iron man the movie

Reviews March 4th, 2008


aku macam dah ketagih la plak nak letak video kt blog ni… tp seriously trailer ironman ni sangat mengujakan aku…bagi sesiapa yang x kenal dengan ironman ni…for your info, ironman ni kira segerombolan dengan x-man, spiderman dan watak2 super hero lain keluaran marvel.. aku memang suka movie super hero yang diadaptasi dari komik… hohooho style gile..aku akan bagi sinopsis iron man dalam bahasa melayu…hohooh
ok movie ni berkisahkan tentang Tony Stark (robert downey junior) yang merupakan seorg billionaire yg genius.. dia mencipta dan membekalkan senjata api kepada pihak tentera sebagai satu sumber pendapatan… pada suatu hari die telah diculik oleh pihak pengganas yang memaksanya untuk menyiapkan peluru berpandu milik mereka…hohohoh dia dikurung bg menyiapkan projek itu.. hohoho Tony x buat peluru berpandu tu tp sebaliknya..dengan guna ape yg ade kt dalm bilik tu.. die cipta satu dirah yang bertujuan untuk melepaskan diri.. sebaik tiba di rumah.. tony mengupgrade dirah die td menjadi kepada sesuatu yg sangat cool dan diadmire oleh aku.. hohoho dengan kuasa yg dia miliki kini.. die bertekad dan berazam untuk mempertahankan bumi dan manusia sejagat dari sebarg bencana…tp semua tidak berjalan dengan lancar…hohohooh wujud sorg lagi manusia besi yang menjadi musuh Iron man…hohohoho ingin tahu kesudahannya???nantikan di pawagam pada 2 mei 2008 (UK released… kalo kt Malaysia maybe 9-14 Mei…hohooho tunggu je la bulan MEi ni…)nak tau detail sila lawati

http://ironmanmovie.marvel.com
http://ironmanthemovie.com

HEROES AREN’T BORN

THEY’RE BUILT

semua blogger adalah pembohong!!!

Life, UTeM March 1st, 2008


buat julung-julung kalinya aku meletak video ke dalam blog ni… tp srius video ni memang xbleh blah… sekarang ni aku tgah mengumpul video2 PRU yg menarik dan berbaloi untuk dijadikan koleksi…. aku xnak melanjutkan lg cerita pasal pilihanraya sebab aku masih belom layak untuk mengundi…dan sebagai pelajar universiti aku x boleh mengikuti atau menganjurkan sebarang kempen…..aku baru sahaja selesai menjalani 2 midterm yang macam agak celaka… hohohoo soalannya senang tapi kalo da x study memang x dpat r…menjelang midterm test yang pelbagai… aku telah bereksperimen dengan banyak tempat untuk study….tp semuanya mendatangkan kegagalan…cubaan pertama.. study kt dlam bilik-> usaha ni gagal sebab sebaik sahaja aku terpandang laptopku semngat study kian luntur… hohohoh bkan itu sahaja… bila aku nak study dalam bilik je Read the rest of this entry »

vista oh vista…kecil sangatla!! sakit mata nak baca

software February 26th, 2008

setelah aku menulis 2 post kisah dongeng x masuk akal… kini topo kembali dengan satu lagi entry berkaitan dengan windows vista….kepada pengguna vista yang mempunyai tahap kerabunan yang melampau… jangan jadikan ianya satu alasan untuk tidak membaca entry2 dongeng panjang aku yang hanya bersaizkan 10@12… aku pon xsure… jangan la merungut di depan komputer apabila sesuatu entry atau gambar yang dipaparkan terlalu halus dan sukar untuk dilihat… hohohoh tutup intro.. di vista terdapat satu tool seaakan magnifying glass yang membolehkan anda zoom sehingga 16x dari saiz biasa… feature ni adalah magnifier….

magnifier di vista

klik kalau x cukup nampak…

kat mana feature ni??? pergi ke control panel dan tekan ease of access center… di situ terdapat start magnifier… klik la dan lihat lah paparan di skrin anda dengan lebih jelas… jgan jadikan lagi saiz sebagai alasan… size does not matter… hohoohoh

p/s: entry ni sebenarnya bersempena spec baru aku…. hohohoho kini aku dapat melihat dunia dengan lebih jelas….:-b:-b

bila topo nak midterm…

Life, UTeM February 24th, 2008

hohoho kalau sebelom ni aku mengarang kisah dongeng yg mengarut atas alasan aku tgah study utk mid term… sebenarnya tu semua dusta… hohohoh aku mengarang tatkala aku tgah nk cari pedoman nk study… tp malangnya.. pedoman itu tidak ku ketemui…aku just study sampai bab3@bab4 je… walhal test sampai bab7…. apa la yang aku buat sampai x study tu… hohohoho seperti yang aku sering ceritakan di post2 lepas, aku memang study last minute… esok pagi exam mlam ni xtdo study sampai lebam… aku dah buat perangkaan dengan teliti..sekiranya aku aku mula study pukul 8 malam, menjelang subuh esok aku dapat khatamkan kesemua bab yg masuk test… tp disebabkan aku ade kerja yang perlu dibuat kat bunga raya pkul 10.30 aku terpaksa merombak balik jadual pembelajaran aku… so aku pon mulakan lah study kurang waras aku pada 5.30 sebaik sahaja aku tamat kelas tech comm… kalau mengikut perangkaan yang baru ni… menjelang jam 10 aku dah boleh abis at least 5-6 bab…. tapi malangnya apa yang kita rancangkan x selalu menjadi kenyataan…. bab 1 & bab2 aku berjaya lalui dngan jayanya… tapi malangya… tatkala bab3 cuba memberi pengenalan… pedomanku hilang… hohoohoh so aku pon melakukan pelbagai aktiviti utk mencari pedoman…bg memastikan aku dapat mengikut perancangan… banyak aktiviti x waaras yg aku lakukan….semuanya memang sukar nak digambarkan dengan kata2… hohohoho satu hari nanti aku akan buat post khas aktiviti mencari pedoman dengan pelbagai gambar yg x masuk akal…..

sambung balik pasal nak study…. setelah aktiviti mencari pedoman aku gagal…. Read the rest of this entry »

clanz united????

Life February 21st, 2008

hohoho cerita berlatar tempatkan sebuah perkampungan yg berkapasiti tidak kurg dari 25 org dan tidak lebih 35 org setelah dicampur tolak penduduk yg bermastautin seketika untuk sesuatu aktiviti atau upacara…..

al kisah maka tersebutlah kisah…. perkampungan itu didominasi oleh kaum hawa… hanya terdapat segelintir sahaja jejaka2  idaman malaya yg tak berapa tampan…walaupun sedemikian rupa… perkampungan ini tetap diterajui oleh 2 jejaka yg tak pernah berebutkan kuasa.. perkampungan yang berkapasiti sangat sedikt itu mempunyai banyak puak aka clan… antaranya adalah puak 3 kawan gumbira..puak Wu-nan… ntah ape ntah lagi nama puak… sering berlaku pertukaran ahli puak dan menyebabkan namanya tidak kekal…

disebabkan banyaknya puak yang terdapat di perkampungan itu, adalah sukar bagi peneraju ketika mahu menyampaikan sebarang perkhabaran… tidak seperti multi level marketing(MLM) dimana informasi hanya perlu disampaikan kepada peneraju dan mereka akan menyampaikan kepada down line dan down line itu akan menyampaikan pada downline mereka yg lain…perkara yang sedemikian hanyalah mimpi para peneraju yang agak sukar menjadi kenyataan…

tetapi menjelang musim menuai yang baru ini…keadaan seperti telah berubah… jika sebelum ini ahli puak hanya bermasyarakat dan bergurau mesra sesama ahli puak sahaja ( semangat assabiyah yang amat mendalam..) kini perkara itu semakin pudar walaupun terdapat lagi ahli puak yg belum mahu mngikis semangat assabiyah mereka….. mereka seperti cuba untuk menyatukan puak mereka…..mungkin puak 3 kawan gumbira itu akan menjadi 4@5@6@ 13 kawan gumbira??? atau adakah penggabungan mereka ini bertujuan untuk menggulingkan peneraju yg sememangnya tidak disukai oleh ramai pihak… hohohoh nantikanlah kesudahannya….

p/s: ni entry kisah dongeng tatkala aku tgah study utk midterm esok….8-}

aku blur….

Blogging, Life February 19th, 2008

dah agak lama rasanya aku x update blog ni… hohohoho bukannya sebab xde idea, malahan idea aku tersangat la banyak xtau nk tulis yg mana satu…so dalam post ni aku nak compile sume idea jadi satu je post…banyak gila mid term yg bakal menyusul… yg laen sume aku x risau.. paper mate je yg aku takut gile.. aku macam xtau apa2 dowh…x macam last sem… cekang je buat mate….

aku blur…. apa lagi nak tulis ni… hohohho yeah aku dapat 1st advertiser from nuffnang.. hohoho setelah sekian lama aku tgu mana2 advertiser yg nk buat iklan kt blog aku ni… at last ade jugak… aku dapat ads daripada jomstar.com..start daripada 24 feb ni… hohoho haraplah lepas ni bayak lg ads yg masuk.. Read the rest of this entry »