bye Heliza.. hello Zee Avi .. ;D

Life June 2nd, 2009

ok ini adalah berita tergempar panas dari oven hijau topotato.com..:)) jika suatu ketika dahulu gempar pasal topo cair giler dengan heliza ( memang gempar pon.. dan2 je ramai giler ym aku soh cepat cari awek macam Heliza..) hohoh kali ini aku telah berubah arah pulak.. aku tidak lagi cair kepada Heliza.. tapi dah mula cair kepada Zee Avi 😡 hohoh gadis-gadis sila take note ye.. hahahaha dan kisahnya sama juga seperti kisah kecairan aku terhadap heliza dulu.. hohoh semuanya bermula dengan youtube..

dan aku ingin berterima kasih kepada saudara mohd zaid kerana mempertemukan aku dengan Zee Avi ni.. hohoh walaupun sebelum ni aku dah selalu dengar lagu kantoi tapi video ni pertama kali aku nampak muka dia nyanyi 5 lagu Honey Bee, Bitter Heart, Kantoi, dan Monte…

p/s: aku tak bernafsu sedikit pon nak tengok cerita Syurga Cinta.. hohoho sebab tipikal sangat ala-ala Kiamat Sudah Dekat kot tak nak komen sebab memang aku tak tengok lagi.. dan jangan risau aku juga tidak akan download mahupun torrent filem Syurga Cinta ni.. hohoh tunggu je keluar kat tv masa raya nanti:D

dapatkan trafik dengan memahami pelawat anda…

Blogging June 1st, 2009

setiap hari semakin ramai bloggers yang wujud di muka bumi ni macam cendawan tumbuh lepas hujan.. hohoho aku rasa nanti kalau aku ada duit lebih aku nak buat satu t shirt tulis besar-besar saya ni penulis blog topotato.com awek-awek sila la tegur saya.. hahahah ok permulaan yang tiada kena mengena dengan tajuk post.. hohoho biasalah.. aku kan blogger yang tidak matang.. hahahahah

ok kembali ke tajuk asal.. seperti yang aku pernah tulis suatu ketika dulu.. terdapat ramai blogger yang terlalu taksub dengan blog mereka sendiri sampai mereka jadi lupa diri dan buat post yang syok sendiri je..tetapi mengharapkan trafik menggunung.. hoho atas sebab itulah post ini ditulis.. hehehe tips mendapatkan trafik dengan memahami trend pelawat yang datang ke blog anda…

Read the rest of this entry »

macam mana boleh dapat nama topotato…

Blogging May 29th, 2009

hohoh satu lagi post sejarah di topotato.com 😀 hohoh saban hari semakin ramai yang tanya mana dapat nama topo.. kenapa nama aku topo… nama sebenar aku memang topo ke.. hoho segala persoalan itu telah terungkai di post ini.. jika kalian berminat nak tahu sejarah nama topo sila la baca ye.. lepas tu wujud plak pelbagai persoalan mana dapat nama topotato.. hehehe segala kemusykilan akan aku jawab di sini tentang mana datangnya nama topotato dan kenapa aku jadikannya sebagai domain name…

topo topo topo

topo topo topo

Read the rest of this entry »

mengatasi shoutbox daripada diSPAM bersama topo

Blogging May 28th, 2009

Dewasa kini kita digemparkan dengan berita proses menyepam kotak jerit (shoutbox) yang semakin berleluasa.. walaupun perkara ini hanya menimpa kebanyakkan pengguna shoutmix sahaja, perkara ini telah menjadi fenomena yang dasyat kerana ramai para penulis blog lebih gemarkan shoutmix berbanding pesaingnya.. hahahahah intro tak boleh blah.. terasa macam budak kecik yang dalam buletin tv3 yang cakap idea dtg dari otak tu je.. hohoho aku memang tak berbakat menjadi wartawan.. ok kembali kepada tajuk mari belajar bagaimana mengatasi kotak jerit daripada diSPAM hohoho… Read the rest of this entry »

bila warna dipolitikkan…

Life May 27th, 2009

~cerita bermula~

aku benci bila warna dipolitikkan…
banyak design aku kena reject sebab warna…
bila tukar jadi warna lain dah tak secantik warna asal…
alasannya sebab warna itu sensitif…
warna apa yang aku guna?
korang teka lah sendiri…
aku benci bila warna dipolitikkan….

~cerita tamat~

p/s: seronok jugak buat gaya penulisan cik Alba ni.. akan sering aku gunakan lagi.. tapi bukan di sini.. hohohoho

bunga bakawali…

Masterpiece May 25th, 2009

ok kepada yang tak pernah tengok bunga bakawali ni aku nak tunjuk kat korang semua.. hoho bunga ni memang rare.. dia kembang tepat jam 12.00 malam lebih kurang.. nanti pagi dia layu.. aku satu keluarga tunggu bunga ni kembang.. dan aku telah submit gambar ni ke persetankan.com suatu ketika dulu.. macam mana kacak tak bunga ni..

bunga bakawali kembang waktu malam..

bunga bakawali kembang waktu pagi..

Read the rest of this entry »