customize profile facebook menjadi lebih kacak bersama topo..

April 21st, 2009 23 Comments   Posted in Reviews

hoho semenjak dua menjak ni aku semakin giat bermain facebook.. friendster memang aku dah tak sentuh langsung la.. hohoho tapi satu kelemahan yang aku kurang gemar pada facebook ni adalah ketidak boleh ubah profile facebook menjadi bling-bling.. hahaha tapi sekarang tidak lagi.. setelah aku ketemu aplikasi facebook yang bernama pagerage ini.. hohoh lihat la hasil pada profile aku ini..

facebook profile ku..

facebook profile ku..

Read the rest of this entry »

jom main virtual keyboard bersama topo..

April 18th, 2009 14 Comments   Posted in Reviews, virtual

suatu ketika dahulu aku pernah berserita pasal virtual keyboard ni.. hohoh adakah aku akan mengulang benda yang sama? adakah topo ni dah betul-betul kebuntuan idea nak update blog ni? hohoh tidak sama sekali..  jika sebelum ni aku ceritakan pasal keyboard untuk menaip… kali ni aku nak ajak korang semua bermain keyboard alat muzik plak.. hohoh jom jamming..

Read the rest of this entry »

mengenali Ultraman bersama topo.. hohoho

March 13th, 2009 25 Comments   Posted in Reviews

macam agak kebudak-budakkan tajuk entry ni hohoho aku sengaja buat macam tu untuk menunjukkan ni entry yang relax je.. hohoh tak payah nak bingit-bingitkan telinga macam post yang lepas.. kali ni aku nak kongsikan sedikit info berkenaan dengan satu lagi hero remaja kanak-kanak yang popular sejak dahulu kala lagi.. hohoh auto romen Ultraman.. hooho memang menjadi impian hampir semua kanak-kanak yang sezaman dengan aku untuk menjadi otromen ni.. hohoh ye la.. ramai sangat yang tanya.. bila dah besar nanti nak jadi apa.. hoho so aku jawab la nak jadi Ultraman.. hohohoh pada masa tu  aku rasa menatang tu la yang paling besar sekali dan sangat sesuai nak jadi bila dah BESAR.. hohoho Read the rest of this entry »

bunyi yang hanya boleh didengar oleh remaja bawah 25 tahun?

March 10th, 2009 27 Comments   Posted in Masterpiece, Reviews

salam sejahtera dan salam maulidur rasul kepada semua pembaca topotato.com samada sengaja mahupun tak sengaja…hohoho ok korang pasti pernah dengar pasal wisel yang hanya anjing je boleh dengar sebab mempunyai frekuensi yang sangat tinggi dan melampaui batas pendengaran manusia biasa.. tapi pernah tak korang dengar pasal bunyi yang kononnya hanya boleh didengari oleh remaja bawah 25 tahun sahaja? dan kononnya bunyi itu sering digunakan untuk menghalau remaja-remaja daripada melepak buang masa kat shopping mall..  ok secara jujurnya memang aku sendiri tak tau ape konsep yang diaplikasikan.. sebab berdasarkan kajian.. batas frekuensi pendengaran manusia dan beberapa haiwan lain adalah seperti berikut… Read the rest of this entry »

boleh ke buat duit kat internet ni topo?

March 6th, 2009 23 Comments   Posted in Reviews

hohoho semenjak aku sibuk melobi cakap aku nak beli PC baru guna duit internet ramai yang tanya aku betul ke boleh buat duit diinternet.. hohoho kadang-kadang tu aku senyum aje. belum layak lagi rasanya nak memberi pendapat sebab mentaliti orang kita ni susah sangat nak mencuba benda baru… masing-masing semua suka sangat pakai black hat tu.. hoho sekali sekala apa kata pakai red hat atau yellow hat plak.. hohoh slumber je cuba… ok berbalik pada tajuk asal.. betul ke boleh cari duit kat internet ni? hohoho meh topo kongsikan sedikit bagaimana topo cari duit yang tak seberapa ni di internet…. Read the rest of this entry »

learning 6 thinking hats with topo…

March 3rd, 2009 23 Comments   Posted in Reviews

hohohoho this is something that I learnt in class last week and I’m really sure that this is quite interesting to share hohoh.. for this post I would like to share about the 6 thinking hats that consist of white,red,yellow,green,blue and black hat.. this not related at all to black hat seo.. hohoho adeh berbelit-belit lidah aku nak mengarang.. pada awalnya aku nak tulis dalam English tapi memandangkan aku agak sibuk ditambah pula dengan internet yang mengada-ngada.. aku sambung BM je la ek.. so mari belajar tentang 6 thinking hats bersama topo.. hohoho Read the rest of this entry »