belajar menganyam ketupat bersama topo…

September 13th, 2009 11 Comments   Posted in Reviews

raya dah dekat weh.. kurang daripada seminggu je lagi nak sambut hari raya.. dan kalau dah raya tu tak sah la kalau takde ketupat.. walaupun sekarang ni banyak ketupat segera nona..tapi yang tradisional lagi feel.. jadi post kali ini mari belajar macam mana untuk menganyam ketupat.. 😀 mula-mula aku nak amek video cara menganyam ketupat.. tapi baru aku ingat 450D aku tiada fungsi untuk ambil video.. jadi terpaksa lah aku cari di youtube…

laju sangat? hohoho teruskan membaca untuk versi bergambar pulak… Read the rest of this entry »

langkah pertama menjadi pemain gitar berjaya…

September 13th, 2009 13 Comments   Posted in Reviews

hohoh pasti ramai yang menyimpan minat untuk menjadi seorang pemain gitar yang berjaya dan macho kan.. hohoh mahu bermain gitar persis man kidal atau Led Zappelin (haha aku main letak je nama ni) tapi bukan mudah nak menjadi seorang pemain gitar yang macho dan berjaya.. hohoho kepada yang berminat.. tapi tak tau di mana mahu bermula.. sila ikuti tips menjadi pemain gitar yg berjaya dari topo.. hohoho Read the rest of this entry »

yahoo mail serba baru.. lebih kacak lebih mantap..

September 9th, 2009 26 Comments   Posted in Reviews

walaupun sekarang ni ramai yang telah beralih ke gmail.. tetapi yahoo mail pon masih lagi menjadi pilihan yang utama.. terutamanya kerana applikasi utusan yahoo (yahoo messenger) yang kini boleh dikatakan hampir semua pengguna internet ada.. jika dahulu aku ada membuat post tentang memperkacakkan email yahoo bersama topo.. kali ini sekadar berkongsi rupa baru yahoo mail yang lebih kacak dan mempunyai aplikasi tambahan yang lebih mantap.. Read the rest of this entry »

mengenali poken bersama topo…

August 12th, 2009 30 Comments   Posted in Reviews

hohoho post ini akan berbentuk piktografik, penerangan yang penuh dengan gambarajah.. semenjak terbaca post dari tekong berkenaan dengan poken, aku dah teruja nak beli.. dan aku juga sedang mendedahkan poken ke seluruh UTeM dan masing-masing pon teruja gak nak ada satu.. tipu lah kalau lepas korang habis baca post ni korang tak teruja sikit pon nakbeli poken ni.. hehehe nak tau apa itu poken? sila lah nikmati penerangan piktografik daripada topotato.com

Read the rest of this entry »

menangi wang tunai dengan menjadi pengurus pasukan EPL di alam maya…

August 9th, 2009 15 Comments   Posted in Reviews

panjang giler tajuk post.. minggu hadapan bersamaan 15 Ogos, kedai mamak bakal gamat lagi di malam minggu kerana telah bermula pertualang EPL (English Premier League) .. hohoh aku dah lama tinggalkan dunia EPL ntah kenapa… tapi season ni memang aku semangat nak tengok balik.. hohoh nak tahu kenapa? tunggu sampai habis post.. dan disini aku ingin mendedahkan bagaimana untuk memenangi wang tunai dengan hanya menjadi pengurus bola sepak di alam maya.. hehehe teruskan membaca.. Read the rest of this entry »

blur nak beli PC baru…

August 2nd, 2009 13 Comments   Posted in Reviews

semenjak 2 menjak ni aku sangat sibuk mencari spesifikasi yang aku perlukan untuk sebuah PC baru hohoho… blur aku dengan segala jenis perkakasan dan hardware la bagai semua.. menyesal aku tak belajar betul-betul subjek Organisasi & seniBina Komputer (OSK) masa sem 1 dulu.. hohoho bantu aku.. aku perlukan pedoman.. Read the rest of this entry »