misteri sirap bandung…

Life March 18th, 2010

Amaran: post ini sangat mengarut.. tapi kalau anda terus membaca mungkin sesuatu yang menarik menanti anda.. hohoho

~cerita bermula~
pada suatu pagi yang hening disebuah kedai makan.. (bukan kedai mamak)
topo: bang bagi sirap bandung dengan nasi goreng hailam ye..
waiter: sirap bandung xde
topo: bagi teh tarik la..
kawan topo: sirap limau dengan mee goreng ye bang..
waiter: ok Read the rest of this entry »

respon topo:betul ke 16 program UniMAP tidak diiktiraf ???

semasa March 16th, 2010

Aku agak tertarik dengan artikel dari Kosmo bertarikh 15 Mac 2010 berkenaan dengan program di UniMAP (Universiti Malaysia Perlis) yang tidak diiktiraf. Berikut adalah beberapa pendapat dan respon topo terhadap artikel ini

Kenapa aku berminat dengan artikel ini padahal aku pelajar UTeM? hoho sebab takut nanti isu ini deperbesarkan dan akan melibatkan UTeM jugak nanti. Takut nanti ada pihak yang tidak bertanggungjawab akan memanaskan isu ini dan memberi kesan pada pelajar seperti kami.

Read the rest of this entry »

Komen kamu semua berunsur pujian.. tapi malangnya aku terpaksa delete..

Blogging March 13th, 2010

Semua blogger pasti mendambarkan komen yang baik dan lebih menggembirakan lagi kalau komen itu berupa ucapan terima kasih atau memuji-muji post yang anda tulis itu. hahah tapi pada hakikatnya semua itu agak sukar untuk diterima.. hohoho mungkin mereka lebih gemar mengucapkan terima kasih atau memuji dengan cara meng – copy & paste penulisan anda.. lantas anda membalasnya dengan “memuji-muji” (baca memaki-maki) post yang telah dicopy itu.

Walaupun aku gemar akan komen yang bersifat puji-pujian, tetapi aku terpaksa delete sebahagian komen berkenaan sebab.. Read the rest of this entry »

tak sabar nak tunggu Iron Man 2

video March 9th, 2010

Iron Man adalah salah satu superhero yang sangat aku minati dan kagumui. Aku dengan semangatnya pergi menonton Iron Man the movie suatu ketika dahulu dengan semangatnya. Tak lama lagi akan keluar pula Iron Man memang ini lah movie yang aku nanti-nantikan yang kononnya akan keluar di pawagam US 7 May 2010 (Malaysia aku tak pasti.. ) Usya trailer Iron Man 2 ini dan mustahil la korang tidak akan terpikat..
Read the rest of this entry »

Apa yang Memey Suhaiza Ajar Aku Tentang Blogging…

Blogging March 7th, 2010

Entri ini diinspirasi dari entri aenaz, yang kemudian diikuti oleh chokilala, dan kemudian diikuti oleh menteil dan selepas itu hurulaini juga turut mengikutinya. Aku agak suka membaca post-post mereka lantas membuatkan aku juga mahu menulis post yang sama. Berikut adalah bebeapa perkara yang aku pelajari daripada Memey yang boleh dipraktikkan dalam dunia blogging. Read the rest of this entry »

kalau anda tak cari, anda tak menang…

Reviews March 5th, 2010

Post kali ini adalah untuk mempromosi pertandingan yang dianjurkan oleh saudara mohdzaid… hohoh odah lama rasanya aku tak menulis post untuk join mana-mana pertandingan. mungkin sebab aku terlalu sibuk atau mungkin sebab daya kreativiti aku untuk menulis sudah semakin berkurangan. hehe tapi kali ini aku merajin dan menyabarkan diri untuk menyertai pertandingan ini. Untuk post ini aku akan mengguna kan kod rahsia caesar cipher. Sesiapa yang dapat memecahkannya memang hebat.. Read the rest of this entry »