kononnya RSS feed Icon dari topo..

July 12th, 2009 17 Comments   Posted in Masterpiece

kalau korang mengikuti twitter topotato pasti korang perasan dari petang tadi aku semangat membuat RSS icon.. dan aku dah berjaya membuat beberapa RSS icon untuk dilepaskan di alam maya.. sebelum membuat perlepasan aku keluarkan RSS icon yang sulung di twitterpic dan tanya kalau-kalau ada yang mahu aku lepaskan koleksi RSS icon ini… hohoho dan hasilnya tak ada seorang pon yang cakap nak… hahaha maka aku tak jadi la melepaskan koleksi RSS ikon tersebut…

tapi untuk tidak menghampakan korang aku lepaskan RSS icon sulung aku untuk tatapan hahahaha

RSS Icon dari topo versi ala2 muslimah

RSS Icon dari topo versi ala2 muslimah

dan satu lagi yang aku berjaya buat.. hohohoh cuba teka muka siapa ni… dekat 2-3 jam aku dok betulkan rambut dia je.. hahahahah Read the rest of this entry »

orang lain pergi usya awek.. topo lukis gajah..

June 30th, 2009 32 Comments   Posted in Masterpiece

hohoho tajuk macam ada sedikit fishy.. hahaha ok kepada yang tidak tahu.. UTeM dan hampir kesemua Universiti kerajaan di Malaysia sedang melalui Minggu Haluan Siswa atau minggu orientasi.. hohoho dan biasanya kesempatan ini ramai yang akan mengusya awek-awek cun untuk dijadikan simpanan dan tak kurang juga yang mencari anak-anak ikan.. hahaha tapi sangat berbeza dengan topo.. hohoh aku tidak mengusya seorang pon awek cun… nak tau apa yang topo buat? hohoho

gambar sekadar salingan

gambar sekadar salingan

Read the rest of this entry »

cubaan melukis di twitter…

June 17th, 2009 26 Comments   Posted in Masterpiece

semenjak-dua menjak ni aku sangat sibuk.. hohoho siang dok mengadap printer.. malam dok mengadap photoshop.. tapi duit tetap 0 sen jugak.. hohoho jadi pada masa terluang tu aku memang tak sempat la nak update blog ni.. jadi aku mencari satu hobi baru iaitu belajar melukis menggunakan adobe illustrator.. hohoho dan aku kongsikan gambar-gambar binatang yang aku lukis di twitter utk mendapat maklum balas.. hohoho jika dahulu aktiviti harian di twitter adalah berkongsi keyword pelik hari sekarang korang tengok la topo melukis tiap-tiap hari kat twitter… hohoh nak tengok lukisan topo? hahaha Read the rest of this entry »

evolusi pengembangan bunga bakawali topo…

June 14th, 2009 49 Comments   Posted in Masterpiece

kalau kalian merupakan pembaca tegar di topotato.com pasti korang pernah melihat gambar bunga bakawali yang ditanam oleh mak aku di post ini.. tapi itu gambar tahun lepas beb.. hohoh tahun ni bertarikh 12/06/09 sekali lagi aku bersengkang mata dan berembun dan bernyamuk dibawah pokok semata-mata nak tunggu bunga bakawali tu kembang… heheh dan di post ini terimalah evolusi perkembangan bunga bakawali dari awal hingga ke akhir dibawakan khas oleh camera cap canon eos 450D dan juga telefon bimbit cap nokia 3200 utk pencahayaan.. hohoho aku takde duit lagi nak beli speedlite dengan makro lens.. guna la apa yang ada..

10/06/09 | 10.13pm

bunga bakawali belum kembang

bunga bakawali belum kembang

ini peringkat pertama beberapa hari sebelumnya masa tu ibu bapa aku baru sedar tentang kewujudan kelopak bunga bakawali yang akan kembang tak lama lagi.. dan semenjak itulah aku usya bunga ni tipa-tiap malam.. Read the rest of this entry »

bunga bakawali…

May 25th, 2009 15 Comments   Posted in Masterpiece

ok kepada yang tak pernah tengok bunga bakawali ni aku nak tunjuk kat korang semua.. hoho bunga ni memang rare.. dia kembang tepat jam 12.00 malam lebih kurang.. nanti pagi dia layu.. aku satu keluarga tunggu bunga ni kembang.. dan aku telah submit gambar ni ke persetankan.com suatu ketika dulu.. macam mana kacak tak bunga ni..

bunga bakawali kembang waktu malam..

bunga bakawali kembang waktu pagi..

Read the rest of this entry »

mencari software percuma bersama topo…

May 6th, 2009 14 Comments   Posted in Masterpiece

hohoho bila cakap pasal percuma atau free je semua bersemangat.. terutamanya benda-benda yang mahal macam perisian komputer.. movie, lagu dan lain-lain lagi.. hohoho dan satu lagi contoh yang benda free yang menaikkan semangat ramai orang nak join adalah contest duit free yang dimenangi oleh aku dengan sangat bergayanya beberapa hari yang lepas.. lantaran dari itu semangat aku untuk mencari lagi peluang mendapatkan benda free semakin meluak-luak.. hohoho ditambah lagi bila aku terlepas peluang untuk mendapatkan ipod free kerana masa tu aku betul-betul sibuk mencari sumber kewangan untuk menampung kos perbelanjaan seharian.. dan kini aku berjumpa satu lagi contest yang menawarkan benda free hoohoho

Read the rest of this entry »