ramai jugak nak sponsor topotato.com hohoho

Blogging March 22nd, 2009

hohoho sekadar post ringkas sahaja ye… hohoho jika kalian rajin baca blog ni pasti korang tau yang aku sekarang ni sedang  bertungkus lumus berusaha untuk dapatkan dana yang secukupnya untuk tukar server lain.. hohoho dan sekarang sinar usaha tu cam malap je sebab banyak contest yang wujud semuanya akan berakhir melampaui tarikh 1 April.. hohoo tapi apa yang menariknya ramai la plak yang nak support kempen RM65 tu dan jadi sponsor topotato.com ni.. ohohoho memang macam murah rezeki aku.. antara mereka yang ada bagi tau nak sponsor:

  • hydir – komen kat post cakap nak sporsor lagi RM60 hoho dan perlu letakkan iklan kbsoccernet di blog ni selama 60 hari.. hohoho
  • zariel – pon cakap nak sponsor RM65 dan perlu letakkan iklan sama macam hydir… hohooh ni banyak duit sebab rezeki baby baru la ni.. ohoho
  • syam – hohoho dia pon cakap nak bagi 1 Gig hosting free kat aku..
  • catzer – pon cakap nak sponsor hosting utk topotato.com hohoh maybe sebab dia dah kaya ramai yang masuk bengkel wordpress dia la tu.. hohooh
  • serverfreak – hohoho turut mengusulkan nak jadi sponsor untuk topotato.com jika aku meneruskan hosting bersama serverfreak.. hohoh dan seperti biasa meletakkan iklan dia di topotato.. dan turut mengusulkan nak pindahkan balik server aku ke server Malaysia…

hohoh terima kasih diucapkan kepada mereka yang sudi nak sponsor… aku masih lagi berfikir-fikir nak amek offer mana satu.. ohoho tapi kalau boleh aku nak guna hasil titik peluh sendiri dulu.. ohoho kala dah terdesak baru aku belasah je.. ada apa-apa respon? kata-kata semangat? hoho sila tinggalkan diruangan komen.. hohoh kalau nak tambah offer sponsorship pon ok jugak.. hehehhe

gambar pertama topo dengan DSLR..

Masterpiece March 19th, 2009

hoho sekarang ni dah hampir 2 bulan aku memiliki dslr canon eos 450D yang aku belum namakan lagi.. tapi aku masih belum paparkan gambar-gambar aku kat alam maya ni.. hohoh so hari ni aku nak tunjukkan gambar-gambar bangunan bersejarah.. hohoh gambar-gambar pertama aku bereksperimentasi dengan dslr.. hohoh nak komen.. silakan.. tapi dingatkan bahawa ni gambar yang dambil sewaktu awal pembabitan dulu.. hohoh sekarang pon lebih kurang jugak.. hehehe 5 keping je cukup ek.. nanti-nanti la aku letak lagi.. kalo letak banyak-banyak pon buat slow loading je..

hohoho saudara hydir ade bg aku komen yg agak membina.. yang kononnya nak sponsor usaha mencari RM65 aku sebagai balasan meletakkan iklan KBsoccernet kat sidebar…  hohoho jika benar apa yang dikhabarkan.. sila contact aku.. hohoh kalau ada yang lain nak offer pon aku on je.. sekarang ni hits ke topotato.com dah mencecah 600-700 unique hits based on nuffnang stats + 500-600 unique hits based on google analytics… hohoho

usaha mencari RM65 dalam masa 19 hari..hohoho

Life March 16th, 2009

hohoho asyik buat entry penuh berinformasi je.. kali ni adalah entry yang relax plak.. hohoh seperti yang dicanang-canang di twitter mahupun di blog ini sendiri.. hoho topotato.com akan expired pada 5 April 2009 dan sekarang ni aku sedang berusaha bersungguh-sungguh menggali duit di internet untuk menampung kos pemindahan server ni.. hoho so untuk menunjukkan aku bersemangat.. aku nak melancarkan kempen usaha mencari RM65 dalam 19 hari.. hohoh sama macam konsep kempen 24jam tanpa firefox.. hoho aku akan memberikan update terkini pasal perkembangan kempen ni kat twitter.. hooho jadi kepada sesiapa yang belum follow topo lagi.. jemput la follow ye.. hohoho nak tau macam mana cara topo nak cekau RM65 hehehe…

hohoh usaha mencari RM65 dalam masa 19 hari..

hohoh usaha mencari RM65 dalam masa 19 hari..

Read the rest of this entry »

mengenali Ultraman bersama topo.. hohoho

Reviews March 13th, 2009

macam agak kebudak-budakkan tajuk entry ni hohoho aku sengaja buat macam tu untuk menunjukkan ni entry yang relax je.. hohoh tak payah nak bingit-bingitkan telinga macam post yang lepas.. kali ni aku nak kongsikan sedikit info berkenaan dengan satu lagi hero remaja kanak-kanak yang popular sejak dahulu kala lagi.. hohoh auto romen Ultraman.. hooho memang menjadi impian hampir semua kanak-kanak yang sezaman dengan aku untuk menjadi otromen ni.. hohoh ye la.. ramai sangat yang tanya.. bila dah besar nanti nak jadi apa.. hoho so aku jawab la nak jadi Ultraman.. hohohoh pada masa tu  aku rasa menatang tu la yang paling besar sekali dan sangat sesuai nak jadi bila dah BESAR.. hohoho Read the rest of this entry »

bunyi yang hanya boleh didengar oleh remaja bawah 25 tahun?

Masterpiece, Reviews March 10th, 2009

salam sejahtera dan salam maulidur rasul kepada semua pembaca topotato.com samada sengaja mahupun tak sengaja…hohoho ok korang pasti pernah dengar pasal wisel yang hanya anjing je boleh dengar sebab mempunyai frekuensi yang sangat tinggi dan melampaui batas pendengaran manusia biasa.. tapi pernah tak korang dengar pasal bunyi yang kononnya hanya boleh didengari oleh remaja bawah 25 tahun sahaja? dan kononnya bunyi itu sering digunakan untuk menghalau remaja-remaja daripada melepak buang masa kat shopping mall..  ok secara jujurnya memang aku sendiri tak tau ape konsep yang diaplikasikan.. sebab berdasarkan kajian.. batas frekuensi pendengaran manusia dan beberapa haiwan lain adalah seperti berikut… Read the rest of this entry »

boleh ke buat duit kat internet ni topo?

Reviews March 6th, 2009

hohoho semenjak aku sibuk melobi cakap aku nak beli PC baru guna duit internet ramai yang tanya aku betul ke boleh buat duit diinternet.. hohoho kadang-kadang tu aku senyum aje. belum layak lagi rasanya nak memberi pendapat sebab mentaliti orang kita ni susah sangat nak mencuba benda baru… masing-masing semua suka sangat pakai black hat tu.. hoho sekali sekala apa kata pakai red hat atau yellow hat plak.. hohoh slumber je cuba… ok berbalik pada tajuk asal.. betul ke boleh cari duit kat internet ni? hohoho meh topo kongsikan sedikit bagaimana topo cari duit yang tak seberapa ni di internet…. Read the rest of this entry »