statusku=krisis..

Life March 28th, 2008

status ape plak ni?? for sure bkan status ym sbab skrg ni mmg aku offline je…kalo korg bukak dkat page about me yg x seberapa tu.. aku ade tulis I’m single but not available…sbab status ni la yg byak mimbulkan kriris baru2 ni.. aku buat kawan baru sbab bnde ni.. aku mcam nak hilang kawan sbab bnde ni.. aku bosan sbab bnde ni…aku kene kutuk kt blog sbab bnde ni hohohoho and maybe sbab bnde ni la si sofia tu anta msg yg pelik kt aku hohohoho… status aku sgat complicated…aku sgat pandai simpan rahsia dan bkan calang2 org boleh tau byak bnda psal aku… psal status aku ni.. ade sorg je yg tau..tp die pon xtau tau 100%..hohoho so jgan lah ckap dgan aku bnde yg macam ni…

  • topo aku dah tau sape awek ko…
  • topo ko main kayu 3 ek… report kt awek ko…
  • hohoho topo da ade awek..
  • ooo topo ade awek xtnjuk kt aku pon…

dan ape2 yg lebih kurg maksud dgannya… sbab mmg agak mustahil ade org tau status aku yg sebenarnya…. walaupon korg punya connection ckup kuat… hohohoho connection aku lg hebat la….satu je aku boleh ckap… I’m not available… xksah la aku xde awek ke…ade ke..ade 2 ke…ade 3…dan kepada en odin… jgan soh aku update status aku lg hohoho… bila tiba masa nnt aku buat liputan khas.. macam en emptyspace nak buat liputan kawin die akhir blan may ni…hohoho

p/s: hohoho sori la kalo semenjak 2 menjak ni post aku sume bende yg mgarut2…hohoho skrg ni tu je bnde yg terlintas nk dijadikan tajuk entry…:-“:-“

hai saya sofia….

Life March 22nd, 2008

semalam aku mendapat sms daripada satu no asing yang beroperatorkan makhluk kuning…yang menimbulkan seribu kemusykilan pada aku.. sms2 sebegini mmg sering aku dapat masa kt matrix dulu.. tapi bila dah masuk UTeM.. ni 1st time…smsnya adalah seperti di bawah..

HAI, AWK N****** KAN? SY SOFIA KLS AWAK MS KAT MATRIX DL INGAT X? BLH XKITA BERKENALAN?

sebelom tu.. N****** tu nama sebenar aku…dan belum boleh didedahkan buat masa ini… kemusykilan2 yang timbul adalah seperti berikut:

  1. masa kat matrix dulu…semua org panggil aku topo.. lecturer pon ade beberapa org je yang panggil aku N******
  2. SY SOFIA KLS AWAK MS KAT MATRIX???? sofia klas aku?? klas bkan nama sofia.. klas aku masa kt matrix dulu f3p2… lagi pon kelas boleh anta sms ke??? hohoho musykil2…
  3. ok.. aku menambah sikit logik ke dalam sms ni dgan menambah perkataan bdak dan mnjadi SY SOFIA BDK KLS AWAK MS KAT MATRIX…ok bdak klas aku ade 25 org asalnya.. pastu ade yg lah p UTP la p fly la.. p jadi cgu la.. p Uniten la… tp xde sorg pon yang bernama sofia…
  4. mengenali semua bdak kelas aku… bkan sahaja nama penuh mereka.. contact no malah bday diorg pon aku tau… tp siapa sofia??
  5. ok… dia ckap dia klas aku masa kt matrix.. abis kalo dah sama kelas… buat pe nak berkenalan lagi.. dah confirm2 la aku knal ko… dan ko knal aku…..:-/
  6. ok last one… apsal la si sofia ni antar sms kat aku dgan menggunakan huruf besar??? tu yang paling memusykilkan aku….

hohohooh kepada sesiapa yg berkaitan ni… dan mungkin mengenali si sofia ni… sila la explain kat aku segala kemusykilan yang timbul ini… #-o#-o

ubah gaya hidup…

Blogging, Life, UTeM March 21st, 2008

adoi…. carry mark sumer sem ni sume dah keluar…hancor gila sem ni.. bkan kata nak dapat dean list.. nak dapat 3 pointer pon macam susah je..sekarg ni harapan aku pada final exam je… tapi U aku x macam U biasa… carry marks pakai 70%… final exam just 30% je… sekarang ni harapan aku untuk cover pointer hanyalah terltak pada subjek data comm… tu je yg cam boleh pakai skit.. lain semua hancur…kenapa sem ni aku teruk sgat??? hohohoho setelah aku bermeditasi seketika ak dapat rumuskan beberapa sebab kegagalan aku sem ni…

  • ┬áblog
  • BLOG
  • bLoG
  • BlOg

sekarang ni 70% masa aku dihabiskan dgan blog….laptop ni pon aku rasa dah beberapa hari tak di matikan nyawanya…skarg ni tempat yg aku x boleh berblogging hanyalah di cafe sahaja… tapi tempat tu semakin menjadi tidak sesuai untuk aku study… terasa macam ada sahaja mata2 yang melihat dan merenung tajam ke arahku… hohoho… hohoho aku xtau la macam mana kesudahan semester ni….. haraplah x begitu mendung….. ­čśÄ aku rasa aku kena ubah gaya hidup… aku kena kurangkan blogging ni… so pada hari2 yang mendatang ni… akan semakin kurang post yang bakal aku hasilkan… dan semakin kurang jugalah komen2 di blog rakan2 sekalian… hal ini akan berlanjutan sehingga aku berjaya kembali ke bentuk asal… so guys… doakanlah kejayaan aku ye….

rakanku yg dah terjebak dengan dunia blog…

Blogging, Life March 18th, 2008

adoi pnat nye balik camp…..hohoho ttup cerita camping dulu… nnt ak buat satu post khas..sekarang ni aku nak buat satu post khas untuk mmber aku yg dah terjebak dalam dunia blogging yang agak mencabar ini….masa aku mula2 terjebak dengan dunia blog ni dulu, aku cuba menarik seberapa ramai rakan2 untu turut serta bersama…tapi malangnya sume xnak… ade sorg umat ni je yang nak… manusia ini adalah mmber rapat ak mase kat matrix dulu…mamat ini bernama afif…skarang tgah study kt UTM cos mechatronic…hohoho antara kos idaman aku dulu….
seriously aku ckap… aku ssah nak ade mmber baik… ramai yang x berapa gemar dgan perangai aku ni… ramai yg xleh masuk skali ngan aku…. mamat ni antara beberapa org yg mnjadi member baikku….walaupun die die hard fans MU..aku plak peminat Arsenal… kitorg tetap bleh ngam…every time ade match antara 2 team ni sure die bg update kt aku sbab kt atap rumah aku xde kuali… bila arsenal kalah dgan cpat die mnyampaikan perkhabaran tu pada aku… tp bila MU kalah…hohoho aku kene p tanya dulu..pastu die akan jawab dgan ringkas je….

mamat ni seorg yang agak ganjil hohohoho…kt klas die mmg la paling pendiam…kononnya fokus2…tp bila lpak lpas klas… kegilaan die sama tahap dgan aku…sbab tu la aku bleh ngam dgan afif ni… die sgat pandai mnyorokkan identiti sebenar beliau… die ni lgi misteri la dari aku…sampaikan rmai ex classmate aku dulu x percaya bila aku ckap kegilaan die mnyamai tahap aku dan kadang2 tu melampaui kegilaanku…afif juga telah byak mmberi idea pada aku..contohnya projek BI Malaysian Cuisine dan my first and maybe the last ever POEM… DON’T ASK ME…

aku menjemput dia mnyertaiku di dunia blogging sbab dia slalu meletakkan post2 yang suka aku baca dkt buletin frenster… tapi buat masa ni afif still mencari rentak dalam dunia blogging ni… dah bberapa kali dia reorganize blog die… dan kini post die menjadi semakin agak menarik…aku mnunggu post ko smpai thap macam yang slalu ko conteng kt group + buletin fster…

so di sini aku nak buat promotion free kepada saudara afif aka memberku…silalah lawati humbleandmodest.blogspot.com untuk mngenali dgan lebih rapat┬á manusia yg berjaya mnyamai kegilaanku dan manusia yg banyak mmberi insirasi padaku

topo hanya dikenali di alam maya…

Life, UTeM March 11th, 2008

hohoho setelah manjadi blogger selama tidak kurg dari 3 bulan++ nama topo hanya dikenali di alam maya sahaja.. xramai yang btol2 kenal dengan topo ni…. even blogger2 UTeM – tempat topo melajutkan pelajaran pon hanya sorg je yg btol2 tahu tentang topo dan mengenali siapa topo ini…saban hari di shoutbox topo kat sebelah ni…terdapat persoalan yang sama…siapa topo??? pertanyaan yang seumpana pertanya dimana Sharlinie?? hohoho sesuatu yang masih manjadi misteri hingga kini… kalo bloggersUTeM pon xknal siapa topo…bloggers lain lagi la confirm mereka xknal langsung siapa si topo ni…hohohoho

aku knal hampir semua blogger2 UTeM..dan setiap hari bila aku lalu sebelah diorg.. aku akan tergelak dalam hati..hohohoho sure korg x knal aku kan??? aku tgok skrg ni blogger UTeM cam dah buat komuniti blogger… dah siap buat gathering..hohoho aku x dijemput eh… xpe2 aku x ksah…korg mmg x knal aku…walaupon aku knal hampir semua blogger x kira yang baru lahir mahupun yang telah menjadi otai….

aku sebenarnya ade project yang kononnya best utk blogger2 UTeM tunggu je la..hohohoh bila project aku tu hampir manjadi realiti aku akan mendedahkan identiti sebenar topo di khalayak umum… hohoho utk phasa pertama projek ni.. aku memerlukan bantuan seorg blogger otai di UTeM dan juga merupakan otai illustrator… so kepada saudara razif mustapha… kalau free sila la buzz aku… link ym aku ade kt blah kanan atas.. topo express box… aku ade benda nak mntak pertolongan and ade benda nak bncang sket…sekiranya saudara tidak kebratan dan sudi membantu silalah buzz ye….majulah bloggers UTeM hohohooh

tick,TAG,toe…

Life March 7th, 2008

aku dapat 1st tag dari azwanhadzree hohoho sorry la aku dah bersara dari jadi top commentator ko pasal flag problem tu… kesian plak kt ko kene check everytime aku nak post comment…xpe2 sekarang ni aku tgah lead top commentators kt zakiyamani.com…

ok aku disuruh untuk revealed 8 things about topo yg korg x tau..

1. aku dah guna nama topo ni since form 1… dah dekat 6-7 tahun… sbab aku dapat nama topo ni adalah kerana ade abang kt sekolah aku tu dulu nama topo dan die kata nama dia vlom ade perwaris…. so dia pon warisi la nama topo kat aku…

2. walaupon nama aku topo @ peta topo@ topography… tp pada hakikatnya aku sangat x suka subjek geografi… cam mengarut je subjek tu..hohoho time pmr tu la satu2 nya subjek yg aku kantoi…

3. kalau korg perasan aku selalu tulis “hohohoho” kt mana2 je aku contng… sebenarnya banda tu aku blaja dari afif…member aku masa kt mtrix dulu..hohohoho aku memang xleh lupa ekspresi muka die masa die gelak hohohoho….sekarg da melakat kt aku…da jadi macam habit plak….

4. topo memulakan blog sebab topo dah bosan dgan fster.. dkat fster aku berjaya belaja html code dan sedikit css… tp bosan gila la fster skrg ni… selain baca reply comment aku just usya gamba membe2 dan beri komen2 yg membina…

5. aku seorg yang pemalu, pendiam,dan sopan santun…hahahahahah tu semua auta…aku cuma jadi pendiam bila aku dok sorg2..buat kerja dengan khusyuknya… malu??? sopan santun??? apa tu??hohohooh

6. dekat UTeM selain dari bilik aku yg macam tongkang pecah.. cafe adalah tempat lepak aku no 2… tu la tempat aku study..biasanya la.. so kepada bdk2 UTeM.. kalo ko nampak ade mamat dok sorg kt cafe lebih dari 2 jam… tu lah topo..hooho

7. aku dah xtau nak tulis ape lagi…hohoho cukuplah sekadar 6….

sape aku nak tag ni???hohoho biar aku tag blogger UTeM yg mostly x kenal siapa sebenarnya topo ni…hohoho so kepada:

dino,eya, razif mustapha, odin…aku x sure nama dia shatilah ke farhana sebenarnya…

kalian sume telah di tag….hohohoho