Karnival Upin dan Ipin di Melaka Wonderland

May 26th, 2011 1 Comment   Posted in Reviews

Dah lama rasanya aku tak buat pape update pasal Upin & Ipin haha walaupun dah lama tak update tapi budak-budak botak ni masih lagi dalam ingatan, tiap-tiap hari aku tengok dekat tv9. Ini sekadar post ringkas sahaja memandangkan Upin & Ipin nak buat karnival kat Melaka Wonderland  jadi sebagai anak Melaka aku terpanggil nak tolong promosi. Keterangan lanjut rujuk gambar promosi kat bawah ni Read the rest of this entry »

Dapatkan Mutiara Kata dan Ayat-ayat Motivasi Secara Percuma di Twitter

May 23rd, 2011 8 Comments   Posted in Reviews

Aku sangat yakin ramai yang baca post ni sebab ada perkataan PERCUMA kan? hehehe tepat sekali memang anda boleh dapatkan mutiara kata, ayat-ayat motivasi, santapan-santapan hati yang sangat berguna dalam Bahasa Malaysia secara percuma di twitter. Aku dah insaf dah tak main tipu-tipu tajuk nak dapat trafik lagi sekarang ni. Bagaimana nak dapatkan mutiara kata tu semua? Teruskan membaca post ini. Read the rest of this entry »

Selamat Hari Guru :)

May 11th, 2011 3 Comments   Posted in Reviews

Kepada yang belum tahu, hari guru akan disambut pada 16 Mei pada setiap tahun. Kenapa tarikh 16 Mei dipilih? Kerana pada tahun 1956, Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita.. dasar itu telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan sejak dari itu dan dinamakan Laporan Razak…hohoho mari belajar sejarah bersama topo… Read the rest of this entry »

Peraturan yang mungkin korang tak perasan atau tak baca langsung dalam WWWOW Awards

April 27th, 2011 13 Comments   Posted in Reviews

Kepada yang tidak tahu, DiGi ada melancarkan WWWOW Awards dan banyak blogger-blogger yang femes dan kacak masuk bertanding dalam pertandingan ini. Aku juga tidak melepaskan peluang untuk mencalonkan cisdel.com dalam kategori Top LOL (humor) blog. Yela cisdel je kot yang layak bertanding topotato.com ni picisan je tak layak nak bersaing dengan blogger-blogger hebat di luar sana hehe. Sebelum mencalonkan cisdel.com aku memang suka baca rules, FAQ dan sebagainya. Post kali ini aku nak share 1 rule yang mungkin korang tak perasan… Read the rest of this entry »

Panda Comel dalam Doodle Hari Bumi di Google

April 22nd, 2011 10 Comments   Posted in Reviews

Kepada yang tak tahu, hari ni adalah hari bumi. Ia disambut semenjak 41 tahun yang lalu untuk menimbulkan kesedaran dan penghargaan terhadap bumi kita. Seperti biasa google akan menyediakan doodle yang sangat menarik sempena tarikh-tarikh penting ni semua. Doodle kali ini agak unik dan mempunyai banyak maksud tersirat kepada yang tak tengok lagi pergi la bukak google lepas tu sambung baca entry ni. Read the rest of this entry »

Sertai Churp-Churp Great Race dan Menangi iPad 2, Blackberry Bold 3 dan banyak lagi

April 21st, 2011 2 Comments   Posted in Reviews

Kepada yang tidak tahu apa itu churp0churp sila daftarkan diri anda disini terlebih dahulu. Sama seperti Says.my, churp2 juga salah satu tempat untuk menjana wang di internet dengan berkongsi link yag diberikan oleh mereka. Ianya terbukti berkesan dan tidak scam. Saya pernah 2 kali cashout earning churp2 ini. Klik sini untuk bukti. Apa yang menarik ingin dikongsikan dalam post ini adalah Great Race yang dianjurkan oleh churp-churp. Hadiah yang sangat lumayan ditawarkan seperti iPAd 2, Blackberry Bold 3 iPod Touch dan banyak lagi. Read the rest of this entry »