kenapa topo ada lebih daripada 1 blog?

March 3rd, 2010 28 Comments   Posted in Blogging

semenjak aku melancarkan cisdel.com beberapa hari yang lalu ramai yang bertanya kenapa aku ada lebih daripada 1 blog? Mampu ke nak handle blog banyak-banyak tu? Nak buat apa blog banyak-banyak? Pada mulanya aku hanya tersenyum je sebab aku pon tak tau kenapa aku ada 3 blog. Tapi baru aku terfikir sebab dia senang je sebenarnya.. hohoho Read the rest of this entry »

technorati blog claim

February 9th, 2010 19 Comments   Posted in Blogging

GFUVVG8723YR ini adalah post cukup syarat untuk claim blog di technorati.. perlu ke aku delete post ini? tak perlu kot.. hehe kepada sesiapa yang belum mendaftar dengan technorati sila lah mendaftar ye.. aku sedang sibuk mentelaah untuk kuiz esok harap maklum.. 😀

kenapa post aku ada dalam blog ko?

December 21st, 2009 33 Comments   Posted in Blogging

aku tidak dapat memikirkan tajuk yang kacak untuk post ini jadi aku buat tajuk yang direct sahaja… memandangkan majoriti yang akan membaca post ini adalah blogger, lebih mudah rasanya kalau nak bercerita hohoho.. pasti korang pernah mengalami dilema betapa susahnya nak cari idea untuk menulis blog.. selepas mendapat idea diikuti dengan betapa sukarnya nak menyususn ayat dan memilih kata kunci yang sesuai agar post itu kelihatan kacak dan menarik minat untuk dibaca.. hohoho bila dah berjaya dah berjaya menghasilkan post yang kacak, kita akan berasa sangat berpuas hati.. hohoho tapi itu tidak lama… Read the rest of this entry »

blogger penipu…

December 12th, 2009 56 Comments   Posted in Blogging

sebelum apa-apa sila usya dulu video ni yang hangat masa pilihan raya dahulu.. hohoho lepas tu baru sambung baca entry ini ye 😀

Read the rest of this entry »

2 tahun topo menjadi blogger…

December 4th, 2009 27 Comments   Posted in Blogging

Ads: Mahukan Gossip & Berita Selebriti Malaysia Yang Terkini? Layan RotiKaya!

dalam sedar tak sedar rupa-rupanya dah 2 tahun dah aku menjadi seorang blogger ni.. rasa macam baru semalam je aku mula.. hahaha ayat dah start poyo… rasanya kalau dulu aku tak start tulis blog pasti sekarang ni aku sedang membazir masa dekat facebook.. atau lebih teruk lagi.. tengah main frienster(walaupun sekarang dah berwajah baru… tapi ia tetap buruk :P).. hohoho tak mungkin aku kenal twitter dan wave.. Read the rest of this entry »

blogger otai menjatuhkan blogger baru?

December 1st, 2009 43 Comments   Posted in Blogging

Ads: Mahukan Gossip & Berita Selebriti Malaysia Yang Terkini? Layan RotiKaya!

seperti yang aku jangka… post berkenaan team nuffnang memang mendapat perhatian ramai.. dan kebanyakkan blog-blog penganjur team nuffnang ini telah ditutup.. secara jujurnya.. aku gembira blog ini ditutup.. bukan kerana aku kami (kami = rakan-rakan blogger yang menyokong aku 😀 ) bukan kerana kami dengki atau iri hati atau terasa bagus.. aku tak kisah pon pasal jumlah klik ads nuffnang aku.. sebab tiap-tiap minggu memang naik 25sen je.. 😀 mana la layak nak jeles dengan korang semua.. hohoho Read the rest of this entry »