advertlets fights back!!!

January 11th, 2008 8 Comments   Posted in Blogging, Reviews

kronologi pertualang advertlets dengan nuffnang menjadi semakin rancak… bermula dengan kisah advertlets yang domainnya expired..lantas nuffnang mengambil langkah bijak dengan memperkenalkan program baru ekslusif untuk nuffnangers, glitterati club…..yang bersyaratkan para nuffnangers x boleh meletakkan ads lain di blog mereka untuk menikmati kelebihan gliteratti.. dan kini advertlets cuba mendapatkan semula tempat di hati bloggers dengan memberikan reward extra antara 10%-20% bergantung pada betapa seniornya die dalam advertlets…reward ini hanya dikira dalam bulan januari dan akan dihitung pada akhir bulan Januari…berdasarkan email yg dihantar oleh josh lim ke dalam spam box aku….

As compensation for the recent downtime, you will earn an additional 10-20% extra on top of all legit earnings the month of January. The amount will be calculated at the end of January, and credited within the first week of February.

The ratio of the percentage increase will be based on the duration of time you have been with Advertlets. Members who have been
with Advertlets longer, will receive a higher ratio. We hope that this is a suitable compensation for the downtime period faced, and hope you can accept this as a sign of our commitment to not repeat mistakes, and to continue to deliver better service in future.

advertlets juga telah memperkenalkan format ads yang baru bersaiz (720×90) yg kononnya dpat membantu menjana lebih pendapatn….hohoho tp josh.. aku still nk tgok dulu macam mane glitterati ni…kalau x berbaloi baru la aku letak balik ads advertlets….

gliterrati program from Nuffnang…

January 8th, 2008 5 Comments   Posted in Blogging, Reviews

selepas masalah yang dihadapi oleh advertlets… aku terus je beralih arah pada nuffnang…. bukannya aku tak setia pada advertlets… tp agak kecewa la… web yg hebat macam tu boleh ade problem yang x sepatutnya… lagi satu kalu setakat sehari dua boleh consider lagi… kasi can la weekend…. tp ak try bukak hari isnin pon problem gak tu yang aku mula berpaling tadah tu…. tapi thanks to advertlets, trafik aku naik dgan sangat memberansangkan… ok tutup cerita advertlets… maser aku dah daftar untuk nuffnang, die bg aku satu email pasal gliterrati club exclusive program for nuffnangers… yang bermula 13 Jan ni….hohoho banyak gak la advantage yang dicanangkan…hohoho anda tidak perlu mendaftar kerana semua ahli nuffnang didaftar secara automatik… tapi ade satu statement die yang menarik minat aku… untuk menyertai exclusive program ni.. anda tidak boleh meletakkan mana2 ads lain yang berpengkalan di south east asia…. so maknenye advertlets pon x boleh la… adakah nuffnang cube mengambil kesempatan di atas kecelakaan yg menimpa advertlets… hohoho ntah la.. aku pon xtau.. so just wait and see je la kebagusan gliterrati yang bakal bermula 13 Jan ini….untuk keterangan lanjut dan dalam bahasa inggeris lawati lah page nuffnang

problems with advertlets…..(solved :-?

January 5th, 2008 2 Comments   Posted in Blogging, Reviews

advertlets
masa aku try nak bukak blog ni tiba2 je transfer pg web adbaaz… mula2 aku ingatkan coding aku ada problem sbab aku byak edit coding blog ni… tp pastu ak try bukak internet tanpa batasan…. pon sama gak… dekat adbaaz tu ada tulis advertlets… aku pon cuba la try blog2 laen yg guna advertlets gak.. sume sama je.. direct pergi adbaaz tu… pastu aku pon kononnya nak pg la report kt advertlets… rupa2 nya domain die da expired…. so lpas aku buang sume coding dripada advertlets baru la blog ak berfungsi dengan baik… hohoho cpatlah advertlets fix problem ni… sebab aku memang guna advertlets je… x guna advertisement lain… support Malaysian product… diharap advertlets dapat fix problem ni dgna kadar yang segera…

yes advertlets dah bayar bill… advertlets kini berfungsi dengan baik.... apsal aku view boleh tp org len view xleh??? musykil aku…. terpaksa la aku buang ads tu…

just now aku teruskan melayari blog2 yang bermasalah…. aku jumpe blog yang josh lim buat sempena kecelakaan yang menimpa… dia kata bnde tu dah setel td.. maybe sbab tu la aku dapat bukak advertlets td… tp selepas beberapa ketika, die buat hal balik….

my liFe as topO… akan berhijrah…

December 27th, 2007 2 Comments   Posted in Blogging, Life


hohoho skrg ni ak dlam proses nk pindahkan my life as topo…. pasni ak da x pkai blogger lg dah.. ade org bermurah hati bg ak domain… hohoho thanks to saudara ariff @ emptyspace kini aku da ade domain… walaupun mnumpang je domain die… tp kire ok what… satu lg anjakan paradigma.. hohoho aku blom nak reveal lg destinasi blog baru ak tu sbab still under construction…and aku akan still update lg blog ni sampai suatu mase yg akan diberitahu kelak….. perpindahan ni membuatkan aku semakin hampir mencpai cita2 my liFe as topO… version 3.0… hohoho biler ak rser blog baru aku tu da complete ak akan edarkan surat jemputan ke destinasi baru… so nantikanlah penghijrahanku… nescaya penghijrahan ini akan membuatkan my liFe as topO menjadi lebih mantap dimasa akan datang…. hohohoho entri ini pnuh dengan emosi dan ayat-ayat yang tidak mencemarkan penggunaan Bahasa Malaysia…..hohoho

my liFe as topo version 2.0…

December 8th, 2007 No Comments   Posted in Blogging

hohohoho…setelah ak melayari segenap pelusuk blog2… ak berjaya blaja byak tricks psal blogging…. hohoho templte ni asalnye ak curik dripda jackbook.com…try la usya page ni… byak info n tricks psal blogging….yg ak bru try…menukar favicon…hohoho…skrg ni ak dlam usaha nk jdikan template ni ak yg punya….hahaha….so nntikanlah my life as topo version 3.0…. my own template….

bende yg ak terpk nk bwat…dlam usaha menjadikan template ni ak yang punya….
1. nk wat logo 4 this blog…. xkan la ak nk gne logo bunge kt atas 2…(da beberape hari da ak perah buah fikiran ak nk wat logo…blom ade yg menepati citarasa….
2. nk customize blek widget2 yg ade kt blog ni bia serasi ngan template bru….
3. nk mempergiatkan lg promosi 4 this blog….hohoho I figured out lots of things to do….hohohoho
4. nk blaja lgi byak blogging tricks…. hohohoho ni snang sket… maklumat dihujung jari….hohohoho da byak da site2 bguna yg ak da favoritekan…hohohoho