Cadangan untuk membuat “kelab peminat topotato.com akan mendapat 1000 peminat sebelum kelab kipas chokilala.com” adalah satu perkara yang mustahil..

April 21st, 2010 8 Comments   Posted in Reviews

masih ingat dengan cadangan aku untuk mewujudkan kelab peminat topotato.com dan mengalahkan kelab kipas chokilala tempoh hari.. Hari ini aku rasakan ianya adalah sangat mustahil untuk mendapatkan 1000 fans sebelum chokilala.com.. bukan kerana aku tak berani nak lawan chokilala tetapi.. baca post ini dan anda akan tahu kenapa…

http://nazrien.com/2010/04/21/facebook-memperkenalkan-butang-like-bagi-menggantikan-become-a-fan/#more-223

Lagu ini paling menusuk kalbu aku sekarang ni..

March 31st, 2010 17 Comments   Posted in Reviews

agak pelik tajuk ini kan? hoho dah macam cerita Ben 10 yang baru download free (percuma) beberapa hari lepas.Tapi sebenarnya BenCinta adalah tajuk lagu nyanyian Faizal Tahir. Aku memang minat Faizal Tahir ni dan aku aku rasa lirik lagu ini sangat sesuai dan menusuk kalbu. BenCinta adalah gabungan Benci + Cinta.. hurm.. Read the rest of this entry »

sebulan bersama cisdel.com mitos dan kebenaran…

March 27th, 2010 16 Comments   Posted in Reviews

Pada 26 Februari yang lepas, topo telah berjaya mewujudkan satu lagi blog yang berlainan genre berbanding topotato.com dan nazrien.com. Kini setelah sebulan cisdel.com telah menjadi semakin kacak bergaya dan menjadi kegilaan gadis-gadis.. Dalam post ini aku akan menjawab segala kemusykilan dan pertanyaan yang pernah diajukan berkenaan dengan cisdel.com ini. Read the rest of this entry »

kalau anda tak cari, anda tak menang…

March 5th, 2010 14 Comments   Posted in Reviews

Post kali ini adalah untuk mempromosi pertandingan yang dianjurkan oleh saudara mohdzaid… hohoh odah lama rasanya aku tak menulis post untuk join mana-mana pertandingan. mungkin sebab aku terlalu sibuk atau mungkin sebab daya kreativiti aku untuk menulis sudah semakin berkurangan. hehe tapi kali ini aku merajin dan menyabarkan diri untuk menyertai pertandingan ini. Untuk post ini aku akan mengguna kan kod rahsia caesar cipher. Sesiapa yang dapat memecahkannya memang hebat.. Read the rest of this entry »

respon topo: “Tiada orang baca buku di Stesen LRT, tren, komuter, bas dan tumpuan umum”

February 23rd, 2010 29 Comments   Posted in Reviews

semenjak 2 menjak ini aku memang gemar tengok MHI dan dengar tentang ulasan berita yang menarik di akhbar tempatan.. Hari ini aku sangat tertarik dengan petikan daripada akhbar Utusan Malaysia bertarikh 22 Februari 2010 bertajuk “Tiada orang baca buku di Stesen LRT, tren, komuter, bas dan tumpuan umum” berikut adalah respon topo terhadap artikel itu. Read the rest of this entry »

Earth Hour kembali.. Mari kita bergelap tanda sayang pada Bumi ini.

February 17th, 2010 19 Comments   Posted in Reviews, video

masih ingat pada Earth Hour tahun lepas? di mana kita bergelap selama sejam bermula jam 8.30 malam sebagai tanda sokongan kita pada Earth Hour. Tahun ini earth hour kembali pada 27 Mac 2010 bermula jam 8.30 malam hingga 9.30 malam. Walaupun pada tahun lepas kempen ini macam kurang berkesan tetapi apa kata tahun ini kita cuba jayakan dengan lebih berkesan lagi nak tengok tak ingat bagaimana keadaan Earth Hour tahen lepas? tengok video di bawah ini. Read the rest of this entry »