memahami perbezaan social bookmarking dan aggregator bersama topo…

May 14th, 2009 16 Comments   Posted in Reviews

hohoho aku dah cuba sedaya upaya untuk menterjemah perkataan social bookmarking dan aggregator tapi macam tak kacak je bila diterjemahkan.. kepada yang masih belum mengenali apa itu social bookmarking aku rasa video ini dapat membantu.. kalau aku tulis panjang lebar pasti pening je korang nak baca.. video ini menggunakan delicious.com sebagai contoh tapi di Malaysia terdapat satu web yang tidak kurang hebatnya sila baca samai habis ye..

Read the rest of this entry »

dapatkan trafik dengan nuffnang XChange…

May 12th, 2009 26 Comments   Posted in Reviews

jika kalian perasan nuffnang dah melancarkan satu lagi widget baru yang kononnya mampu memberi lebih trafik kepada para blogger sekalian terutamanya mereka yang mempunyai tahap trafik pertengahan <300.. hohohoho jika sebelum ini terdapat happy-o-meter (yang aku berhenti guna setelah ketagih dengan twitter) gadget baru ini diberi nama XChange..Tujuan utama XChange ini adalah untuk menambahkan lagi trafik blog yang mempunyai trafik dalam lingkungan <300 dengan secara konsep perkongsian trafik pintar.. (ayat topo sendiri..)  hohoho nak tau kegunaannya? teruskan membaca

nuffnang XChange

image credit to nuffnang

Read the rest of this entry »

mengenali kamen rider bersama topo…

May 9th, 2009 34 Comments   Posted in Reviews

hohoho setelah topik mengenali hello kitty menjadi perbualan hangat dikalangan gadis-gadis dan para jejaka di blog ni kini topo muncul lagi dengan satu lagi watak kegemaran yang menjadi kegilaan muda-mudi masa kini.. hohoho tak lain dan tak bukan Kamen Rider.. semenjak dua menjak ni memang cerita Kamen Rider menjadi sarapan pagi yang berkhasiat setiap hari.. dah seminggu kot aku tidur dengan cemerlangnya tidur pukul 12 bangun pukul 5.00 terus layan Kamen Rider.. jadi tanpa berlengah lagi mari mengenali Kamen Rider bersama topo.. hohoh Henshin!! Read the rest of this entry »

mengenali nuffnang bersama topo…

April 30th, 2009 44 Comments   Posted in Reviews

semenjak dua menjak ni topik berkenaan nuffnang sangat popular dikalangan rakan-rakan twitter aku.. hohoh masing-masing sibuk bercerita pasal earning la pasal campaign la dan sebagainya.. dan atas sebab yang berkenaan aku membuat post berkenaan nuffnang ni di blog aku.. aku meminta semua akan-rakan di twitter mengajukan apa yang mereka ingin tahu berkenaan dengan nuffnang dan aku akan jawab di blog ini.. hoho betapa bagusnya menjadi follower aku di twitter ni.. hahah tak percaya sila la follow aku di twitter..hahahah ok diingatkan apa yang aku jawab ni berdasarkan pengalaman aku bersama nuffnang dan juga berdasarkan sedikit kajian.. jika ada sebarang kesilapan dengan rasa rendah dirinya aku meminta kalian untuk memperbetulkannya…

Read the rest of this entry »

jom buat corak tartan bersama topo..

April 25th, 2009 13 Comments   Posted in Reviews

tartan? hohoho binatang apakah itu? hoho sudah tentulah tiada kaitan langsung dengan spartan mahupun titan.. hohoho ok menurut topo.. hohoho tartan tu kira macam sejenis pattern garis-garis.. macam pattern dekat scottish bag pipe tu.. dan juga seperti corak kain pelikat yag aku sedang pakai sekarag ni.. hohoho masih blur lagi? senang cerita sila la lihat background baru topo ini.. hoho itulah corak tartan.. yeah!! kalau masih blur jugak aku akan berikan lagi pelbagai gambar agar kalian tau apa itu tartan..

Read the rest of this entry »

tarikh hari ibu 2009…

April 24th, 2009 23 Comments   Posted in Reviews

>> Klik sini untuk Tarikh Hari Ibu bagi tahun 2010

hohoho pada mulanya aku ingatkan nak tulis post ni bila menjelang bulan Mei nanti.. tapi apakan daya.. hohoho saban hari cik google yang cun dan mengiurkan selalu membawa pelawat yang sibuk mencari pasal tarikh hari ibu 2009.. hoho memang terbukti orang Malaysia ni sangat sayang akan ibu mereka..hoho Melayu Boleh (xde kaitan..) jadi tanpa berlengah lagi topotato.com mempersembahkan tarikh hari ibu bagi tahun 2009 bukan sahaja bagi negara Malaysia malahan egara-negara lain yang tidak sama waktu dengannya.. hhoohoh

Read the rest of this entry »