ubah gaya hidup…

March 21st, 2008 4 Comments   Posted in Blogging, Life, UTeM

adoi…. carry mark sumer sem ni sume dah keluar…hancor gila sem ni.. bkan kata nak dapat dean list.. nak dapat 3 pointer pon macam susah je..sekarg ni harapan aku pada final exam je… tapi U aku x macam U biasa… carry marks pakai 70%… final exam just 30% je… sekarang ni harapan aku untuk cover pointer hanyalah terltak pada subjek data comm… tu je yg cam boleh pakai skit.. lain semua hancur…kenapa sem ni aku teruk sgat??? hohohoho setelah aku bermeditasi seketika ak dapat rumuskan beberapa sebab kegagalan aku sem ni…

  •  blog
  • BLOG
  • bLoG
  • BlOg

sekarang ni 70% masa aku dihabiskan dgan blog….laptop ni pon aku rasa dah beberapa hari tak di matikan nyawanya…skarg ni tempat yg aku x boleh berblogging hanyalah di cafe sahaja… tapi tempat tu semakin menjadi tidak sesuai untuk aku study… terasa macam ada sahaja mata2 yang melihat dan merenung tajam ke arahku… hohoho… hohoho aku xtau la macam mana kesudahan semester ni….. haraplah x begitu mendung….. 😎 aku rasa aku kena ubah gaya hidup… aku kena kurangkan blogging ni… so pada hari2 yang mendatang ni… akan semakin kurang post yang bakal aku hasilkan… dan semakin kurang jugalah komen2 di blog rakan2 sekalian… hal ini akan berlanjutan sehingga aku berjaya kembali ke bentuk asal… so guys… doakanlah kejayaan aku ye….

topo hanya dikenali di alam maya…

March 11th, 2008 16 Comments   Posted in Life, UTeM

hohoho setelah manjadi blogger selama tidak kurg dari 3 bulan++ nama topo hanya dikenali di alam maya sahaja.. xramai yang btol2 kenal dengan topo ni…. even blogger2 UTeM – tempat topo melajutkan pelajaran pon hanya sorg je yg btol2 tahu tentang topo dan mengenali siapa topo ini…saban hari di shoutbox topo kat sebelah ni…terdapat persoalan yang sama…siapa topo??? pertanyaan yang seumpana pertanya dimana Sharlinie?? hohoho sesuatu yang masih manjadi misteri hingga kini… kalo bloggersUTeM pon xknal siapa topo…bloggers lain lagi la confirm mereka xknal langsung siapa si topo ni…hohohoho

aku knal hampir semua blogger2 UTeM..dan setiap hari bila aku lalu sebelah diorg.. aku akan tergelak dalam hati..hohohoho sure korg x knal aku kan??? aku tgok skrg ni blogger UTeM cam dah buat komuniti blogger… dah siap buat gathering..hohoho aku x dijemput eh… xpe2 aku x ksah…korg mmg x knal aku…walaupon aku knal hampir semua blogger x kira yang baru lahir mahupun yang telah menjadi otai….

aku sebenarnya ade project yang kononnya best utk blogger2 UTeM tunggu je la..hohohoh bila project aku tu hampir manjadi realiti aku akan mendedahkan identiti sebenar topo di khalayak umum… hohoho utk phasa pertama projek ni.. aku memerlukan bantuan seorg blogger otai di UTeM dan juga merupakan otai illustrator… so kepada saudara razif mustapha… kalau free sila la buzz aku… link ym aku ade kt blah kanan atas.. topo express box… aku ade benda nak mntak pertolongan and ade benda nak bncang sket…sekiranya saudara tidak kebratan dan sudi membantu silalah buzz ye….majulah bloggers UTeM hohohooh

semua blogger adalah pembohong!!!

March 1st, 2008 31 Comments   Posted in Life, UTeM


buat julung-julung kalinya aku meletak video ke dalam blog ni… tp srius video ni memang xbleh blah… sekarang ni aku tgah mengumpul video2 PRU yg menarik dan berbaloi untuk dijadikan koleksi…. aku xnak melanjutkan lg cerita pasal pilihanraya sebab aku masih belom layak untuk mengundi…dan sebagai pelajar universiti aku x boleh mengikuti atau menganjurkan sebarang kempen…..aku baru sahaja selesai menjalani 2 midterm yang macam agak celaka… hohohoo soalannya senang tapi kalo da x study memang x dpat r…menjelang midterm test yang pelbagai… aku telah bereksperimen dengan banyak tempat untuk study….tp semuanya mendatangkan kegagalan…cubaan pertama.. study kt dlam bilik-> usaha ni gagal sebab sebaik sahaja aku terpandang laptopku semngat study kian luntur… hohohoh bkan itu sahaja… bila aku nak study dalam bilik je Read the rest of this entry »

bila topo nak midterm…

February 24th, 2008 1 Comment   Posted in Life, UTeM

hohoho kalau sebelom ni aku mengarang kisah dongeng yg mengarut atas alasan aku tgah study utk mid term… sebenarnya tu semua dusta… hohohoh aku mengarang tatkala aku tgah nk cari pedoman nk study… tp malangnya.. pedoman itu tidak ku ketemui…aku just study sampai bab3@bab4 je… walhal test sampai bab7…. apa la yang aku buat sampai x study tu… hohohoho seperti yang aku sering ceritakan di post2 lepas, aku memang study last minute… esok pagi exam mlam ni xtdo study sampai lebam… aku dah buat perangkaan dengan teliti..sekiranya aku aku mula study pukul 8 malam, menjelang subuh esok aku dapat khatamkan kesemua bab yg masuk test… tp disebabkan aku ade kerja yang perlu dibuat kat bunga raya pkul 10.30 aku terpaksa merombak balik jadual pembelajaran aku… so aku pon mulakan lah study kurang waras aku pada 5.30 sebaik sahaja aku tamat kelas tech comm… kalau mengikut perangkaan yang baru ni… menjelang jam 10 aku dah boleh abis at least 5-6 bab…. tapi malangnya apa yang kita rancangkan x selalu menjadi kenyataan…. bab 1 & bab2 aku berjaya lalui dngan jayanya… tapi malangya… tatkala bab3 cuba memberi pengenalan… pedomanku hilang… hohoohoh so aku pon melakukan pelbagai aktiviti utk mencari pedoman…bg memastikan aku dapat mengikut perancangan… banyak aktiviti x waaras yg aku lakukan….semuanya memang sukar nak digambarkan dengan kata2… hohohoho satu hari nanti aku akan buat post khas aktiviti mencari pedoman dengan pelbagai gambar yg x masuk akal…..

sambung balik pasal nak study…. setelah aktiviti mencari pedoman aku gagal…. Read the rest of this entry »