kenapa topo ada lebih daripada 1 blog?

Blogging March 3rd, 2010

semenjak aku melancarkan cisdel.com beberapa hari yang lalu ramai yang bertanya kenapa aku ada lebih daripada 1 blog? Mampu ke nak handle blog banyak-banyak tu? Nak buat apa blog banyak-banyak? Pada mulanya aku hanya tersenyum je sebab aku pon tak tau kenapa aku ada 3 blog. Tapi baru aku terfikir sebab dia senang je sebenarnya.. hohoho Read the rest of this entry »

cisdel.com kini dirasmikan…

Life February 27th, 2010

~cerita bermula~
semalam 26 Februari 2010 atau 12 RabiulAwal adalah hari yang sangat bersejarah
semalam merupakan hari Maulidur Rasul,
semalam merupakan hari lahir adik aku yang bongsu,
semalam juga buat pertama kalinya alexa topotato mencecah 100k++,
semalam juga aku telah melepaskan cisdel.com di alam maya,
cisdel.com merupakan projek terbaru aku,
cadangnya aku nak sorokkan cisdel.com,
tapi aku sedar, tanpa topotato siapalah aku
jadi untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan cisdel.com,
jemputlah datang bertandang 😀
~cerita tamat~

setelah 4 kali mencuba akhirnya aku diterima Miss I tapi semua itu sudah tak bermakna lagi…

Life February 24th, 2010

~cerita bermula~
masih ingat lagi kisah aku dan Miss I?
setelah 4 kali mencuba akhirnya aku telah diterima,
tapi malangnya aku dah tawar hati terhadap Miss I…
mungkin sebab dia terlalu cerewet,
banyak perkara yang diharapkan pada aku,
nak itu, nak ini, kena begitu, perlu begini… Read the rest of this entry »

respon topo: “Tiada orang baca buku di Stesen LRT, tren, komuter, bas dan tumpuan umum”

Reviews February 23rd, 2010

semenjak 2 menjak ini aku memang gemar tengok MHI dan dengar tentang ulasan berita yang menarik di akhbar tempatan.. Hari ini aku sangat tertarik dengan petikan daripada akhbar Utusan Malaysia bertarikh 22 Februari 2010 bertajuk “Tiada orang baca buku di Stesen LRT, tren, komuter, bas dan tumpuan umum” berikut adalah respon topo terhadap artikel itu. Read the rest of this entry »

kenapa korang baca blog topotato.com?

snippet February 19th, 2010

~cerita bermula~
kenapa korang baca topotato.com ye?
apa yang menarik sangat dalam blog ni?
selain daripada blog ni dan blog korang sendiri,
blog macam mana lagi yang korang suka baca?
atau memang korang tak baca pon apa yang tertulis sekadar tengok tajuk je?
selain facebook, ape lagi laman web yang korang selalu bukak?
sekian terima kasih
~cerita tamat~

p/s: ini adalah sekadar survey untuk meningkatkan mutu dan prestasi blog ini.. hohoho

Earth Hour kembali.. Mari kita bergelap tanda sayang pada Bumi ini.

Reviews, video February 17th, 2010

masih ingat pada Earth Hour tahun lepas? di mana kita bergelap selama sejam bermula jam 8.30 malam sebagai tanda sokongan kita pada Earth Hour. Tahun ini earth hour kembali pada 27 Mac 2010 bermula jam 8.30 malam hingga 9.30 malam. Walaupun pada tahun lepas kempen ini macam kurang berkesan tetapi apa kata tahun ini kita cuba jayakan dengan lebih berkesan lagi nak tengok tak ingat bagaimana keadaan Earth Hour tahen lepas? tengok video di bawah ini. Read the rest of this entry »