Cubaan kedua setelah gagal kali pertama

May 6th, 2010 11 Comments   Posted in Life

Multimedia Message

This message has been delivered to your e-mail account by the
Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 0132345678
You have received this Multimedia Message in your email inbox
and it has been reformatted in order to be visible in your email client.
However, Multimedia Messages have slideshow like qualities
that are best viewed with the MMS capable player located in
MMS capable devices or in our Web based MMS Player.
This message can be viewed as it was originally intended
To view this message as it was originally intened click on the button below…

Epilog Kisah Miss I

April 25th, 2010 15 Comments   Posted in Life

~~cerita bermula~~
dulu masa mula-mula kenal Miss I beriya je teruja..
masa awal-awal kene reject dulu, lagi berkobar-kobar..
biar masa yang menentukan..
1000 tahun pon sanggup ku tunggu.. Read the rest of this entry »

FIFA 2010 World Cup OST

April 18th, 2010 9 Comments   Posted in Life

menurut sumber yang dipercayaai, ini adalah lagu tema FIFA World Cup 2010.. tajuk dia Wavin’ Flag.. penyanyi dia K’naan.. seriously aku tak tau macam mana nak pronounce nama penyanyi dia ni.. tapi yang aku boleh katakan, lagu ni memang best.. standard biasa la africa punya lagu ada ala-ala raggae sikit.. jemput la layan lagu ini.. Read the rest of this entry »

tak sabar menanti adobe CS5

April 9th, 2010 26 Comments   Posted in Life

kepada pengguna tegar produk adobe seperti aku pasti tidak sabar-sabar menanti kemunculan adobe Creative Suite 5 yang bakal dilancarkan pada 12 April 2010 jam 8am PDT (nak tau apa itu PDT? baca post ini sampai habis) atau waktu Malaysia bersamaan dengan 11malam 12 april 2010. Nak tau kenapa aku minat sangat dengan adobe cs5? Read the rest of this entry »

Al-Fatihah khas untuk Din Beramboi…

April 2nd, 2010 15 Comments   Posted in Life

~cerita bermula~

Din Beramboi atau nama sebenarnya Mior Ahmad Fuad Mior Badri telah meninggal dunia pada 12.30malam (2 April 2010)
Katanya Allayarham meninggal dunia sebab sakit denggi berdarah
Aku memang sedih giler dengar berita ni..
Masa hari pertama dia masuk wad dulu pon aku sangat terkejut
bila dengar radio Era pagi-pagi tu macam kosong je
Selepas ini mungkin tiada sebab lagi untuk aku dengar radio Era..
Sangat bosan radio era tu tanpa Din Beramboi..
Tiada apa lagi yang boleh aku katakan hanya sedekahkan al-fatihah dan berdoa agar rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman…
Al-Fatihah……..

~cerita tamat~

misteri sirap bandung…

March 18th, 2010 35 Comments   Posted in Life

Amaran: post ini sangat mengarut.. tapi kalau anda terus membaca mungkin sesuatu yang menarik menanti anda.. hohoho

~cerita bermula~
pada suatu pagi yang hening disebuah kedai makan.. (bukan kedai mamak)
topo: bang bagi sirap bandung dengan nasi goreng hailam ye..
waiter: sirap bandung xde
topo: bagi teh tarik la..
kawan topo: sirap limau dengan mee goreng ye bang..
waiter: ok Read the rest of this entry »