jom berhenti merokok dalam seminggu…

Reviews May 25th, 2009

seperti yang sedia maklum merokok memang merbahayakan kesihatan.. hohoho tapi bukan mudah beb nak berhenti tabiat merokok ni.. walaupun sekarang ni harga rokok meningkat dan ditambah pula dengan gambar-gambar ngeri yang terpampang di kotak rokok juga bukan faktor utama yang cukup kuat untuk berhenti tabiat ini.. tapi bak kata pepatah Melayu di mana ada kemahuan di situ ada jalan.. dan di sini aku nak kongsikan satu jalan untuk berhenti tabiat merokok.. hohoho ye apa yang anda bakalan baca selepas ini adalah review untuk sebuah ebook… tapi tak perlu khuatir ebook berhenti merokok ini percuma dan aku pon tidak mendapat sebarang keuntungan terhadap produk ini.. hanya sekadar berkongsi sila la baca sampai tamat ye…

berhenti merokok dalam satu minggu

berhenti merokok dalam satu minggu

Read the rest of this entry »

perkara yang boleh dilakukan bila blog anda down…

Blogging May 23rd, 2009

semenjak dua menjak ni terdapat beberapa blog yang mengalami masalah server yang menyebabkan blog mereka tidak boleh diakses hohoho perkara ini memang dilema yang amat besar bagi para blogger yang menggunakan hosting sendiri.. tapi bagi aku itu semua ibarat asam garam kehidupan.. hohoho biasa la beb.. dalam kehidupan ni mesti la ade sedikit rintangan dan cabaran.. baru lah dapat merasai kemanisan berblogging :D.. aku menulis post ini sekadar mengubat hati duka lara rakan-rakan blogger sekalian.. jangan la pulak ada suara sumbang yang cakap

blog sendiri tak down boleh la cakap letup-letup…

sesungguhnya aku dah banyak kali dah menerima nasib yang sama terutamanya zaman ddos attack dulu .. hohoho yang yang paling perit sekali masa aku mula-mula menghidupkan topotato.com ni.. mereka yang ada merasai zaman tu pasti tahu betapa peritnya masa tu.. hahahaha ok mari teruskan perkara yang boleh dilakukan bila blog anda down… Read the rest of this entry »

tarikh hari bapa 2009

Life May 23rd, 2009

hohoh sekadar post ringkas sahaja ye… ok hari ibu sudah.. hari jururawat pon sudah.. hari guru pon sudah.. hohoho tiba la masanya untuk tarikh hari bapa pula ye.. ok sama seperti hari ibu jugak, hari bapa juga disambut pada tarikh yang berbeza di Malaysia setiap tahun.. ok di post kali ini topo akan berkongsi tarikh hari yang berbahagia itu.. atau dalam Bahasa Inggerisnya Father’s Day date… nanti sesuatu yang istimewa yang bakalan sempena minggu nebjekabg hari bapa nanti.. hohoh hanya di topotato.com Read the rest of this entry »

topo dimengorat di UTHM..

Life May 21st, 2009

hahaha tajuk post sangat tak boleh blah.. hohoh seperti yang sedia maklum.. aku baru sahaja pulang dari menghadiri satu kursus di UTHM.. hohoh banyak gila problem menimpa sampai jiwa kacau giler sekarang ni.. hohoho abaikan segala kekacauan jiwa aku.. hoho mustahil la aku nak kongsi kat sini.. ni bukan personal blog ye.. ini adalah blog carca marba mentega kacang yang giler kentang..=)) ok berbalik ke tajuk asal ye.. aku dimengorat di UTHM..  nak tau oleh siapa? hehehehe Read the rest of this entry »

memahami perbezaan social bookmarking dan aggregator bersama topo…

Reviews May 14th, 2009

hohoho aku dah cuba sedaya upaya untuk menterjemah perkataan social bookmarking dan aggregator tapi macam tak kacak je bila diterjemahkan.. kepada yang masih belum mengenali apa itu social bookmarking aku rasa video ini dapat membantu.. kalau aku tulis panjang lebar pasti pening je korang nak baca.. video ini menggunakan delicious.com sebagai contoh tapi di Malaysia terdapat satu web yang tidak kurang hebatnya sila baca samai habis ye..

Read the rest of this entry »

dapatkan trafik dengan nuffnang XChange…

Reviews May 12th, 2009

jika kalian perasan nuffnang dah melancarkan satu lagi widget baru yang kononnya mampu memberi lebih trafik kepada para blogger sekalian terutamanya mereka yang mempunyai tahap trafik pertengahan <300.. hohohoho jika sebelum ini terdapat happy-o-meter (yang aku berhenti guna setelah ketagih dengan twitter) gadget baru ini diberi nama XChange..Tujuan utama XChange ini adalah untuk menambahkan lagi trafik blog yang mempunyai trafik dalam lingkungan <300 dengan secara konsep perkongsian trafik pintar.. (ayat topo sendiri..)  hohoho nak tau kegunaannya? teruskan membaca

nuffnang XChange

image credit to nuffnang

Read the rest of this entry »