my liFe as topO… akan berhijrah…

Blogging, Life December 27th, 2007


hohoho skrg ni ak dlam proses nk pindahkan my life as topo…. pasni ak da x pkai blogger lg dah.. ade org bermurah hati bg ak domain… hohoho thanks to saudara ariff @ emptyspace kini aku da ade domain… walaupun mnumpang je domain die… tp kire ok what… satu lg anjakan paradigma.. hohoho aku blom nak reveal lg destinasi blog baru ak tu sbab still under construction…and aku akan still update lg blog ni sampai suatu mase yg akan diberitahu kelak….. perpindahan ni membuatkan aku semakin hampir mencpai cita2 my liFe as topO… version 3.0… hohoho biler ak rser blog baru aku tu da complete ak akan edarkan surat jemputan ke destinasi baru… so nantikanlah penghijrahanku… nescaya penghijrahan ini akan membuatkan my liFe as topO menjadi lebih mantap dimasa akan datang…. hohohoho entri ini pnuh dengan emosi dan ayat-ayat yang tidak mencemarkan penggunaan Bahasa Malaysia…..hohoho

sisa2 cUtiku sunggUh bermAkna…..

Life, Masterpiece December 25th, 2007

tinggal brape hari je lg before ak blek UTeM..( but the truth is, ak sendri xtau bile nk kene balek…bile daftar hostel…..) tp minggu2 terakhir ni la ak ade byak projek hohoho…my life as topo da capai tahap version 2.3 and still under construction…untuk mencapai cita2 version 3.o.. as you can see I’ve made a couple of changes in this blog…. logo aku da tuka..date da tuka.. colouring die ak edit sket…so kalau anda view blog ni dan tgok rupanya x memberansangkan itu maknenye kerja2 testing sdang dijalankan… jemputlah pcahkan skrin aku utk mmberi galakkan atau mmberi komen2 yg membina…..

one more thing… time sisa2 cuti ni la bru ak dpat blaja balek 3ds max… sblom ni 3ds max x compatible dgan vista…. baru td ak tau da ade service pack2 to solve the compatibility issues….. hohoho nantikanlah my life as topo version 3.0 3d…….

pOco pOco….

Life December 23rd, 2007


ak xtau la gamba spidey ni ade kaitan ke x ngan entry ni tp tajuk pic ni poco poco… kire ok je la….


skrng ni keluarga ak da ada aktiviti keluarga yang baru… hohohoho menari poco poco… aktiviti ni bermula beberapa hari dulu… maybe lpas hari raya haji la kot.. bile ade byak giler daging kt rumah.. bile tiap2 hari asik makan daging je.. hohohoho brat badan dah bermbah so kene la work out sket hohohoho… aktiviti ni dipelopori oleh kakak ak… sekarang dia da ade ramai pengikut… adik2 aku sume lyan je skali…skrg ni mak bapak ak pon join… aktiviti keluarga yang ni dijalankan xkire pagi atau petang kdg2 tgah mlam buta… bile ade kesedaran brat bdan dah naik aktiviti ini dijalankan…. hohohoho tp ak rser aktiviti ni bkal terkubur esok sbab founder die da nak balik U esok.. dan maybe meluaskan sayap kat sana plak hohoho…so so long pOco poco…. ak tambah berat bdan la plak skrg ni…bye poco poco…bye kakak ak yg nk blek U sok…hohoho

hidden emOticons…

Reviews December 21st, 2007

before this i wrote review about the battle of ym… now I’ll tell about the hidden emoticon of ym… hohoho when I stumble upon a page I saw this site that tells about hidden emoticon... quite interesting….tegeliat lidah ak speaking… hidden emoticons….hohoho bunyi die mcam t0p secret je….what the fish is this??? ok kte la anda bengang dgan mmber anda dan anda mahu mngatakan bahawa dia seekor lembu…. taiplah 3:-o ini mrupakan cara yg berkesan dan mudah difahami walaupun anda chatting dgan seekor lembu….atau sekiranya anda mhu mgeluarkan kata2 kesat di ym…. tetapi anda seorg yg suci dari segala kehajahatan… taiplah :@) nescaya slpas anda mnaipnya… anda dpat mngeluarkan kte2 ksat tanpa perlu rsau kesucian anda ternoda dan anda tdak perlu menyertu….. :-” :-“ and lastly, sekiranya anda sdang chatting dgan sekor monyet… dan anda rsau ia xmemahami bahasa manusia, taiplah :(|) diharap ia dapat memahami emoticon yg muncul dan mungkin juga ia akan brasa gembira mlihat kaum keluarganya di skrin…. so dgan kte laen hidden emoticons ni cam xtra emoticons la tok menceriakan lg dunia chattingmu…..hohohoho for more info…feel free to go to this site.vngrabber.com/emoticons smoga anda dpat melahirkan byak lgi ungkapan…. :-” :-“

hujan 0oo hujan….

Life December 20th, 2007

post ni xde kaitan langsung ngan band ujan yg tgah popular skrg ni…..ak xknal pon band 2..

hujan oh hujan kenape ko turun…. macam mne ak x turun…. katak panggil aku...

oo0o0 la ktak….apsal la ko panggil ujan… da 2-3 hari da ujan ni….rosak plan ak… knonnye nk p BP sok… tp apekan daya… BP 2 antara kwasan2 yg dilanda banjir… dgan ujan yg xnk brenti ni… niatku dihalang kedua ibu bapa….
so cuti ni xde bwat paper pon… ade r mser awal2 dlu p somban jd pengapit cgu kwen… 2 je r… hari len sume dok melangok je kt umah….da r ujan lbat… mmg bes r tdo…
ak da mcam brung antu…. siang tdo dgan lenanya didendangkan dengan rintik2 ujan…. mlam plak bjaga…. xde la bnde laen yg ak bwat…. hohohoho… tp mser ak dok melangok memalam bute 2… mcam2 bnde ak da blaja… hohohoho ak da tau cmne nk edit skin ym jd kler+patern yg ak suke….hohoho skrg ni ym ak da kler ijau da…. ade 2-3 0rg kter cam keling…. pape la… janji ak suke….pastu skrg ni ak da mule pham XML code…. xlme lg ak hrap la ak bleh bwat layout blog sndri… xamek lg dripda jack….bsan nye cuti ak….. gathering bdak skolah pon x p…. nex week da kne blek da….. cutiku tiada ape2 yg menarik……bye cuti….

by the way… atas 2 pic adik memakai poncho kuning die… suke sgat kaler kuning….sume bnde nk kuning….tp kan… poncho 2 standard kaler die mmg kuning urmmmm…. xksah la… k bye hujan… bye poncho kuning….

opEn source

Reviews, software December 19th, 2007

recently ak rajen explore open source yg pelbagai jenis…..byak gak yg ak da try… agak menarik la… software yg lbih kurg same dgan sofware yg harge ratus2 bolleh dpat FOC… tp kne pandai carik la… ade gak software sampah yg bkal menjahanamkan komputer…. ni antara open source menarek yg pnah ak gne…. ak just bg review je…. ak x bertanggungjawab sekiranya berlaku sesuatu yg dijangkakan…hohoho tp slame gne ak gne blom pnah ader problem lg………

Mozilla firefox..
browser yg sgat digemari ramai….ak suke browser ni sbab byak [email protected] on yg berguna…lg satu, ianya slamat compare to IE…. pop-up x lg kelihatan….

Blender..
ni 3d modeling software… menarek gak la.. walaupun ssah sket nk master tp ade byak giler tutorial tok blender ni… hasil die pon puas hati kalo ko hbat…hohoho

Audacity..
software ni cam sony sound forge… bleh record, bleh edit dan bleh convert audio… snang gak la nk blaja gne software ni…

GIMP
ni alternatif laen for photoshop… utuk edit gamba etc… features die sume lebih kurg smer ngan adobe photoshop

Open Office…
ok. ni boleh dikatakan rival terdekat tok microsoft office… features die lbih kurg sme je ngan microsoft office… ade word,boleh bwat presentation etc….

VLC
ni utk play video… byak video file yg die support.. n la player yg faymes kt U ak….manarek gak… snag nk gne..

Media Player Classic
ni lg satu media player gak…. byak file yg die support… klo xckup rjen2 la crik codec…