[post khas] Blogger, We Care

January 10th, 2010 28 Comments   Posted in Life

Ini adalah post khas yang julung-julung kali wujud di topotato.com. Di saat semua sedang bergembira kita terlupa bahawa ada juga yang dalam kesedihan. Aku bercerita tentang perihal yang melanda saudara megat (sila baca kisah penderitaan dia di sini). Aku sebagai seorang pelajar memang tak mampu untuk membantu dengan banyak kerana aku sendiri masih mengharapkan sumber kewangan dari PTPTN dan ibu-bapa. Tapi jika ada 10 atau lebih pelajar seperti aku bersama-sama membantu, pasti kita dapat memberikan sesuatu walaupun sedikit. Read the rest of this entry »

konklusi 2009…

December 31st, 2009 30 Comments   Posted in Life

mahukan tips menjadi blogger kacak? hehehe baca sampai habis post ini..

lama aku menyepi diri dalam blog ni.. kononnya sibuk dengan projek baru.. hohoho lagi beberapa jam lagi tamatlah tahun 2009. tahun ini merupakan tahun yang paling mencabar bagi aku tak kisah la dalam dunia blogging ke.. love story in havard ke mahupun kehidupan seharian.. hohoho Read the rest of this entry »

aku blogger yang pandai berkias…

December 26th, 2009 26 Comments   Posted in Life

pada mulanya aku nak tulis tajuk aku blogger yang sinis tapi selepas carian google baru aku tau sinis itu bermaksud:

sinis ialah mempersoalkan kebaikan, kejujuran orang dll, kata-kata bersifat mengejek, merendahkan orang lain.

aku sangat yakin aku tak pernah mempersoalkan kebaikan orang lain.. nasib baik pada sumber yang sama ada tertulis maksud kias iaitu: kata-kata berbentuk teguran yang tidak membawa maksud sebenar. sumber dari bernama sini ok tamat pengenalan.. ~Cerita Mula~ Read the rest of this entry »

rain, rain go away…

December 19th, 2009 8 Comments   Posted in Life, video

hohoh hari ini sehari suntuk hujan kat Melaka (lebih spesifik lagi kat Malim rumah aku) dan hujan yang lebat ini membuatkan aktiviti tidur menjadi semakin enak.. hahaha ok ini post ringkas untuk berkongsi video lagu kanak-kanak ini.. hahaha lagu rain, rain go away..  enjoy sambil berselubung dalam selimut tengok hujan lebat.. 😀 Read the rest of this entry »

kemenangan Malaysia.. Hijrah paling bermakna :D

December 17th, 2009 14 Comments   Posted in Life

tak perlu la aku nyatakan Malaysia menang atau tidak menentang Vietnam tadi.. aku yakin majoriti rakyat Malaysia sedang bersorak kegembiraan bila Malaysia berjaya menewaskan Vietnam 1-0.. hohoho walaupun aku bukan peminat bola sepak.. tapi atas semangat cintakan negara perlawanan ini memang ditunggu-tunggu.. hoho tak kisah la menang atau tidak (dah menang dah) pemain Malaysia dah membuktikan yang terbaik.. hohoh aku tertarik dengan 1 komen peminat tadi: Read the rest of this entry »

Jusco baru meletup..

December 14th, 2009 16 Comments   Posted in Life

ini berita yang baru heboh di alam maya sebentar tadi.. Jusco yang bakal dibuka pada 17 Disember 2009 akan datang di Melaka dikatakan mengalami kebocoran gas yang menyebabkan letupan.. Berita Harian kata 1 terkorban, 7 cedera.. Utusan kata 1 terkorban 13 cedera.. tunggu je la berita malam ni macam mana.. aku doakan tak ramai yang cedera dalam insiden ini..teruskan membaca untuk print screen dari laman berita Read the rest of this entry »