memperkacakkan email yang dihantar bersama topo…

tutorial May 2nd, 2009

sejak kebelakangan ni aku sering berurusan menggunakan email.. ye la kan.. teknologi dah maju.. hoho kena guna semua kemudahan yang ada.. kalau tak tu kira kufur nikmat tu.. hohoho dan ada satu benda yang menarik minat aku semenjak dua menjak ni.. iaitu background yang terdapat pada beberapa email yang aku terima.. hoho diingatkan sekali lagi.. background image ye.. bukan embeded image.. setelah membuat kajian beberapa ketika aku tetap tak menjumpainya.. hoho nasib baik la ada rakan yang membantu.. kredit khas ditujukan kepada beliau.. nak tengok apa rupa email yang diperkacakkan itu? hohoho ini cubaan yang aku lakukan dari email yahoo aku manghantar ke gmail..

email yg kacak..

email yg kacak..

nak tau macam mana nak buat? hohoho sila baca sampai habis.. Read the rest of this entry »

mengenali nuffnang bersama topo…

Reviews April 30th, 2009

semenjak dua menjak ni topik berkenaan nuffnang sangat popular dikalangan rakan-rakan twitter aku.. hohoh masing-masing sibuk bercerita pasal earning la pasal campaign la dan sebagainya.. dan atas sebab yang berkenaan aku membuat post berkenaan nuffnang ni di blog aku.. aku meminta semua akan-rakan di twitter mengajukan apa yang mereka ingin tahu berkenaan dengan nuffnang dan aku akan jawab di blog ini.. hoho betapa bagusnya menjadi follower aku di twitter ni.. hahah tak percaya sila la follow aku di twitter..hahahah ok diingatkan apa yang aku jawab ni berdasarkan pengalaman aku bersama nuffnang dan juga berdasarkan sedikit kajian.. jika ada sebarang kesilapan dengan rasa rendah dirinya aku meminta kalian untuk memperbetulkannya…

Read the rest of this entry »

kisah perjalanan hidup topo di alam maya..

Life April 28th, 2009

dah lama rasanya aku tak mengarang entry.. hoho ye la dah banyak post sebelum ni semua berdasarkan fakta je.. hohoh tapi seronok jugak buat post yang berkenaan dengan fakta ni.. hohoho sesuai la dengan misi aku nak menjadikan blog ini lebih berilmiah lagi.. hohoho ok aku dah lama rasanya nak kongsikan sejarah perjalanan hidup topo di alam maya ni.. hoho mana la tau kot ada yang berminat nak jadikan buku ke.. hahaha ok aku mula mengenal apa itu internet pada tahu 1998.. hohoho tapi mas atu just tau je la ada 2 provider internet kat Malaysia ni.. TM dengan jaring.. hohoh tapi aku masih tak tau apa itu website & email.. dan sudah tentulah aku turut tak tau apa itu twitter apatah lagi facebook.. hahaha sah-sah la belum wujud lagi masa tu..

Read the rest of this entry »

jom buat corak tartan bersama topo..

Reviews April 25th, 2009

tartan? hohoho binatang apakah itu? hoho sudah tentulah tiada kaitan langsung dengan spartan mahupun titan.. hohoho ok menurut topo.. hohoho tartan tu kira macam sejenis pattern garis-garis.. macam pattern dekat scottish bag pipe tu.. dan juga seperti corak kain pelikat yag aku sedang pakai sekarag ni.. hohoho masih blur lagi? senang cerita sila la lihat background baru topo ini.. hoho itulah corak tartan.. yeah!! kalau masih blur jugak aku akan berikan lagi pelbagai gambar agar kalian tau apa itu tartan..

Read the rest of this entry »

tarikh hari ibu 2009…

Reviews April 24th, 2009

>> Klik sini untuk Tarikh Hari Ibu bagi tahun 2010

hohoho pada mulanya aku ingatkan nak tulis post ni bila menjelang bulan Mei nanti.. tapi apakan daya.. hohoho saban hari cik google yang cun dan mengiurkan selalu membawa pelawat yang sibuk mencari pasal tarikh hari ibu 2009.. hoho memang terbukti orang Malaysia ni sangat sayang akan ibu mereka..hoho Melayu Boleh (xde kaitan..) jadi tanpa berlengah lagi topotato.com mempersembahkan tarikh hari ibu bagi tahun 2009 bukan sahaja bagi negara Malaysia malahan egara-negara lain yang tidak sama waktu dengannya.. hhoohoh

Read the rest of this entry »

customize profile facebook menjadi lebih kacak bersama topo..

Reviews April 21st, 2009

hoho semenjak dua menjak ni aku semakin giat bermain facebook.. friendster memang aku dah tak sentuh langsung la.. hohoho tapi satu kelemahan yang aku kurang gemar pada facebook ni adalah ketidak boleh ubah profile facebook menjadi bling-bling.. hahaha tapi sekarang tidak lagi.. setelah aku ketemu aplikasi facebook yang bernama pagerage ini.. hohoh lihat la hasil pada profile aku ini..

facebook profile ku..

facebook profile ku..

Read the rest of this entry »