Sumo Paint: Free Online Image Editor

July 9th, 2009 10 Comments   Posted in Reviews

semenjak dua menjak ni aku sangat rajin bermain dengan adobe Illustrator.. hohoho pelbagai jenis binatang aku dah berjaya tiru dan lukis menggunakan Illustrator.. hohoho nak tengok lukisan tu sila la pergi ke archives dan carilah post berkaitan dengan binatang.. hohoho dan kali ini aku nak memperkenalkan satu alternatif untuk Image Editor iaitu Sumo Paint.. hoho sangat berguna bagi mereka yang tak mampu untuk membeli image editor yang mahal keluaran Adobe.. hohoho tengok video ni dahulu dan pasti korang akan terpikat dan terkesima untuk cuba.. link Sumo Paint ada di akhir post.. hehehe

Read the rest of this entry »

mengenali jenis-jenis fobia bersama topo ep2

July 5th, 2009 13 Comments   Posted in Reviews

hohoho tak puas dengan jenis-jenis fobia di episod pertama? topo kembali dengan lebih banyak fobia lagi..

  • Cacophobia Fobia pada kehodohan
  • Caligynephobia Fobia pada gadis cantik…
  • Carnophobia Fobia pada daging
  • Catagelophobia Fobia diajuk atau diejek
  • Catoptrophobia Fobia pada cermin Read the rest of this entry »

mengenali jenis-jenis fobia bersama topo…

July 3rd, 2009 34 Comments   Posted in Reviews

coretan yang berinformasi di topotato.com berkenaan dengan jenis-jenis fobia.. pasti terdapat diantara kita yang mempunyai fobia masing-masing bukan? tak kira lah samada fobia dengan tempat tinggi ke.. fobia dengan gadis cun ke ataupun fobia dengan binatang.. jika ianya ditahap yang sangat serius satu tindakan perlu diambil.. sebelum mengambil tindakan mencegah baik kita mengenali dahulu jenis-jenis fobia bersama topo.. hohoho ada lebih daripada 50 jenis fobia yang berjaya aku kesan..

Read the rest of this entry »

statistik terkini topotato.com…

June 23rd, 2009 33 Comments   Posted in Reviews

sekadar post sembang-sembang sahaja ye.. hohoho bulan Mei dan bulan Jun menampakkan perubahan yang sangat drastik dalam arena blogging topotato.com… blog yang dahulunya hanya suam-suam kuku sahaja kini menjadi semakin bertambah baik dalam kelas tersendiri.. hahahah tak nak la beza bandingkan dengan blog yang tak sama kategori.. memang confirm la macam langit dengan bumi.. post ini bertujuan untuk memenuhi permintaan seorang rakan yang nak tengok sangat statistik topotato.com hohoho aku kan memang suka memenuhi permintaan peminat.. Read the rest of this entry »

cadangan hadiah hari jadi lelaki dari blogger perempuan yang cun..

June 13th, 2009 86 Comments   Posted in Reviews

hohoho bila bercerita tentang hari jadi pasti masing-masing semua pening kepala nak belikan apa hadiah yang sesuai untuk orang tersayang hahaha ok di sini aku nak kongsikan cadangan hadiah hari jadi untuk lelaki yang aku kutip dari rakan-rakan blogger yang berstatuskan awek cun.. hohoho dan terbukti memang meletup-letup cadangan yang diberikan.. setelah dikira lebih kurang ada 30 cadangan..  tapi aku kongsikan yang betul-betul menarik sahaja ye.. Read the rest of this entry »

jom berhenti merokok dalam seminggu…

May 25th, 2009 16 Comments   Posted in Reviews

seperti yang sedia maklum merokok memang merbahayakan kesihatan.. hohoho tapi bukan mudah beb nak berhenti tabiat merokok ni.. walaupun sekarang ni harga rokok meningkat dan ditambah pula dengan gambar-gambar ngeri yang terpampang di kotak rokok juga bukan faktor utama yang cukup kuat untuk berhenti tabiat ini.. tapi bak kata pepatah Melayu di mana ada kemahuan di situ ada jalan.. dan di sini aku nak kongsikan satu jalan untuk berhenti tabiat merokok.. hohoho ye apa yang anda bakalan baca selepas ini adalah review untuk sebuah ebook… tapi tak perlu khuatir ebook berhenti merokok ini percuma dan aku pon tidak mendapat sebarang keuntungan terhadap produk ini.. hanya sekadar berkongsi sila la baca sampai tamat ye…

berhenti merokok dalam satu minggu

berhenti merokok dalam satu minggu

Read the rest of this entry »