syawal,oktober dan topo…

round up November 2nd, 2008

hoho satu lagi round up post di topotato.com.. hoho post ni aku buat secara ringkas aja la ye.. hohoho tengah sibuk sekarang ni.. hohoh alasan yang best… ok seperti biasa.. setiap awal bulan aku akan buat round up post untuk menceritakan apa yang popular dan menarik berlaku di topotato.com.. jadi terimalah round up post versi hari raya..

ok di bulan oktober 2008. sebanyak 18 post telah terhasil dan berjaya mendapat komen sebanyak 391.. hohoho dan yang paling menggembirakan aku adalah alexa rank blog ni dah mencecah ke 796 686.. hohoho dan follower aku di twitter telah meningkat menjadi 62 orang semua sekali. so kepada sesiapa yang belum follow aku di twitter.. sila la.. jangan malu dan segan.. Read the rest of this entry »

contest tiru gaya upin dan ipin..

Reviews November 1st, 2008

tiru gaya upin dan ipin..
hoho orang lain sibuk tulis pasal norman hakim,tulis pasal kes altantuya.. tulis pasal razak baginda… tulis pasal harga minyak yang nak turun lagi esok.. tapi aku tak habis-habis dengan upin dan ipin lagi.. hoh nak buat camne.. dah minat. dan aku rasa best kalau dapat kongsikan dengan korang semua.. hoho mungkin aku patut aply jadi promoter bergerak la..:D Read the rest of this entry »

plugin yang topo gunakan dalam topotato.com

Blogging October 31st, 2008

ok semenjak dari dulu lagi.. ramai yang tanya pada topo apa plugin yang aku gunakan.. untuk buat ni.. untuk buat itu dan sebagainya.. sesungguhnya aku memang agak cerewet bila nak install plugin ni.. bukan sebab susah.. tapi sebab takut ada side effect pada blog ni.. jadi lambat load ke dan lain-lain… jadi antara plugin yang aku gunakan dalam topotato.com adalah seperti berikut.. dan jika korang ada plugin alternatif yang lagi best dari plugin yang aku sedang guna ni.. sila la inform padaku ye… satu lagi.. sebagai tambahan.. aku ada letak sekali alternatif plugin yang boleh digunakan bagi pengguna blogspot.. Read the rest of this entry »

topo rasa macam nak beli handphone baru la.. korang ada cadangan??

Life October 29th, 2008

hohoho macam biasa.. tajuk panjang giler.. ok sekarang ni aku rasa macam nak beli handphone baru la. hoho mana satu yang betul ek.. hand phone ke.. henset ke.. mobile phone..hoho biarlah.. akan aku guna secara rawak dalam entry ni.. dah lama dah aku teringin nak beli handphone baru ni.. tapi tak berkesempatan.. hoho handphone yang aku guna sekarang ni basic handphone.. boleh sms dengan call je.. dah dekat 3 tahun kot guna.. hohoh rasa macam teringin plak nak beli henset baru..ada pape cadangan?? ke kalau ada port best nak beli ke? hohoho Read the rest of this entry »

mengenali apa itu UTeM Bloggers United bersama topo..

UTeM October 26th, 2008

yubiyu

yubiyu adalah singkatan kepada UTeM Bloggers United (UBU) yang diwujudkan pada Mac 2008 (12 Mac 2008) untuk tarikh lebih tepat.. ditubuhkan oleh blogger UTeM topo dan razifmustapha dengan kerjasama yang baik oleh bloggers UTeM lain yang cool..  komuniti ini tidak didaftarkan pada mana-mana badan berkanun dan juga badan-badan kerajaan di Malaysia… logo dicipta oleh saudara razifmustapha dan dihijaukan oleh topo.. hohoho warna asal adalah biru.. dan topo benci biru.. 😀 untuk melihat senarai blogger yubiyu yang berjaya dikenal pasti.. sila klik sini.. atau pon di blog razifmustapha dan juga di blog chokilala

Read the rest of this entry »

iklan celcom harith iskandar..

Reviews October 24th, 2008

seperti yang korang tahu.. sekarang ni semua perkhidmatan talian telefon mudah alih tengah sibuk mempromosikan penukaran ke perkhidmatan lain tanpa perlu menukar no telefon. masing-masing dah mulakan serangan dengan membuat iklan yang mampu menarik minat pengguna.. tapi aku masih akan tetap setia pada celcom.. hohoh tapi iklan celcom lakonan harith iskander ni memang manrik minat aku.. aku berjaya kumpulkan 3. ada satu je lagi yang takde.. so kita enjoy la ye.. hohoho

016 kini adalah celcom!!! hohoh best iklan ni.. harith berlakon jadi macam ala-ala jin..

ada 2 lagi iklan celcom.. Read the rest of this entry »