bila topO dah balik Murni….

Life February 14th, 2008

dah dkat seminggu dah aku balik hostel Murni ni… dalm masa tu dah agak banyak bende dah berlaku….

1)bila topO dah balik Murni… aku dah berjaya format laptop aku… hohoho dah upgrade jd vista ultimate… dulu home premium je… bila aku dah format laptop ni… skarg ni aku tgah cuba sedaya upaya mengembalikan nostalgia vista lama aku.. softwsre,theme,firefox plugins,bookmark sume aku recall balik… tp xde CA antivirus…. hohohoho tp xpe… ku ade AVG pro yg ori… lesen sampai blan 12 ni… try dlu camne dah dpt free amek je…

2)bila topO dah balik Murni… damn bila aku balik Murni maknanya internet xde…..trafik blog ni lari gila… dah jadi macam roller coaster dlu… kalau post aku pasal power rangers ep2 pon x dpat sambutan sebagaimana ep1 dulu…. kalau aku kt rumah dlu average trafik aku lebih kurg 50 unique visits… ok la tu utk newbies… tp bila top0 balik murni… trafik ku jatuh jadi 5.. hohohoh seb abeklah ade lg visitor yg setia….

3)bila topO dah balik Murni… banyalah assignment yg dtg menyerang… kalau masa dok kt rumah cuti dulu x ksah pon assignment bayak mane… mmg x buat punya…tp kt sini terasa pressure nk buat assignment…adakah perkara ni sesuatu yg bagus??? hohoho bgus kot…

4)bila topO dah balik Murni…topo makan bertambah banyak… tapi x gemuk2 gak… adui.. bila la aku nk tambah sket berat badan ni bia ade bentuk atletik sket…ni x dah ramai dah org kata aku kurus… aku jalan2 je tetiba ntah dari mana ade org ckap aku kurus.. blur aku..hohohooh skarg ni au da jrg workout.. asyik dok mngadap laptop je…. power spek dah naik.. fitness dah turun,, hohohoho

hohohoho sbab tu la saya suka rumah saya… bila balik rumah sume bnde ni xde….

power rangers ep2…

Life February 12th, 2008

hohohoho selepas post aku mengenai dunia baru the movie, post tentang power rangers sgat mesra search engine.. saban hari ramai org search dkat yahoo pasal power rangers.. dan keyword gambar power rangers diterajui oleh aku dengan jayanya… hohohoho aku sgt yakin mereka yg search tentang power rangers ni terdiri daripada mereka yg masih kecil.. so adik2 sekalian.. hari ini abg top0 akan sambung mengenai power rangers sampai habis…hahahahah

ok episod satu dah cerita sampai time rangers.. kini tibalah masanya untuk….

Power Rangers: Wild Force

ok selepas tamat kisah pengembaraan masa… tibalah masanya untuk power rangers wild force beraksi..sekali lg power rangers menggunakan binatang sebagai tema… adoi.. bosan aku.. plot cerita ni berkisar tentang 5 org remaja yg terpilih jd rangers (tipikal la…) berlatar belakangkan hutan… ala2 barbarian kuno…. Read the rest of this entry »

post terakhir….

Blogging, Life February 10th, 2008

post terakhir??? aku da nak bersara dari bidang blog… aku dah malas nak jaga blog ni… aku blogger baru yg kecundang???menulis blog x mebawa apa2 erti pada aku??? hohohoho tidak sama sekali…. ni adalah post terakhir sebelom aku balik Murni…. sekejap je dah habis cuti seminggu…. post ni kira conclusion utk apa yg dah berlaku sepanjang cuti seminggu…

first of all… apa yg aku dah buat dalam masa seminggu ni… hohohoho aku dah buat mini gathering dgan member2 aku yg sengal… aku dah memperkayakan blog ni dgan pelbagai plug ins baru.. aku dah start buat directory bawah catzer…aku dah merosakkan ym aku…

apa yg aku x berjaya buat…. hohoho ni lg banyak… satu pon homework aku x buat…hohoho standard la… esok nk hantar malam ni baru buat…kononnya nak tukar theme baru… tapi aku dah jatuh hati ngan theme ni.. sayang nk tukar….. nk buat skin ym… damn.. ym pon dah problem.. watpe nk buat skin… nak beli bday present utk ade sorg minah ni… hohoho aku x berkesempatan la nk beli… ntah bila ntah aku nk beli….( naseb baek aku sempat pos bday card bya.. kalo x bsing mnah tu.) aku x berjaya nk install plug in lightbox… sesape boleh tolong???

apa yg bakal aku buat…hohoho sebaik sahaja aku menjejakkan kaki ke Murni aku akan cari cd vista, driver dan segala macam software utk aku format laptop ni…(sedih dowh nk kene format…)malamnya aku akan siapkan asignment dta struct yg nk kene hantar Isnin ni…pastu study la..midterm dah dekat….hohohoho kalau berjaya study la…..

siapa yg sibuk sangat nk tegok aku nye multimedia assignment ari tu… ni tgok la puas2..asignment(recycle poster) dgan lab test aku…(kulit buku)

 

vista oh vista: nk kene format ke ni???

Life February 9th, 2008

hohohoho setelah lebih 5 bulan aku guna vista tanpa sebarang masalah… beberapa hari lepas aku terasa nk format laptop ni… hohohoho masalah dia satu je… ym.. die tulis..

aku dah try reinstall ym lebih 3-4 kali…. error ni aku ambil dari pelbagai versi ym9 & ym8 dua-dua kuarkan error yg sama… Read the rest of this entry »

bila budak sengal dah reunite…

Life February 8th, 2008

hohohoh sebenarnya dah lama da aku nk buat entry ni…sedang mengumpul2 gambar…tp x bleh blah btol sumber2 gambar aku tu… sorg p kelantan… sorg lagi pg Singapore.. puas la aku menunggu dengan sabarnya…hampeh btol bdak2 ni…ok pada 4 Feb yg lepas, bertempat di Mahkota Parade Melaka, aku dan beberapa classmate aku msa kt matrix dulu buat la satu gathering kecil-kecilan… gathering yg disertai oleh 7 bdak2 sengal ni berjalan dengan agak baik sekali… hohohoho… mereka2 yg terlibat adalah, aku,mike,afif,epul,faten,nabilah & adik nabilah (tukang amek gambar) hohohooho….gathering ni dimulakan dengan aktiviti menunggu rakan2..janji pukul 10… tp standard la semua buat janji Melayu….hohoho aku org pertama yg sampai… jenguh gak la aku tunggu bdak lain..esp mike yg datg pukul 12… hohohoh

sebaik sahaja mike sampai kami pon menuju ke MP..faten terus gi MP sebab dia nk kene buat pasport dulu… aktiviti pertama kt MP… pergi kedai buku.. hohohoho bkan nye beli pape pon.. saja dok tgok buku2 yg ada then buat havoc sket… seb baik la kak yg jaga tu x halau kami….pastu kitorg pergi main bowling after makan kt food court… main 2 game je… tp amek gambar punya r banyak…..aku rasa ada beberapa org kt belakanng tgah q nk men.. hohoohoh aku mulakan aktiviti ni dengan macho sekali apabila memulakannya dengan strike yg bergaya… hohoohoho tp pastu sekor2 buat strike… paling x pon spare… aku plak 1st je yg strike.. pastu longkang… hohohoho dan akhirnya aku kalah dgan sgat teruk skali…. hohoho

gambar-gambar-gambar…main x seberapa….

Read the rest of this entry »

smash my screen..

Reviews February 6th, 2008

 

 

 


klik utk image yg lg besar..

kalau korg pergi dkt page about me.. ade aku tulis smash my screen utk pertanyaan lanjut… mcam mane nk smash screen aku??? guna hammer??? hohoho x la..dulu aku dah pernah buat review pasal benda ni..battle of ym.. tp ramai lg yg tanya pasal benda ni… ok ni aku rewrite balik dngan lebih detail… ok… anda berasa sangat bengang dgan rakan anda??? rasa mcm nk pecahkan je skrin die??? jgan runsing lg… download la add ons ini sweetIM….(ia bukan saja boleh digunakan utk ym.. malah utk msn skali…)… selain daripada memecahkan skrin anda… banyak lagi features yg best ade kt sini…jika sebelum ini.. jika anda bosan, anda hanya akan menulis 8-|… kini x payah lg… ekspressikan keboringan anda dengan lebih menarik lg…
Read the rest of this entry »