baju raya topo…

Life September 27th, 2008

hohoho bukan senang aku shopping beli baju… aku rasa dah dekat 2-3 tahun dah aku tak keluar shopping beli baju.. raya tahun lepas aku kirim kat kakak aku je baju raya… 2 tahun lepas aku tak beli baju raya langsung.. hohoh tapi tahun ni aku berjaya beli baju raya.. dan yang bestnya.. aku tak keluar pon pergi shopping.. baju raya aku tahun ni ade 2 t shirt je.. hohoho 2-2 aku beli kat internet aje.. hohoh nak tengok ape rupa t shirt raya aku?? Read the rest of this entry »

kisah topo dan Ramadhan..

Life September 26th, 2008

walaupun Ramadhan semakin meninggalkan kita.. tinggal beberapa hari je sebelum syawal tiba.. tapi aku rasa aku nak menulis tentang kisah aku dan Ramadhan.. saje je nak mengimbau kenangan aku bersama Ramadhan.. mungkin boleh jadi ikhtibar.. dan mungkin juga boleh dijadikan modal untuk aku tersenyum sendiri.. atau hanyalah contengan kosong yang tak membawa makna langsung…terimalah.. kisah topo dan Ramadhan… Read the rest of this entry »

hohoho semua orang semangat nak balik raya…

Life September 25th, 2008

ok untuk pertama kalinya aku nak buat post bergambar je.. hohoho sila klik pada gambar dibawah untuk paparan yang lebih jelas.. inilah status ym rakan-rakan aku 5 hari lagi nak raya.. hohoh ramai yang x saba nak balik raya…

semua orag tak sabar nak balik raya...

semua orag tak sabar nak balik raya...

hohoho sori kalo readability kurang.. hohoho majoriti semuanya tak sabar nak balik raya… topo plak?? hoho aku tiap-tiap hari balik raya… kepada yang nak balik raya tu.. berhati-hati la ye.. dah periksa kenderaan korang ke belum?? dah beli tiket raya?? hoho ke nak tiket percuma???

p/s: hohohoho post ini tiada kaitan dengan sesiapa… sesiapa yang berkecil hati.. seribu kemaafan dipinta.. hohooh

p/s lagi: hohoh aku dah siap gantung ketupat dah kat blog ni.. tak sabar nak raya.. hohooh

iklan hari raya petronas 2008 – mak ok….

Reviews September 23rd, 2008

yeah post pertama topo sempena hari raya minggu depan.. hohoho ok.. ni iklan hari raya petronas 2008 plak..syahdu gak la aku tengok petronas punya tvc (telivisyen video commercial kalo tak silap..)  kali ni ni.. hohoh tapi cam ade gaya-gaya mengutuk telekom je.. hohoh lalalalala no komen.. selama ni pon aku hidup berdasarkan gaji bapa ku di telekom itu..tapi mak dia memang cool.. ok je…  siapa yang berlakon jadi mak ni ye.. cam familiar je muka dia ni… hohoho inilah post yang paling pendek dalam blog ni…so selamat hari raya la ye… korang ok tak?? hohohoo I’m ok…

topo membuat teks mengikut laluan guna Adobe Illustrator…

tutorial September 22nd, 2008

hohoh panjangnya tajuk… susah nak translate jadi Bahasa Melayu..ok korang ingat tak aku pernah cakap nak jadikan blog ni berilmiah sikit.. hohoh inilah ilmu yang pertama.. satu tutorial yang sangat basic khas untuk diri aku dan rakan-rakan yang akan menduduki lab test Adobe Illustrator petang esok.. hohooh cara-cara membuat tulisan yang mengikut laluan (path) dengan menggunakan Adobe Illustrator…macam biasa la ye… klik untuk paparan yang lebih jelas…
Photobucket
mula-mula sediakan bahan-bahan seperti gula, garam, tepung dan sedikit minyak.. Read the rest of this entry »

tak cukup 37.. tambah lagi 10 fakta tentang topo…

tag September 21st, 2008

ok ni satu lagi tag yang bercirikan soalan peribadi.. hoho tak cukup ke 37 fakta tentang topo dulu?? semenjak 2 menjak ni aku agak kerap dapat tag yang nak membongkar rahsia peribadi ni la.. hoohoh mungkinkah sebab aku jarang ceritakan perihal peribadi aku kat sini?? hahahah mungkin jugak.. ok tag kali ni di sedekah kan oleh saudara zobree… so jemput la baca ye.. mungkin ada benda berguna yang berguna pada korang.. terutamanya mereka yang berstatuskan awek cun.. :ehsan01: Read the rest of this entry »