topo dapat kad raya daripada diri sendiri…

Reviews September 20th, 2008

ok korang ingat tak pasal kad raya yang aku ceritakan dulu.. hohoh ye la.. kad raya percuma daripada enveluv.com.. ok inilah rupanya kad raya tu.. hohooho macam biasa laye.. klik untuk paparan yang lebih besar… tapi kan.. secara jujurnya aku katakan.. aku agak kecewa la dengan kad versi baru ni.. kalau sebelum ni kan.. siap ade sampul surat lagi.. hohoho betapa serononknya aku dapat kad yang aku hantar pada diri sendiri dulu… tapi sekarang… dah macam brosure iklan plak aku tengok kad enveluv ni.. hohoho betapa seronoknya aku koyakkan sampul surat masa dapat kad dari enveluv ni dulu… tapi kini semua tu dah takde lagi.. hohohoho tapi still ok la lagi ni.. free la katakan… hoho tapi aku tetap suka yang versi lama dulu..

korang pasti nak tahu kan macam mana mereka mampu nak bagi kad ni oercuma kepada sesiapa sahaja.. hohoh diorang ni semua tokei balak yang dah kaya ke?? hohoh jawapannya mudah sekali.. sebenarnya enveluv ni bertindak sebagai salah satu medium pengiklanan.. hohoho konsep dia lebih kurang sama la seperti ruang iklan kat majalah dan surat khabar tu.. hoho dan sama la jugak seperti ruang iklan yang ade kat blog ini.. maknanya syarikat-syarikat akan beli ruang iklan pada kad yang mereka hantar tu.. dan dari situ la mereka menjana wang untuk terus kekal di dunia yang serba mencabar ini.. hohoho

ni bahagian dalaman kad tu.. dan jugak iklan yang aku ceritakan.. hohoh betapa besarnya iklan exabytes tu.. hoho sure mahal punya…

kad raya daripada diri sendiri

kad raya daripada diri sendiri

p/s: aku takde simpan la plak kad enveluv yang best tu dulu.. adeh menyesalnya…:(

aku rasa nak jadikan blog ni lebih berilmiah sikit la..

Blogging September 19th, 2008

hohoh dah dekat setahun aku menulis blog… tapi aku rasa makin lama aku dah merapu je sekarang ni.. hohoho ye la.. tengok macam post yang sebelum ni.. 3 post pasal upin dan ipin je… hohoho jadi setelah aku buat proses pemikiran kritis dan kreatif, aku rasa aku nak menjadikan blog ni lebih berilmiah sket la.. hohoho aku nak kongsikan apa sebenarnya yang aku belajar kat UTeM ni.. hohoho sebab memikirkan faktor result aku yang agak kurang memberansangkan semester lepas.. aku rasa dengan cara ni kau boleh study + menulis blog pada masa yang sama.. hohoho ni antara subjek yang aku belajar semester ni: Read the rest of this entry »

topo dah takde benda lain ke nak tulis selain upin dan ipin????

Masterpiece, Reviews September 17th, 2008

adeh… ni post ketiga berturut-turut aku buat pasal upin dan ipin… aku patut hentikan la… sure korang bosan punya kan?? ok2.. blog post yang seterusnya takde kaitan dengan upin dan ipin.. betul2 tak tipu.. hohohoho ok blog post ni sekadar update dan tambahan kepada smiley @ icon pack upin dan ipin yang lepas… hohoho les copaque dah tambah lagi 2 smiley.. dah jadi 10 semuanya… hohohoho

http://www.upindanipin.com.my/download/smiley/kakros02.gifhttp://www.upindanipin.com.my/download/smiley/ehsan02.gif

aku dah update script die… so sila la amek script baru ini ya… lagi satu aku nak mintak maaf sebab script lama tu kehabisan bandwidth gambarnya… hohoho nak tau apa itu bandwidth??? nantikan post berikutnya…

ok selain itu… kepada yang menonton upin dan ipin… korang suka tak cara ehsan lead ucapan selamat pada cikgu dia??? hohoho aku suka gila.. berminat untuk jadikan ucapan tu ringtone korang??? hohoh kini tak jadi masalah… terima kasih kepada upindanipin.com.my serta tak lupa les copaque


Title
Format

Upin & Ipin Theme Song
.mp3
Upin & Ipin Theme Song (Long Version)
.mp3
Upin – “Betul Betul Betul”
.mp3
Ipin – “Ayam Goreng…”
.mp3
Tadika – “Selamat Pagi Cikgu…”
.mp3
Upin & Ipin – “Assalamualaikum..”
.mp3
Mail – “2 Singgit…”
.mp3
Jarjit – “Apa kamu buat ni…”
.mp3

*new
Upin & Ipin -“kak rosssss!!!”                .mp3                               download

* lagi baru.. sempena GENG The Movie Pengembaran Bermula

1. Upin & Ipin Geng Promo Ring Tone DOWNLOAD
2. Upin & Ipin Geng Promo SMS – DOWNLOAD
3. Upin & Ipin Geng Promo Voicemail- DOWNLOAD

adeh.. aku dah kena sindrom upin dan ipin yang serius.. siapa ade penawarnya??? atau lagi bagus.. kepada doktor-doktor cinta yang cun di luar sana.. tolong la aku ini…

upin dan ipin….fenomena baru rakyat Malaysia…

Reviews September 16th, 2008

hohoho ni bukan post pengenalan kepada upin dan ipin…. hohoho tak payah nak buat post-post pengenalan lagi dah… aku rasa sekarang ni dah ramai yang tahu pasal animasi 5 minit yang amat menarik ni… hohoho tak keterlaluan jika aku cakap upin dan ipin sekarang dah jadi satu fenomena bariu rakyat Malaysia… hohohoh aku bukan cakap kosong… ayat aku ni disertakan dengan fakta dan pendapat..hohohohoho :upin01: Read the rest of this entry »

smiley pack upin dan ipin…

Reviews September 15th, 2008

hohoh dah lama dah aku request benda ni dari webmaster upin dan ipin.. tapi sebelum ni tak pernah diendahkan.. tapi hari ni permintaan aku dimakbulkan… hohoh mempersembahkan smiley pack versi upin dan ipin.. ade 8 kesemuanya.. hohoh guna la sampai lebam
:upin01::ipin02::kakros::mail01::fizi01:
untuk pengguna blogspot.. ni script… terima kasih diucapkan kepada blogmenjerit untuk script tu.. tak tau camne nak pasang?? tengok kat sini.. kepada pengguna wordpress nah download la smiley pack ni pastu gunakanlah wp-grins ye…

aku baru je belajar guna script ni.. kalau icon senyuman ni tak jadi sila la inform aku dengan kadar yang segera…

adeh.. tetiba plak ade member aku mintak code untuk jadikan smiley ni comment kat friendster.. untuk tidak menghampakan ni code dia…

:upin01:

:upin02:

:ipin01:

:ipin02:

:kakros:

:mail01:

:fizi01:

:ehsan01:

setinggi-tinggi penghargaan kepada http://upindanipin.com.my

entry yang korang tak mungkin jumpa di topotato.com…

Blogging September 13th, 2008

hohoho makin banyak keyword yang pelik masuk ke blog ni… aku pon tak tau la mana datangnya keyword tu kat blog ni.. ok untuk entry kali ni ingin aku nyatakan jenis-jenis post atau entry yang korang tak mungkin jumpa dalam blog aku ni.. hohoho tapi kalau tetiba sesat tu.. mungkin masa tu aku tengah mamai kot.. tak pon masa tu blog ni telah di hijack oleh pengganas-pengganas blog..dan mungkin aku telah dirasuk oleh hantu….=)) Read the rest of this entry »