RM1000 pertama melalui nuffnang…

June 6th, 2010 59 Comments   Posted in Blogging

rm 1000 bersama nuffnang

rm 1000 bersama nuffnang

Setelah lebih 2 tahun menjadi blogger, akhirnya aku berjaya juga mencapai target untuk mendapat RM1000 melalui nuffnang. hujung bulan Mei yang lepas, earning terkumpul di nuffnang adalah sebanyak RM 1,031.83. Read the rest of this entry »

ini adalah post untuk berlagak tentang trafik di topotato.com

May 19th, 2010 24 Comments   Posted in Blogging

Pada awalnya aku nak tulis tajuk post ” bulan Mei yang best ” tapi akhirnya aku sedar.. kalau aku buat tajuk macam tu sure tak ramai yang baca. Buat apa nak bermuka-muka kan lebih bagus untuk bersikap jujur sahaja.. Semenjak mengalami kemarau dalam dunia blogging buat seketika, kini aku dapat tersenyum puas bila tengok trafik di topotato.com.. hehehe teringin nak tengok statistik terkini topotato.com? Read the rest of this entry »

Boleh tak aku buat fan page ” kelab peminat topotato.com akan mendapat 1000 peminat sebelum kelab kipas chokilala.com”?

April 18th, 2010 12 Comments   Posted in Blogging

ini adalah post yang sangat ringkas.. seperti yang anda ketahui chokilala.com telah menubuhkan kelab kipas chokilala.com pada siang tadi.. dan kini tidak sampai 24jam kelab kipas chokilala.com dah berjaya mendapat lebih 100 orang peminat.. hohoho tak dinafikan dia memang ramai peminat pon.. update blog sebulan sekali pon peminat dia tak lari.. hohoho rasanya mampu tak aku nak buat fan page kelab peminat topotato.com akan mendapat 1000 peminat sebelum kelab kipas chokilala.com? hahahahaa

No Sweat!

March 23rd, 2010 16 Comments   Posted in Blogging

Seperti yang korang tahu, sekarang ini aku memiliki 3 blog yang berlainan genre dan rupa. Satu berwarna hijau untuk tujuan suka-suka. Berwarna putih untuk tujuan menjadi kacak dan satu lagi berwarna pelik untuk tujuan yang pelik hohoho. Selain itu, sekarang ini juga aku sedang dalam proses menyiapkan Final Year Project yang kini masih lagi belum menampakkan sinar. Hohoho memang agak sengsara dan berpeluh-peluh jugak la nak handle 3 blog sekarang ini. Read the rest of this entry »

Komen kamu semua berunsur pujian.. tapi malangnya aku terpaksa delete..

March 13th, 2010 24 Comments   Posted in Blogging

Semua blogger pasti mendambarkan komen yang baik dan lebih menggembirakan lagi kalau komen itu berupa ucapan terima kasih atau memuji-muji post yang anda tulis itu. hahah tapi pada hakikatnya semua itu agak sukar untuk diterima.. hohoho mungkin mereka lebih gemar mengucapkan terima kasih atau memuji dengan cara meng – copy & paste penulisan anda.. lantas anda membalasnya dengan “memuji-muji” (baca memaki-maki) post yang telah dicopy itu.

Walaupun aku gemar akan komen yang bersifat puji-pujian, tetapi aku terpaksa delete sebahagian komen berkenaan sebab.. Read the rest of this entry »

Apa yang Memey Suhaiza Ajar Aku Tentang Blogging…

March 7th, 2010 24 Comments   Posted in Blogging

Entri ini diinspirasi dari entri aenaz, yang kemudian diikuti oleh chokilala, dan kemudian diikuti oleh menteil dan selepas itu hurulaini juga turut mengikutinya. Aku agak suka membaca post-post mereka lantas membuatkan aku juga mahu menulis post yang sama. Berikut adalah bebeapa perkara yang aku pelajari daripada Memey yang boleh dipraktikkan dalam dunia blogging. Read the rest of this entry »