demonstrasi mini topo membantah Dragon Ball the movie..

March 25th, 2009 33 Comments   Posted in Masterpiece

hohoh sekarang ni dah jadi macam trend la pulak.. kalau ada apa-apa yang tak puas hati je buat demonstrasi.. hohoh demonstrasi itu la ini la.. atas sebab itulah aku rasa aku pon nak anjurkan sedikit demonstrasi untuk menunjukkan rasa ketidak sokongan topo terhadap filem Dragon Ball yang memang menghampakan.. malangnya tidak ada seorang wartawan pon ditempat kejadian.. hanya terdapat seorang jurufoto amatur yang menggunakan EOS 450d jadi demonstrasi ni hanya dapat direkodkan dalam bentuk gambar dan sedikit penerangan sahaja.. ok mula-mula jom tengok tempat bersejarah berlakunya demonstrasi membantah Dragon Ball the movie ni..

tempat kejadian

tempat kejadian

Read the rest of this entry »

gambar pertama topo dengan DSLR..

March 19th, 2009 25 Comments   Posted in Masterpiece

hoho sekarang ni dah hampir 2 bulan aku memiliki dslr canon eos 450D yang aku belum namakan lagi.. tapi aku masih belum paparkan gambar-gambar aku kat alam maya ni.. hohoh so hari ni aku nak tunjukkan gambar-gambar bangunan bersejarah.. hohoh gambar-gambar pertama aku bereksperimentasi dengan dslr.. hohoh nak komen.. silakan.. tapi dingatkan bahawa ni gambar yang dambil sewaktu awal pembabitan dulu.. hohoh sekarang pon lebih kurang jugak.. hehehe 5 keping je cukup ek.. nanti-nanti la aku letak lagi.. kalo letak banyak-banyak pon buat slow loading je..

hohoho saudara hydir ade bg aku komen yg agak membina.. yang kononnya nak sponsor usaha mencari RM65 aku sebagai balasan meletakkan iklan KBsoccernet kat sidebar…  hohoho jika benar apa yang dikhabarkan.. sila contact aku.. hohoh kalau ada yang lain nak offer pon aku on je.. sekarang ni hits ke topotato.com dah mencecah 600-700 unique hits based on nuffnang stats + 500-600 unique hits based on google analytics… hohoho

bunyi yang hanya boleh didengar oleh remaja bawah 25 tahun?

March 10th, 2009 27 Comments   Posted in Masterpiece, Reviews

salam sejahtera dan salam maulidur rasul kepada semua pembaca topotato.com samada sengaja mahupun tak sengaja…hohoho ok korang pasti pernah dengar pasal wisel yang hanya anjing je boleh dengar sebab mempunyai frekuensi yang sangat tinggi dan melampaui batas pendengaran manusia biasa.. tapi pernah tak korang dengar pasal bunyi yang kononnya hanya boleh didengari oleh remaja bawah 25 tahun sahaja? dan kononnya bunyi itu sering digunakan untuk menghalau remaja-remaja daripada melepak buang masa kat shopping mall..  ok secara jujurnya memang aku sendiri tak tau ape konsep yang diaplikasikan.. sebab berdasarkan kajian.. batas frekuensi pendengaran manusia dan beberapa haiwan lain adalah seperti berikut… Read the rest of this entry »

topo dah takde benda lain ke nak tulis selain upin dan ipin????

September 17th, 2008 69 Comments   Posted in Masterpiece, Reviews

adeh… ni post ketiga berturut-turut aku buat pasal upin dan ipin… aku patut hentikan la… sure korang bosan punya kan?? ok2.. blog post yang seterusnya takde kaitan dengan upin dan ipin.. betul2 tak tipu.. hohohoho ok blog post ni sekadar update dan tambahan kepada smiley @ icon pack upin dan ipin yang lepas… hohoho les copaque dah tambah lagi 2 smiley.. dah jadi 10 semuanya… hohohoho

http://www.upindanipin.com.my/download/smiley/kakros02.gifhttp://www.upindanipin.com.my/download/smiley/ehsan02.gif

aku dah update script die… so sila la amek script baru ini ya… lagi satu aku nak mintak maaf sebab script lama tu kehabisan bandwidth gambarnya… hohoho nak tau apa itu bandwidth??? nantikan post berikutnya…

ok selain itu… kepada yang menonton upin dan ipin… korang suka tak cara ehsan lead ucapan selamat pada cikgu dia??? hohoho aku suka gila.. berminat untuk jadikan ucapan tu ringtone korang??? hohoh kini tak jadi masalah… terima kasih kepada upindanipin.com.my serta tak lupa les copaque


Title
Format

Upin & Ipin Theme Song
.mp3
Upin & Ipin Theme Song (Long Version)
.mp3
Upin – “Betul Betul Betul”
.mp3
Ipin – “Ayam Goreng…”
.mp3
Tadika – “Selamat Pagi Cikgu…”
.mp3
Upin & Ipin – “Assalamualaikum..”
.mp3
Mail – “2 Singgit…”
.mp3
Jarjit – “Apa kamu buat ni…”
.mp3

*new
Upin & Ipin -“kak rosssss!!!”                .mp3                               download

* lagi baru.. sempena GENG The Movie Pengembaran Bermula

1. Upin & Ipin Geng Promo Ring Tone DOWNLOAD
2. Upin & Ipin Geng Promo SMS – DOWNLOAD
3. Upin & Ipin Geng Promo Voicemail- DOWNLOAD

adeh.. aku dah kena sindrom upin dan ipin yang serius.. siapa ade penawarnya??? atau lagi bagus.. kepada doktor-doktor cinta yang cun di luar sana.. tolong la aku ini…

kreko!!!!

April 1st, 2008 13 Comments   Posted in Life, Masterpiece, Reviews

kreko...

huh?? kreko?? kropok??? ape tu kreko?? tu la soalan yang paling aku menyampah bila aku tnya kt kdai2 buku@majalah “ade kreko baru??” pastu sambil gelak sinis die tnya aku balik kreko tu ape??? ;))kalo nak nak keropok ade la… kalo org2 kebanyakkan yg tanya camtu.. aku dgan snang hati memberi penerangan detail dan turut mempromote kreko pada mereka..tp bila peniaga kecil mahupun yg besar2 tnya camtu.. aku rase cam nak bakar je kedai diorang.. hohooh ok tutup intro aka ,luahan rasa x puas hati…
Read the rest of this entry »

ramainya bloggers kat malaysia..

March 30th, 2008 18 Comments   Posted in Blogging, Life, Masterpiece

bilangan bloggers kt Malaysia adalah sgat ramai.. dan jumlah ni semakin meningkat dari masa ke semasa… blog dah jadi macam trend dan juga satu medium baru untuk meluahkan perasaan, mempromosi sesuatu, menyatakan pendapat, memberi maklumat pada org lain.. malah juga sebagai medium untuk menconteng segalanya… ini blog aku…suka hati aku nak tulis apa…hohohoho…bkan golongan celik IT @ golongan pelajar je yang ade blog sendri… malah skrg ni ramai gila org dah ade blog… antara blog2 yg rajen aku usya…mengikut kategori..
Read the rest of this entry »