cari keyword di address bar firefox…

tutorial February 7th, 2009

hohoho lama aku fikirkan tajuk yang sesuai untuk post ni.. hohoho macam pelik je tajuk ni… kepada yang masih blur dengan tajuk diatas tu.. secara mudahnya apa yang aku ingin sampaikan adalah bagaimana korang boleh search apa-apa keyword hanya dengan menaipnya di address bar firefox sahaja.. tak perlu ke laman search engine.. aku ingatkan ramai yang dah tau.. tapi bila aku post kat twitter je.. takde respon pon dari orang lain..dan bila aku terbaca post dari blogjer berkenaan dengan benda ni.. aku rasa aku nak tambah sikit la.. teruskan membaca kalau ingin tahu ye..

hohoho search kat address bar je..

hohoho search kat address bar je..

Read the rest of this entry »

topo dah tulis 200 post!!!

Blogging February 3rd, 2009

yeash.. akhirnya aku akan menulis post yang ke 200.. ok kepada yang tak pernah baca post ke 100 topo sila baca di sini.. tapi kalau tak baca pon takde masalah sebenarnya tapi tak salah kiranya kalian meluangkan sedikit masa untuk membaca post itu.. hohoh ok untuk post yang ke 200 ni.. aku nak mengimbau kembali post-post yang terhasil la sepanjang pembabitan topo di alam blogging ni.. hohoho korang cuba la kaji gaya penulisan aku dari dahulu hingga kini.. hahahahha… mari memulakan pengembaraan blog dan kita selongkar segala misteri yang ade… Read the rest of this entry »

virtual keyboard.. untuk keselamatan atau kemalasan???

Life February 1st, 2009

hohoho macam serious je tajuk ni kan? takde la serious mane pon.. mana la aku tau nak buat entry yang serious..  ok berbalik kepada tajuk utama kita pada kali ini.. virtual keyboard.. hohoh kepada sesiapa yang tak tau apa itu virtual keyboard.. ia adalah sejenis keyboard yang wujud di alam maya dalam bentuk perisisan dan bukannya fizikal seperti yang ada di depan mata anda sekarang ini… kepada yang masih blur lagi… sila lihat gambar dibawah… hohoho entry ini 18% ditulis menggunakan virtual keyboard…. tapi akhirnya aku taip biasa je.. lambat weh.. membazir masa aku je…

virtual keyboard

virtual keyboard

Read the rest of this entry »

4 sebab kenapa kalian perlu follow topo di twitter…

Reviews January 28th, 2009

hohoh dah lama tak menulis di blog ni ye.. kekangan masa yang melanda sekarang ni memang agak melampau.. hohoh ok berbalik pada tajuk post kali ini..4 sebab kenapa kalian perlu follow topo di twitter… hohoo ok sebelum tu kepada yang masih belum mengenali apa itu twitter sila tontoni video dibawah terlebih dahulu..

Read the rest of this entry »

mari mengenali pemimpin dunia bersama topo..

Reviews January 22nd, 2009

ok semua orang sibuk bercerita tentang perlantikan Barrack Obama yang secara rasmi menjadi Presiden kulit hitam pertama di US bertarikh 21 Januari 2009 semalam.. rata-rata semua orang cerita pasal benda tu je.. agak bosan gak la aku.. hohoh tapi sebagai blogger yang mengikut trend semasa aku pun nak tulis gak la pasal benda ni.. hohoh keyword panas tu sekarang ni hehehe… tapi post ni aku ubah sedikit bagi serasi dengan jiwa topotato.com.. hohoh ye la pasti ramai yang bosan kalau semua blogger tulis benda yang sama je.. jadi untuk post di topotato.com, aku akan memberi senarai pemimpin-pemimpin dunia.. hohoh kan lagi berilmiah dari sibuk cerita pasal Obama je.. jadi.. mari mengenali pemimpin dunia bersama topo…

tolong namakan dslr baru topo…

Life January 20th, 2009

hohoh seperti yang sering aku hebahkan di twitter mahupun di blog ini sendiri aku telah berjaya memiliki si idaman hati yang telah lama aku buru.. canon eos 450D kini sudah sah menjadi milikku dengan harga yang berpatutan.. hahahah poyo giler ayat.. entah kenapa ayat aku semakin poyo semejak 2 menjak ni.. mungkin bahana sebab dah lama tak update blog kot.. hohoho idea banyak tapi tak satu pon berjaya diterjemahkan menjadi post di blog ini.. ok kembali ke topik asal.. aku teringin nak namakan dslr aku la tapi aku sangat buntu dan tak tau nak bagi nama ape.. hohoho dah lebih seminggu aku fikirkan nama yang sesuai tapi masih tak jumpa. Jadi aku memerlukan bantuan dari kalian untuk menamakan kamera canon eos 450d aku ini.. hohoho

apa relevannya aku memberi nama pada dslr aku?

Read the rest of this entry »