first and the last poem I ever wrote .. “Dont Ask Me”

Life January 19th, 2010

ok aku dah berbelit lidah tulis tajuk guna Bahasa Inggeris ni.. di saat aku sedang sibuk memikirkan ayat jiwang yang sesuai untuk tulis di status facebook, aku teringat akan Sonnet18 hahaha. Aku masih ingat lagi rupanya Sonnet18 tu walaupun 2-3 rangkap.. Ini semua mungkin bahana Literature Review yang aku sedang usahakan ini.. haha habis semua ayat-ayat sastera keluar.. haha dan ketika itulah aku teringat yang suatu ketika dahulu aku pernah menulis satu poem sempena assignment BI kat matrix.. Read the rest of this entry »

Malaysia Menewaskan France 2-1

game January 17th, 2010

Selepas cemerlang di Sukan Sea tempoh hari, pasukan kebangsaan Malaysia sekali lagi menunjukkan taring apabila membenam pasukan France 2-1 tempoh hari. Gol kemenangan disumbangkan oleh Zaquan Adha pada minit ke 67 bermula daripada hantaran lintang yang cantik daripada Amirul Hadi Read the rest of this entry »

blog ini dalam proses menjimatkan bandwidth..

video January 16th, 2010

kepada yang tidak tahu, aku kini telah memiliki satu lagi projek baru hehehe nazrien.com… berbeza dengan topotato.com, blog itu bertujuan untuk menyampaikan sesuatu yang lebih ilmiah dan berbentuk tips. hoho tak kira la tips blogging, tips internet ataupun tips untuk menjadi blogger yang kacak… dan bila satu lagi tanggungan wujud, banyak yang perlu dijimatkan.. hohoho antaranya adalah penggunaan bandwidth.. Read the rest of this entry »

Jom Teropong Gerhana Matahari Petang Ini

Reviews January 15th, 2010

Kepada yang tidak tahu, gerhana matahari akan berlaku pada hari ini bermula jam 3.01 petang hingga lewat jam 5. Gerhana matahari berlaku apabila kedudukan bulan terletak di antara bumi dan matahari oleh itu menutup cahaya matahari samada separa atau sepenuhnya. Tapi diingatkan, kita tidak boleh melihat gerhana Matahari secara terus dengan mata kasar. Perlu gunakan filem atau alat khas.. hehehe sila google untuk mendapatkan kepastian. Kita sebagai umat Islam juga digalakkan untuk menunaikan solat gerhana Matahari. Berikut adalah lafaz niat Solat sunat dan cara-caranya: Read the rest of this entry »

[post khas] Blogger, We Care

Life January 10th, 2010

Ini adalah post khas yang julung-julung kali wujud di topotato.com. Di saat semua sedang bergembira kita terlupa bahawa ada juga yang dalam kesedihan. Aku bercerita tentang perihal yang melanda saudara megat (sila baca kisah penderitaan dia di sini). Aku sebagai seorang pelajar memang tak mampu untuk membantu dengan banyak kerana aku sendiri masih mengharapkan sumber kewangan dari PTPTN dan ibu-bapa. Tapi jika ada 10 atau lebih pelajar seperti aku bersama-sama membantu, pasti kita dapat memberikan sesuatu walaupun sedikit. Read the rest of this entry »

bangkit dari hibernasi yang singkat…

snippet January 9th, 2010

~cerita bermula~
setelah beberapa ketika berhibernasi,
kini topo kembali,
selesai membuat jenama untuk nazrien.com nak tengok sila klik sini,
sekarang tiba masa untuk promosi,
sedang cuba mendapatkan rentak kembali,
untuk menjadi penulis blog di alam maya yang penuh kontroversi,
dan sedang dalam perancangan menjenama semula topotato.com ini,
membuang segala post emosi,
kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi,
tunggulah nanti,
topotato.com serba baru iiii..
~cerita tamat~