cisdel.com kini dirasmikan…

February 27th, 2010 17 Comments   Posted in Life

~cerita bermula~
semalam 26 Februari 2010 atau 12 RabiulAwal adalah hari yang sangat bersejarah
semalam merupakan hari Maulidur Rasul,
semalam merupakan hari lahir adik aku yang bongsu,
semalam juga buat pertama kalinya alexa topotato mencecah 100k++,
semalam juga aku telah melepaskan cisdel.com di alam maya,
cisdel.com merupakan projek terbaru aku,
cadangnya aku nak sorokkan cisdel.com,
tapi aku sedar, tanpa topotato siapalah aku
jadi untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan cisdel.com,
jemputlah datang bertandang 😀
~cerita tamat~

setelah 4 kali mencuba akhirnya aku diterima Miss I tapi semua itu sudah tak bermakna lagi…

February 24th, 2010 23 Comments   Posted in Life

~cerita bermula~
masih ingat lagi kisah aku dan Miss I?
setelah 4 kali mencuba akhirnya aku telah diterima,
tapi malangnya aku dah tawar hati terhadap Miss I…
mungkin sebab dia terlalu cerewet,
banyak perkara yang diharapkan pada aku,
nak itu, nak ini, kena begitu, perlu begini… Read the rest of this entry »

sila undi topo untuk kesejahteraan masa depan…

February 2nd, 2010 6 Comments   Posted in Life

[ads] mahukan tips menjadi kacak di internet? layari nazrien.com

bahana pilihanraya kampus masih terasa lagi walaupun rasanya dah hampir semua Universiti dah selamat mengundi. hoho macam-macam cerita.. pembatalan sebab promote guna facebook la.. calon kena culik la.. hohoho abaikan semua itu, aku memang tidak berminat nak kupas pasal dunia politik apatah lagi politik kampus… post ini sekadar post promosi bertujuan untuk mengajak teman-teman semua turun mengundi topo.. Read the rest of this entry »

22 birthday wishes yang jiwang dan romantik…

January 28th, 2010 21 Comments   Posted in Life

Bulan januari ini menampakkan ramai yang menyambut hari lahir.. notification di facebook sering kali berkelip-kelip menunjukkan ada birthday boy dan birthday girl pada setiap hari.. hohoho berikut adalah beberapa ucapa selamat hari lahir yang jiwang dan romantik dan memang mencairkan si birthday boy/girl.. hohoho Read the rest of this entry »

hadiah birthday dari awek cun…

January 25th, 2010 27 Comments   Posted in Life

ini sekadar post yang ringkas sahaja.. bertujuan untuk menunjukkan hadiah birthday yang aku dapat dari seorang awek cun.. hohoho masih ingat akan post wishlist birthday aku suatu ketika dahulu? mula-mula aku ingatkan takde la orang nak bagi hadiah tu.. hohoho rupanya ada jugak.. terima kasih banyak-banyak ye.. 😀 Read the rest of this entry »

first and the last poem I ever wrote .. “Dont Ask Me”

January 19th, 2010 19 Comments   Posted in Life

ok aku dah berbelit lidah tulis tajuk guna Bahasa Inggeris ni.. di saat aku sedang sibuk memikirkan ayat jiwang yang sesuai untuk tulis di status facebook, aku teringat akan Sonnet18 hahaha. Aku masih ingat lagi rupanya Sonnet18 tu walaupun 2-3 rangkap.. Ini semua mungkin bahana Literature Review yang aku sedang usahakan ini.. haha habis semua ayat-ayat sastera keluar.. haha dan ketika itulah aku teringat yang suatu ketika dahulu aku pernah menulis satu poem sempena assignment BI kat matrix.. Read the rest of this entry »