iklan deepavali petronas 2008 – appa I want an aeroplane..

Reviews October 22nd, 2008

ok ni post ringkas sahaja untuk kali ini.. iklan deepavali petronas sempena sambutan depavali yang dijangka pada tarikh 27 Oktober 2008  tak lama lagi.. hohoho lama gila ads ni.. tapi agak menarik gak la.. mula-mula aku tengok aku dah boleh agak dah ni satu lagi petronas punya video tv commercial (tvc).. hohooh so enjoy la ye.. dan selamat hari depavali kepada mereka yang beragama hindu..

p/s: aku kekurangan info tentang iklan ini.. hoho aku tak sempat nak cari info la.. jadi kepada sesiaoa yang ada info berkenaan petronas tvc ni.. sila lakongsikan bersama ye.. siapa pengarah,pelakon, kisah suka duka ke.. hohoho

menulis blog sambil beramal…

Blogging October 22nd, 2008

adeh.. dah lama dah aku tak menulis kat topotato.com ni.. tangan pon dah menggeletar je nak disuruh menaip.. tapi apa kan daya.. kesibukan melanda dengan teruk sekali.. ok untuk entry kali ini aku ingin berkongsi sesuatu.. semakin hari semakin ramai yang menjadi blogger.. blogger muncul bagaikan cendawan tumbuh lepas hujan.. hohoho kemana-mana sahaja aku pergi pasti jumpa golongan blogger.. tapi apa gunanya kita menjadi blogger?? adakah untuk berkongsi kisah suka duka kita kepada seluruh dunia?? adakah kerana nak jadi popular?? atau adakah untuk memaki hamun sesiapa secara public?? hohoh aku pon sendiri dah semakin sesat dah.. semakin tak tahu apa tujuan aku menjadi blogger.. tapi beberapa post dari rakan-rakan blogger ni memberi impak yang besar kepada aku.. Read the rest of this entry »

top commentators contest di blog chekdet?? biar betul!!!

Reviews October 19th, 2008

hohoho meletup tak tajuk ni?? seperti yang korang tau. aku kan memang gemar menyertai contest atau pertandingan yang dianjurkan di alam maya ni.. hohoh dan sekarang ni aku sedang bertungkus-lumus menjadi jurukomen tip-top di blog CekDet.. hohoho biar betul chekdet buat contest?? =)) ya memang betul beliau ada menganjurkan contest jurukomen tip top di blog beliau.. tapi CekDet yang aku maksudkan ni bukanlah bekas perdana menteri kita Tun Dr Mahathir.. hoho kalau la beliau yang anjurkan.. dan confirm-confirm beratus ribu komen kat blog dia.. habis tu CekDet mana plak yang buat contest ni?? hohoh mari kita terjah… Read the rest of this entry »

bagaimana nak tau bila topo dah update blog…

Blogging October 18th, 2008

update di hari sabtu.. hohoh seperti yang aku nyatakan sebelum ni atas kesibukan yang bakal melanda diriku ini.. mungkin agak sukar bagi diriku untuk update blog setiap hari.. dan mungkin jugak aku akan update dengan membuta tuli untuk membalas dendam… mana tau untuk menghilangkan tension yang melanda.. aku akan upate sampai 5-6 post satu hari.. jauh disudut hati teringin jugak kalahkan rekod knizam hohoho…

disini aku ingin memperkenalkan beberapa cara untuk korang mengetahui sekiranya topotato.com diupdate atau tidak.. hohoh cara ini mungkin telah menjadi sangat biasa oleh sesetengah pihak..  tapi mungkin ada juga yang tak tahu.. adeh panjang la plak intro..cara-cara yang dimaksudkan adalah seperti berikut.. Read the rest of this entry »

topo nak ucapkan terima kasih…

Life October 16th, 2008

post ni bertujuan untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka yang menyokong aku.. tanpa korang siapalah aku ni.. hohoho semakin hari tanggungjawab semakin bertambah.. tapi aku harap aku tak abaikan la tanggungjawab yang makin banyak ni.. dan aku harap menunaikan semua tanggugjawab.. hohoh ye la mungkin lepas ni aku tak boleh update blog selalu.. dan mungkin jugak tak melayari internet ni selalu.. tapi aku akan tetap tengok video heliza tu tatkala kebosanan.. cairnya aku dengan heliza ni.. adeh.. fokus topo.. fokus..

terima kasih jugak kepada rakan-rakan sekalian..  walaupun sekarang ni aku sangat sibuk.. bukak laptop pon sejam-dua je.. pastu tertidur depan laptop.. dan pernah sekali malam tu aku tertidur kat surau UTeM.. hohoho bangun2 blur je.. nasib baik diorang tak sembahyangkan aku.. hahahah…  tak ada masa nak melawat blog rakan-rakan.. takde masa nak reply comment kalian semua.. tapi korang masih lagi melawat blog ni tanpa putus-putus.. comment pon rajin korang bagi.. terima kasih la ye… tapi heliza memang cute.. geram aku tengok mata dia.. adeh.. fokus-fokus..

peperiksaan pun semakin menjelang tiba.. hahaha ayat best,, kejap je dah nak habis dah semester ni.. rasa macam baru semalam je aku start belajar.. hohoh project final banyak tak siap lagi ni.. eh silap.. project final banyak yang tak mula lagi.. lalalala.. memang aku dan rakan-rakan selalu mulakan project di saat akhir hoho baru semangat tu berkobar-kobar,… tapi bila dah bosan tu layan youtube tengok heliza best gak.. boleh jadi sumber inspirasi. waa cairnya aku dengan heliza… adeh.. fokus-fokus-fokus… hahahahah :))

aku rasa cukup la sampai di sini sahaja post ni.. aku dah hilang fokus dah ni.. mana bantal aku ni.. akhir kata sekali lagi aku nak mengucapkan terima kasih kepada kalian yang menyokong aku.. semoga aku dapat menunaikan tanggungjawab aku dengan sebaik mungkin.. nak tengok video heliza lagi sekali la.. hahahha

p/s: ayat macam menang grammy award je.. hohoho sesungguhnya aku memang tengah mengantuk dan mamai.. hahahah

topo cair giler dengan heliza…

Life October 14th, 2008

entry ni ringkas je sebab aku berada dalam keadaan sangat sibuk kebelakangan ini… beberapa hari lepas aku ade berkunjung ke blog penjenayah ni.. kononnya nak baca post dia tentang gadis cina berkurung biru.. hohoh aku memang suka tengok gadis cina berbaju kurung ni.. sweet je.. hohoho tapi yang aku agak bengang.. blogger ni sikit pon tak cerita tentang gadis cina tu… kedekut!!! hohoho tapi duka lara aku terubat bila tengok video ni.. ohoho heliza AF berapa ntah… serius aku memang tak pernah layan AF.. dan aku tak tau pon wujudnya heliza yang cute ni.. adeh.. cair giler aku..

so credit pada en am sebab mempertemukan aku dengan heliza ni.. hohoho serius aku cair…

p/s: kepada gadis-gadis di luar sana yang ada raut wajah dan comel serta cun seperti heliza.. sila la contact topo ye.. hohohoho