Iklan Tahun Baru Cina DiGi 2011 – Yellow Man Reunion

video January 28th, 2011


Seperti kebiasaan aku memang suka post iklan-iklan perayaan ni. Mulanya aku nak post TVC petronas tapi sebab dah ramai sangat post dan macam bosan je iklan tu tak jadi la post. Akhir kata, Selamat Tahun Baru Cina kepada mereka yang menyambutnya πŸ™‚ Read the rest of this entry »

12942 hits daripada apesal.com selepas sebulan mendaftar

Blogging, Reviews January 28th, 2011

Jika sebelum ini aku ada buat pujian melangit di post berbayar apesal.com, kali ini adalah masanya untuk menulis post yang jujur selepas sebulan pengalaman bersama. Aku mula mendaftar cisdel.com di apesal.com pada 28 Disember 2010 dan merupakan antara blog terawal yang berdaftar di situ. Selepas genap sebulan menyertai, cisdel.com berjaya mendapat lebih kurang 12942 hits daripada apesal.com teruskan membaca jika tak percaya. Read the rest of this entry »

Ini Post yang ke 500

Blogging January 20th, 2011

Ini post yang ke 500 di topotato.com
Apa yang aku patut tulis dalam post ni?
Kat bawah ni senarai semua 500 post
Baca la mana-mana yang korang minat ye

Read the rest of this entry »

Adab yang mungkin sesuai bila SMS dengan lecturer

Masterpiece January 15th, 2011

Semangat blogging aku dah semakin teruk dah sekarang ni, haha kalau dulu tiap-hari ada je post baru yang masuk dalam kepala otak ni. Sekarang ni nak dapatkan satu tajuk post pon susah. Ok untuk post kali ini aku nak kongsikan adab-adab yang mungkin sesuai digunakan bila korang nak SMS seorang pensyarah atau lecturer. Diulangi, mungkin sesuai ye.. tak semestinya 100% boleh digunakan Read the rest of this entry »

Hadiah hari jadi daripada awek <3

Life January 12th, 2011

live update: 12 Jan ’11, 2.43am MYT PST | dari e71 topo…

Baru je nak sedih dapat 1 je hadiah hari jadi tahun ni tiba-tiba ada posmen datang bagi hadiah hari jadi. Ya hadiah ni daripada awek tapi awek orang lain la. Bukan awek saya. Saya masih lagi single πŸ™‚ kepada sesiapa yang berminat boleh isi borang dan sertakan sekali gambar berukuran poskad hahaha .

Kepada yang berminat nak beli keychain yang kononnya comel ini nantikan review lengkap daripada topo hehehe

Satu-satunya hadiah birthday yang aku dapat untuk tahun ini

Life January 8th, 2011

live update: 8 Jan ’11, 2.56am MYT PST | dari e71 topo…

Kepada yang tak tahu, semalam bersamaan 7 Januari merupakan ulang tahun kelahiran aku yang ke 20 lebih. Terima kasih kepada yang sudi wish birthday semalam. Secara kasarnya ada 117 wishes dekat fb, 24 wishes di twitter, 4 sms dan 1 panggilan telefon.

Salah satu sms tersebut adalah daripada emak aku. Ketika dia hantar sms tu dia sedang berada di ruang tamu dan aku ada di meja komputer. Jarak meja dengan ruang tamu tak sampai 5 meter hehe. Satu lagi sms daripada Bank Islam wish birthday hohoho advance giler maybank pon takde buat macam tu.

Gambar yang aku tunjuk kat atas tu adalah satu-satunya hadiah yang aku dapat tahun ni. pemberian daripada adik aku yang berusia 10 tahun hoho walaupun hanya Mamee Monster tapi aku sangat menghargainya ohoho danΒ  pada saat post ini ditulis ia sedang berada di dalam mulut aku. Sekian sahaja post untuk kali ini. Terima kasih sekali lagi kepada yang wish πŸ™‚