iklan celcom harith iskandar..

October 24th, 2008 24 Comments   Posted in Reviews

seperti yang korang tahu.. sekarang ni semua perkhidmatan talian telefon mudah alih tengah sibuk mempromosikan penukaran ke perkhidmatan lain tanpa perlu menukar no telefon. masing-masing dah mulakan serangan dengan membuat iklan yang mampu menarik minat pengguna.. tapi aku masih akan tetap setia pada celcom.. hohoh tapi iklan celcom lakonan harith iskander ni memang manrik minat aku.. aku berjaya kumpulkan 3. ada satu je lagi yang takde.. so kita enjoy la ye.. hohoho

016 kini adalah celcom!!! hohoh best iklan ni.. harith berlakon jadi macam ala-ala jin..

ada 2 lagi iklan celcom.. Read the rest of this entry »

iklan deepavali petronas 2008 – appa I want an aeroplane..

October 22nd, 2008 19 Comments   Posted in Reviews

ok ni post ringkas sahaja untuk kali ini.. iklan deepavali petronas sempena sambutan depavali yang dijangka pada tarikh 27 Oktober 2008  tak lama lagi.. hohoho lama gila ads ni.. tapi agak menarik gak la.. mula-mula aku tengok aku dah boleh agak dah ni satu lagi petronas punya video tv commercial (tvc).. hohooh so enjoy la ye.. dan selamat hari depavali kepada mereka yang beragama hindu..

p/s: aku kekurangan info tentang iklan ini.. hoho aku tak sempat nak cari info la.. jadi kepada sesiaoa yang ada info berkenaan petronas tvc ni.. sila lakongsikan bersama ye.. siapa pengarah,pelakon, kisah suka duka ke.. hohoho

top commentators contest di blog chekdet?? biar betul!!!

October 19th, 2008 21 Comments   Posted in Reviews

hohoho meletup tak tajuk ni?? seperti yang korang tau. aku kan memang gemar menyertai contest atau pertandingan yang dianjurkan di alam maya ni.. hohoh dan sekarang ni aku sedang bertungkus-lumus menjadi jurukomen tip-top di blog CekDet.. hohoho biar betul chekdet buat contest?? =)) ya memang betul beliau ada menganjurkan contest jurukomen tip top di blog beliau.. tapi CekDet yang aku maksudkan ni bukanlah bekas perdana menteri kita Tun Dr Mahathir.. hoho kalau la beliau yang anjurkan.. dan confirm-confirm beratus ribu komen kat blog dia.. habis tu CekDet mana plak yang buat contest ni?? hohoh mari kita terjah… Read the rest of this entry »

pokai selepas raya??? takpe.. TITAN kan ada…

October 7th, 2008 14 Comments   Posted in Reviews

selepas musim perayaan ni pasti ramai yang garu kepala fikir mana nak cekau duit untuk menempuh hari yang mendatang kan.. hohooho ye la masa nak raya dulu tak beringat.. hohoho borong selagi ada.. kalau boleh dengan awek cashier yang cun tu pon sekali nak borong.. hohoho lepas dah habis raya ni baru la menyesal.. hohoh ye la.. baju beli beguni-guni.. beratus-ratus plak harga dia.. sekarang nak tolak bundle pon dapat berapa sen je.. hohoho terkejut aku tengok pejabat pos sesak gila siang tadi.. aku ingatkan semua sibuk mintak rebat tunai kete diorang.. hoho ye la sekarang dah pokai.. tapi rupanya aku silap.. hahah orang ramai-ramai kat pejabat pos tadi sebab nak hidupkan road tax.. hohoh ntah kenapa xbleh buat kat jpj ntah.. diorang ambung cuti sampai deepavali kot..

adeh.. dah merepek teruk dah aku ni.. ok berbalik pada tajuk asal post ni.. sedang ramai orang pokai time lepas raya ni.. tetiba ada sorang mamat ni yang kaya-raya la plak.. hohoh ye la.. time ni la segala jenis cek bayaran la sampai kt rumah dia.. dan sebab itu lah dia bermurah hati nak bagi RM50 dan hadiah rahsia.. heheheh Read the rest of this entry »

orang lain beraya topo gi tengok KAMI THE MOVIE..

October 3rd, 2008 16 Comments   Posted in Reviews

yeah buat kali keduanya aku berjaya tengok wayang pada tahun ni.. hohoh wayang pertama tahun ni iron man.. dan yang kedua dan yang terakhir untuk tahun ni ialah KAMI THE MOVIE.. hohoho memang dah lama aku nantikan filem ni di pawagam… bukan senang aku nak gi tengok wayang.. dan lagi bukan senang aku nak tengok cerita Melayu kat pawagam.. hohoho ye la kebanyakkan cerita MElayu semua tak berbaloi untuk ditonton.. tak macam cerita dulu-dulu lagi.. lagi pon cerita lain confirm akan keluar kat tv raya tahun depan.. hohoh silap-silap raya haji ni nanti dah keluar dah.. Read the rest of this entry »

bundle atau tak ori.. mana yang korang pilih??

September 28th, 2008 23 Comments   Posted in Life, Reviews

hohoho lagi 2 atau 3 hari je lagi nak raya.. semua orang sure tenga sibuk buat persiapan raya.. shopping baju raya 5-6 pasang.. hoho aku dah berjaya dapatkan baju raya untuk tahun ni.. dan mak aku restu aku gunakan tsirt ubuntu dengan tshirt yubiyu tu jadi baju raya.. hoho tak payah la aku susah payah nak carik baju raya lagi… ok bercerita tentang baju raya.. aku nak mengajukan satu persoalan.. antara baju bundle dengan baju tak ori.. mana yang korang lebih gemar? sebelum tu biar aku definisikan maksud bundle dengan tak ori mengikut pandangan topo… Read the rest of this entry »