kenapa post aku ada dalam blog ko?

Blogging December 21st, 2009

aku tidak dapat memikirkan tajuk yang kacak untuk post ini jadi aku buat tajuk yang direct sahaja… memandangkan majoriti yang akan membaca post ini adalah blogger, lebih mudah rasanya kalau nak bercerita hohoho.. pasti korang pernah mengalami dilema betapa susahnya nak cari idea untuk menulis blog.. selepas mendapat idea diikuti dengan betapa sukarnya nak menyususn ayat dan memilih kata kunci yang sesuai agar post itu kelihatan kacak dan menarik minat untuk dibaca.. hohoho bila dah berjaya dah berjaya menghasilkan post yang kacak, kita akan berasa sangat berpuas hati.. hohoho tapi itu tidak lama… Read the rest of this entry »

rain, rain go away…

Life, video December 19th, 2009

hohoh hari ini sehari suntuk hujan kat Melaka (lebih spesifik lagi kat Malim rumah aku) dan hujan yang lebat ini membuatkan aktiviti tidur menjadi semakin enak.. hahaha ok ini post ringkas untuk berkongsi video lagu kanak-kanak ini.. hahaha lagu rain, rain go away..  enjoy sambil berselubung dalam selimut tengok hujan lebat.. 😀 Read the rest of this entry »

kemenangan Malaysia.. Hijrah paling bermakna :D

Life December 17th, 2009

tak perlu la aku nyatakan Malaysia menang atau tidak menentang Vietnam tadi.. aku yakin majoriti rakyat Malaysia sedang bersorak kegembiraan bila Malaysia berjaya menewaskan Vietnam 1-0.. hohoho walaupun aku bukan peminat bola sepak.. tapi atas semangat cintakan negara perlawanan ini memang ditunggu-tunggu.. hoho tak kisah la menang atau tidak (dah menang dah) pemain Malaysia dah membuktikan yang terbaik.. hohoh aku tertarik dengan 1 komen peminat tadi: Read the rest of this entry »

this song never fail to make me smile.. :D

video December 16th, 2009

hoho hari ni je aku dah dengar 4 kali kot lagi ni kat fly fm.. Lady gaga bad romance.. setiap kali dia sebutni confirm aku senyum..

Oh-oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh
Caught in a bad romance
Ra Ra-ah-ah-ah
Roma Roma-ma
GaGa
Oh la-la

teruskan membaca untuk melihat video bad romance dan lirik sekali.. sila berhati-hati ye.. 😀

Read the rest of this entry »

Jusco baru meletup..

Life December 14th, 2009

ini berita yang baru heboh di alam maya sebentar tadi.. Jusco yang bakal dibuka pada 17 Disember 2009 akan datang di Melaka dikatakan mengalami kebocoran gas yang menyebabkan letupan.. Berita Harian kata 1 terkorban, 7 cedera.. Utusan kata 1 terkorban 13 cedera.. tunggu je la berita malam ni macam mana.. aku doakan tak ramai yang cedera dalam insiden ini..teruskan membaca untuk print screen dari laman berita Read the rest of this entry »

Adnan Sempit trailer…

video December 13th, 2009

tadi aku pergi tengok cerita My Spy.. hoho memang seperti yang diharapkan.. sakit perut aku gelak.. tapi aku tak nak cerita pasal My Spy.. hohoho pergi la tengok sendiri kalau dah habis.. tunggu dvd.. jangan download ye.. ok abaikan My Spy yang superb itu… cuba layan ini pulak.. Adnan Sempit.. hahaha kisah mat rempit yang tak menjadi.. serius lawak gila tak percaya layan trailer ini.. tak sabar nak tgok 14 Januari 2010 nanti