Alahai Fafau sangat menarik tapi malangnya…

February 15th, 2010 26 Comments   Posted in Reviews, video

kepada yang tidak tahu, Alahai Fafau merupakan talk show baru di tv9 yang dikendalikan oleh Fara Fauzana setiap Ahad jam 9.00 malam. Talk show yang bermula  7 Februari 2010 yang lepas hohoho sama dengan birthday fafau 7 Februari memang mendapat perhatian ramai…. hohoho fafau memang ramai peminat tengok la fan page di facebook dah sampai 185,089 fans.. nak dibandingkan dengan fan page nazrien.com memang jauh beza la.. Alahai fafau memang sangat menarik tapi malangnya… Read the rest of this entry »

Mark Zuckerberg tidak terlalu bodoh untuk mengenakan bayaran 3.99 usd pada pengguna facebook

February 11th, 2010 35 Comments   Posted in Reviews

pada mulanya aku nak buat group di facebook menggunakan tajuk yang sama. tapi bila difikirkan nanti timbul banyak propaganda dan nanti ada plak orang yang ambil kesempatan terhadap group itu malas plak aku.. hohoho kepada yang tidak tau, Mark Zuckerberg merupakan orang kuat disebalik facebook. berikut adalah beberapa pendapat kenapa aku katakan adalah mustahil kenapa facebook akan kenakan bayaran 3.99usd kepada para penggunanya.  Read the rest of this entry »

wp-pageNavi sudah selamat untuk diupdate…

February 8th, 2010 18 Comments   Posted in Reviews

~cerita bermula~
jangan update plugin wp-PageNavi..
kalau tak nanti blog anda akan jadi putih melepak macam tepung gomak..
aku hampir terkedu tadi tgok blog hijau aku jadi putih..
dah la takde backup theme tu langsung.. hohoho
moral of the story: sila buat backup untuk segala benda..
~cerita tamat~
*updated.. wp-pageNavi dah ada versi 2.61 dah selamat untuk diupdate..
selamat mengupdate plugin.. hohoho

mitos tentang mari menjadi kacak di internet…

February 4th, 2010 26 Comments   Posted in Reviews

kepada yang masih tidak tahu, aku baru sahaja mewujudkan blog yang kedua iaitu nazrien.com sebulan yang lepas.. (blog ketiga tak lama lagi.. hehehe). dan kepada yang tidak tahu juga, nazrien itu merupakan nama aku yang tertulis di surat beranak dan IC serta kad matrix dan bebrapa kad pengenalan diri yang lain.. hohoho dengan menggunakan tagline “Mari menjadi kacak di internet” banyak tanda tanya diajukan tentang kewujudan nazrien.com itu.. hohoho post ini bertujuan untuk mendedahkan segala kemusykilan yang berlaku.. 😀 anggaplah ini temubual yang dilakukan oleh topotato.com kepada nazrien.com Read the rest of this entry »

Jom Teropong Gerhana Matahari Petang Ini

January 15th, 2010 6 Comments   Posted in Reviews

Kepada yang tidak tahu, gerhana matahari akan berlaku pada hari ini bermula jam 3.01 petang hingga lewat jam 5. Gerhana matahari berlaku apabila kedudukan bulan terletak di antara bumi dan matahari oleh itu menutup cahaya matahari samada separa atau sepenuhnya. Tapi diingatkan, kita tidak boleh melihat gerhana Matahari secara terus dengan mata kasar. Perlu gunakan filem atau alat khas.. hehehe sila google untuk mendapatkan kepastian. Kita sebagai umat Islam juga digalakkan untuk menunaikan solat gerhana Matahari. Berikut adalah lafaz niat Solat sunat dan cara-caranya: Read the rest of this entry »

wishlist topo sempena birthday hohoho..

December 25th, 2009 40 Comments   Posted in Reviews

hohoho merry christmas.. ini bukan post sempena christmas…(seingat aku, aku takde kawan yg sambut ni).. sempena birthday aku tahun depan, aku ada satu je hadiah yang aku idam-idamkan.. hohoho kalau takde orang lain nak kasik aku akan bagi hadiah untuk diri sendiri macam tahun lepas hehehe.. nak tahu hadiah apa yang aku idamkan tahun ni? teruskan membaca 😀 Read the rest of this entry »