upin dan ipin angkasa…

June 11th, 2009 18 Comments   Posted in video

hohoh pada awalnya aku tak nak buat post ni sebab 2011 baru nak keluar.. hohoho tapi memandangkan aku dah melantik diri sendiri sebagai duta tak rasmi upin dan ipin dan knizam pon dah tanya maka dengan ini mempersembahkan..filem kedua upin dan ipin Upin & Ipin Angkasa… akan muncul dipawagam berdekatan pada 2011… terbitan les’copaque production.. dan inilah trailer filem berkenaan

tapikan aku akan lebih puas hati kalau 2011 nanti upin dan ipin tu dah besar sikit… hohoho biarlah nampak membesar bersama peminat.. hohoho 2011 tu lama lagi tu… dan satu lagi, kalau tak silap aku sepanjang cuti sekolah ni ada episod baru upin dan ipin… sebab aku ada terpandang hari tu.. tapi kenapa takde kat web ek.. hohoho betul ke tak ade episod baru? tv pukul 5.30 korang try tengok nanti.. hohoho aku dah lama tak bukak tv..

rss in simple english + search function in youtube video? cool!!!

December 4th, 2008 8 Comments   Posted in video

just another short but meaningful english post in topotato.com.. hoho two in one combo… ok I just found out this thing just now.. hohoho youtube video now comes with search function.. :D.. what more can I say.. hohoho enjoy this video and the new search function.. this video is dedicated to GIGIrongak who asked me what is rss feed…enjoy…

sorry la ye.. aku sangat sibuk sekarang ni.. hohoh tunggu bulan Januari nanti kot baru aku free..

p/s: hohoh birthday aku bulan Januari.. 07/01 sesiapa ada teringin nak bg hadiah boleh la kumpul duit dari sekaramg.. hohoh pastu contact aku kalau nak alamat poskan hadiah tu.. hahahha

topo nak cuti blogging..layan lagu ni kalau rindu topo..

November 24th, 2008 10 Comments   Posted in video

ok sebentar lagi tepat jam 1pm aku akan berangkat untuk pergi kursus.. hoho seriously aku tak tau kursus ni kat mana.. tak usah la ditanya.. tapi memang area Melaka je.. so aku ingin mengambil cuti blogging la 2-3 hari ni.. kalau korang rindukan aku sila tengok video klip ni puas2.. hoho layan giler beb lagu dia.. project pop – bukan superstar.. band dari indonesia

kredit ditujukan khas buat cik aniely.. gud luck ye untuk operation hari ni… nanti pape hal update pada aku ye… ok bye.. semua.. jumpa lagi di alam maya yang mencabar ni 3 hari dari sekarang.. hohoh yang pasal kisah seharian topo tanpa firefox tu nanti akan diupdate bila aku balik nanti.. 😀

semua orang sibuk cerita obama menang.. korang tau tak sistem pengundian macam mana?

November 13th, 2008 17 Comments   Posted in video

hohoho semua orang sibuk cerita pasal kemenangan obama jadi presiden baru US.. tunjuk peratus la bagai.. secara jujurnya aku tak kisah pon.. pedulik apa aku siapa yang menang.. hoho tapi di sini aku nak kongsikan macam mana sistem pengundian yang berlaku di US.. bagus jugak kalau tau ni terutamanya pada pelajar.. boleh mengisi ilmu di dada. hoho mana la tau kot keluar exam ke nanti… jadi inilah sistem pilihanraya pemilihan presiden di US dengan bahasa yang mudah difahami.. hooho kira outdated ke post ni?? hoho takpe boleh guna lagi 4 tahun akan datang..

rasanya sistem pilihan raya kat Malaysia macam ni ke?? rasanya tak kan?? hoho sesiapa yang tau tolong explain sikit.. hoho kan ke bagus diorang buat video ilmiah macam ni dari buat video terlampau..