iklan hari raya petronas 2008 – mak ok….

September 23rd, 2008 23 Comments   Posted in Reviews

yeah post pertama topo sempena hari raya minggu depan.. hohoho ok.. ni iklan hari raya petronas 2008 plak..syahdu gak la aku tengok petronas punya tvc (telivisyen video commercial kalo tak silap..)  kali ni ni.. hohoh tapi cam ade gaya-gaya mengutuk telekom je.. hohoh lalalalala no komen.. selama ni pon aku hidup berdasarkan gaji bapa ku di telekom itu..tapi mak dia memang cool.. ok je…  siapa yang berlakon jadi mak ni ye.. cam familiar je muka dia ni… hohoho inilah post yang paling pendek dalam blog ni…so selamat hari raya la ye… korang ok tak?? hohohoo I’m ok…

topo dapat kad raya daripada diri sendiri…

September 20th, 2008 16 Comments   Posted in Reviews

ok korang ingat tak pasal kad raya yang aku ceritakan dulu.. hohoh ye la.. kad raya percuma daripada enveluv.com.. ok inilah rupanya kad raya tu.. hohooho macam biasa laye.. klik untuk paparan yang lebih besar… tapi kan.. secara jujurnya aku katakan.. aku agak kecewa la dengan kad versi baru ni.. kalau sebelum ni kan.. siap ade sampul surat lagi.. hohoho betapa serononknya aku dapat kad yang aku hantar pada diri sendiri dulu… tapi sekarang… dah macam brosure iklan plak aku tengok kad enveluv ni.. hohoho betapa seronoknya aku koyakkan sampul surat masa dapat kad dari enveluv ni dulu… tapi kini semua tu dah takde lagi.. hohohoho tapi still ok la lagi ni.. free la katakan… hoho tapi aku tetap suka yang versi lama dulu..

korang pasti nak tahu kan macam mana mereka mampu nak bagi kad ni oercuma kepada sesiapa sahaja.. hohoh diorang ni semua tokei balak yang dah kaya ke?? hohoh jawapannya mudah sekali.. sebenarnya enveluv ni bertindak sebagai salah satu medium pengiklanan.. hohoho konsep dia lebih kurang sama la seperti ruang iklan kat majalah dan surat khabar tu.. hoho dan sama la jugak seperti ruang iklan yang ade kat blog ini.. maknanya syarikat-syarikat akan beli ruang iklan pada kad yang mereka hantar tu.. dan dari situ la mereka menjana wang untuk terus kekal di dunia yang serba mencabar ini.. hohoho

ni bahagian dalaman kad tu.. dan jugak iklan yang aku ceritakan.. hohoh betapa besarnya iklan exabytes tu.. hoho sure mahal punya…

kad raya daripada diri sendiri

kad raya daripada diri sendiri

p/s: aku takde simpan la plak kad enveluv yang best tu dulu.. adeh menyesalnya…:(

topo dah takde benda lain ke nak tulis selain upin dan ipin????

September 17th, 2008 69 Comments   Posted in Masterpiece, Reviews

adeh… ni post ketiga berturut-turut aku buat pasal upin dan ipin… aku patut hentikan la… sure korang bosan punya kan?? ok2.. blog post yang seterusnya takde kaitan dengan upin dan ipin.. betul2 tak tipu.. hohohoho ok blog post ni sekadar update dan tambahan kepada smiley @ icon pack upin dan ipin yang lepas… hohoho les copaque dah tambah lagi 2 smiley.. dah jadi 10 semuanya… hohohoho

http://www.upindanipin.com.my/download/smiley/kakros02.gifhttp://www.upindanipin.com.my/download/smiley/ehsan02.gif

aku dah update script die… so sila la amek script baru ini ya… lagi satu aku nak mintak maaf sebab script lama tu kehabisan bandwidth gambarnya… hohoho nak tau apa itu bandwidth??? nantikan post berikutnya…

ok selain itu… kepada yang menonton upin dan ipin… korang suka tak cara ehsan lead ucapan selamat pada cikgu dia??? hohoho aku suka gila.. berminat untuk jadikan ucapan tu ringtone korang??? hohoh kini tak jadi masalah… terima kasih kepada upindanipin.com.my serta tak lupa les copaque


Title
Format

Upin & Ipin Theme Song
.mp3
Upin & Ipin Theme Song (Long Version)
.mp3
Upin – “Betul Betul Betul”
.mp3
Ipin – “Ayam Goreng…”
.mp3
Tadika – “Selamat Pagi Cikgu…”
.mp3
Upin & Ipin – “Assalamualaikum..”
.mp3
Mail – “2 Singgit…”
.mp3
Jarjit – “Apa kamu buat ni…”
.mp3

*new
Upin & Ipin -“kak rosssss!!!”                .mp3                               download

* lagi baru.. sempena GENG The Movie Pengembaran Bermula

1. Upin & Ipin Geng Promo Ring Tone DOWNLOAD
2. Upin & Ipin Geng Promo SMS – DOWNLOAD
3. Upin & Ipin Geng Promo Voicemail- DOWNLOAD

adeh.. aku dah kena sindrom upin dan ipin yang serius.. siapa ade penawarnya??? atau lagi bagus.. kepada doktor-doktor cinta yang cun di luar sana.. tolong la aku ini…

upin dan ipin….fenomena baru rakyat Malaysia…

September 16th, 2008 15 Comments   Posted in Reviews

hohoho ni bukan post pengenalan kepada upin dan ipin…. hohoho tak payah nak buat post-post pengenalan lagi dah… aku rasa sekarang ni dah ramai yang tahu pasal animasi 5 minit yang amat menarik ni… hohoho tak keterlaluan jika aku cakap upin dan ipin sekarang dah jadi satu fenomena bariu rakyat Malaysia… hohohoh aku bukan cakap kosong… ayat aku ni disertakan dengan fakta dan pendapat..hohohohoho :upin01: Read the rest of this entry »

smiley pack upin dan ipin…

September 15th, 2008 81 Comments   Posted in Reviews

hohoh dah lama dah aku request benda ni dari webmaster upin dan ipin.. tapi sebelum ni tak pernah diendahkan.. tapi hari ni permintaan aku dimakbulkan… hohoh mempersembahkan smiley pack versi upin dan ipin.. ade 8 kesemuanya.. hohoh guna la sampai lebam
:upin01::ipin02::kakros::mail01::fizi01:
untuk pengguna blogspot.. ni script… terima kasih diucapkan kepada blogmenjerit untuk script tu.. tak tau camne nak pasang?? tengok kat sini.. kepada pengguna wordpress nah download la smiley pack ni pastu gunakanlah wp-grins ye…

aku baru je belajar guna script ni.. kalau icon senyuman ni tak jadi sila la inform aku dengan kadar yang segera…

adeh.. tetiba plak ade member aku mintak code untuk jadikan smiley ni comment kat friendster.. untuk tidak menghampakan ni code dia…

:upin01:

:upin02:

:ipin01:

:ipin02:

:kakros:

:mail01:

:fizi01:

:ehsan01:

setinggi-tinggi penghargaan kepada http://upindanipin.com.my

topo… nak kad raya…

September 11th, 2008 20 Comments   Posted in Reviews

kad raya Pictures, Images and Photos

hohoho sekarang ni dah semakin sibuk orang bagi kad raya… walaupun sekarang dah wujud teknologi email, sms,mms, dan apa lagi ntah.. tapi kita akan rasa lebih seronok jika dapat kad raya yang real punya.. hohoho.. aku rasa dah lama aku tak bagi kad raya kat orang… ntah la.. rasa cam tak de orang yang nak di bagi.. tahun lepas aku hantar sms je.. hohoho nak mms henset aku tak mampu menanggung teknologi tu.. tapi tahun ni aku terasa cam nak bagi kad raya balik la.. dan pagi tadi aku dapat satu sms dari awek cun kenalan masa matrix dulu yang berbunyi begini:

untuk topo….
ni alamat ak, wlaupun ko x nk ak nk bg jgak.
— alamat terpaksa dirahsiakan—-
pastikan kad raya clour pink dan Besar…Hehehe

aku terkaku seketika… hohoho lama aku tersenyum baru aku balas sms tu… hohohoho gadis yang agak cun dan comel ni berjaya bukak pintu hati aku nak bagi kad raya kat dia… hohoh esok nanti aku carik la kad raya yang pink dan BESAR….

hohohoho ramai jugak blogger2 lain yang nak bagi kad raya pada peminat-peminat mereka… korang pon teringin nak bagi kad raya banyak-banyak kat org lain ??? tapi masalah modal menjadi kekangan??? hohoho tak usah gusar…. kini korang boleh bagi kad raya sebanyak mana yang korang suka pada rakan-rakan dan peminat.. yang yang paling best.. ianya percuma!!! hohohooh

dengan perkhidmatan yang ditawarkan oleh enveluv.com korang boleh menghantar kad raya yang nyata.. kepada sesiapa sahaja di seluruh Malaysia secara percuma… hohoho sempena lebaran ni… mereka menyediakan beberapa design kad raya untuk korang pilih…

sekali lagi aku ulangi… ianya percuma!!! apa yang korang perlu lakukan hanya la mendaftar sahaja… hohoho sesi penghantaran berikutnya adalah pada 16 Sept 2008.. dan dijangka sampai pada 21-25 Sept.. hohoho sempat lagi sebelum raya…

p/s: jika ada sesiapa nak aku hantar kad raya kepada mereka melalui enveluv.com ni.. sila la beri alamat anda di contact page ye… jangan bagi kat ruangan komen!!!