohoho beberapa bulan dulu ak ade tnampak video preview psal ym vista…ak rser cm bes je so ak pon daftar la email tok dpat ltest update psal ym ni….smalam ak dpat email from yahoo psal ym vista…. ak dgan teruja nye downlod la menatang ni…tp kekecewaan melanda..ianya hanyalah preview shaja….byk features xde… yg ade im ngan transfer file je….

ym vista preview

kecewa gler ak….nk tuka IMVironment pon xde…pc call,audible ngan photo sharing jauh skali…. ni btol2 preview….ak budget alpha version ke beta ke….tp interface die mmg superb la…lgi stu yg bes kalo chat reramai die bwat tab….tu je features die yg ak suke….conts lg byak drpda pros… so bye yM vista…for now la…. nnt kalo ader version alpha ke beta ke ak install lgi..hohoho

yM 9 beta…

mser ak nk install balek ym…. ak ader terpandang ym9 beta version… cam bes je ak tgok… ak memg suke test2 yg beta version ni… so ak pon downlod dan install la ym9
hohohoho yg ni mmg superb…. interface smart giler…skin bleh tuka2…ader 4-5 skin yg cun…
features die smer je cam ym 8.. bezanya die kemaskan lgi interface… button sume snag nk carik… tp satu je yg ak x suke…

ym9 beta

ym 9 xleh maen pcah2 skrin… sweetIM x capable lgi ngan ym 9 ni… ak da la suke men pcah2 skrin time chat……terpkselah ak kembali ke bntuk asal…. kembali semula ke yM8..

yM 8

disebabkan kelemahan2 yg ak kurg gemar tu la ak kembali ke ym8….hohohhoho snang pkai ym8 ni… ak suke men pecah2 skrin…thanks to cik munie sbab memperknalkan skrin pecah ni….hohoho

ym pecah skrin

hohohoho lg pon ni la version paling stabil… version laen still under construction…..hohohoho hidup ym8…..

====================================================================

sesiape yg berminat nk try ym vista click here
sesiape yg nk try ym 9 click sini
sesiape yg nk ym 8 click sini…(ade ke yg xde ym 8 ni???)
sesiape yg nk maen pcah2 skrin ngan membe die…klik sini..(sweetIM)


bErjumPa paKciK hUssaiN lg……

Masterpiece December 5th, 2007

hohohoho ak jumpe lgi pakcik hussain….ak suke lagu nie…. sesuai ngan ak…lalala……sori la ak xleh nk bg link downlod…..ia illegal….hohohohoho….ckup la ak je yg wat kerje2 haram ni….. x baek libatkan org laen…..hohohoho…..enj0y

Lalala Kerjalah

Ha…pening kepala…
Memikirkan tak ada kerja..
Dalam anggun pilu ditohmah
Ah gantung dirimu saja

Ooo, lega rasanya….
Jawat kerja pegawai pemasaran..
Di Pertama…
Rupa oh rupanya…
Kerjaan saja…

La la la
Hari hari kerja..
La la la
Bosan dengan kerja
La la la
Hidup harus kerja…kerja…

La la la
Hari hari kerja..
La la la
Bosan dengan kerja
La la la
Hidup harus kerja…kerja…

Ahhhh..terpinga-pinga…
Tak puas lagi beradu…mengantuk~…
Subuh hingga senja…
Hari hari sama saja…

Ahh..nak bancuh kopi..
Tapi gulanya tak ada…
Minum saja…
Kerja bagai nak gila..
Tak juga kaya…

La la la
Hari hari kerja..
La la la
Bosan dengan kerja
La la la
Hidup harus kerja…kerja…

La la la
Hari hari kerja..
La la la
Bosan dengan kerja
La la la
Hidup harus kerja…kerja…

Gelisah..ku gelisah..
Mengenangkan masa depan…
Ku harus kerja..
Ohhh mesti kerja..
Tiada ada apa yg percuma…
Jika tiada kerja..
Ohhh, papa kedana…

La la la
Hari hari kerja..
La la la
Bosan dengan kerja
La la la
Hidup harus kerja…kerja…

La la la
Hari hari kerja..
La la la
Bosan dengan kerja
La la la
Hidup harus kerja…kerja…