memahami apa itu hotlink hot ticket bersama topo

September 8th, 2010 26 Comments   Posted in Reviews

klik sini untuk lebih informasi berkenaan dengan Hotlink Hot Ticket

Kepada yang tak pernah dengar apa itu hotlink hot ticket, sila tengok dahulu video di atas. Kepada yang dah tengok tapi tak faham kegunaannya teruskan membaca post ini. Walaupun video ini agak smart tapi aku tak berapa suka sebab mesej yang cuba disampaikan kurang jelas (bagi aku la). Read the rest of this entry »

topotato.com tidak lagi “serve nuffnang ads” tapi…

August 14th, 2010 17 Comments   Posted in Reviews

Ini adalah post ringkas di malam bulan Ramadhan.. topotato.com kini tidak lagi serve nuffnang ads. Perlu ke aku nyatakan 1001 sebab kenapa aku tak serve nuffnang ads lagi? Kalau tak serve nuffnang ads abis iklan yag liplap-liplap kat bawah ni ape? Read the rest of this entry »

Misteri siapa sebenarnya Mohd Khairuddin terbongkar..

August 8th, 2010 19 Comments   Posted in Reviews

Semenjak 2 menjak ni alam maya dibanjiri dengan video kontroversi Mohd Khairuddin’s mum yang kononnya membuat video untuk anaknya dan disebarkan ke seluruh dunia melalui youtube. Aku memang dah lama rasakan video ini hanyalah satu gimik iklan dan ternyata ianya benar.. kepada yang tak tau pasal Mohd Khairuddin’s mum tengok video ini dahulu kemudian sambung baca ye..

Read the rest of this entry »

Hari ni nak balik awal nak tengok Mia Sara dalam cerita Epilog Syurga Cinta

August 2nd, 2010 6 Comments   Posted in Reviews

Hari ini bersamaan 2 Ogos 2010 akan bermula cerita Epilog Syurga Cinta pada jam 6.30 petang Isnin – Khamis.. Cerita ini akan menggantikan Ilusi dalam slot Akasia. hohoho semenjak 2 menjak ni memang aku agak rajin tengok drama Melayu. Cerita ini dikatakan diambil dari cerita Syurga Cinta. Walaupun aku tak pernah tengok cerita tu, api aku semangat nak tengok Epilog Syurga Cinta ni sebab ada Mia Sara Nasuha :D. Mampukah cerita ini menjadi sehebat Adamaya? hehe sama-sama kita nantikan

mari gunakan pendrive alam maya: dropbox

July 9th, 2010 10 Comments   Posted in Reviews

Dah lama rasanya tak tulis benda yang bermanfaat kat sini, asik buat liveblog je.. hohoho kesibukan melanda la beb.. kali ini aku ingin kongsikan sesuatu yang sangat berguna terutamanya kepada aku yang tiada laptop dan menggunakan komputer yang pelbagai. Aplikasi berkenaan adalah Dropbox, apa gunanya bropbox ini? Teruskan membaca… Read the rest of this entry »

Youtube letak button untuk tambah bunyi vuvuzela pada setiap video..

June 26th, 2010 9 Comments   Posted in Reviews

aku tak tau la youtube nak buat lawak sarkas ke atau semangat bola sepak World Cup.. tapi kalau korang perasan, ada satu button baru pada player youtube iaitu button yang ada icon bola.. fungsinya? heheh untuk menambah bunyi vuvuzela yang sangat anoyying pada setiap video.. tak percaya sila la pergi ke youtube dan mainkan lagu kegemaran anda. Sila klik butang vuvuzela untuk kepuasan maksimum..

button fungsi vuvuzela

button fungsi vuvuzela

Read the rest of this entry »