ubah gaya hidup…

March 21st, 2008 4 Comments   Posted in Blogging, Life, UTeM

adoi…. carry mark sumer sem ni sume dah keluar…hancor gila sem ni.. bkan kata nak dapat dean list.. nak dapat 3 pointer pon macam susah je..sekarg ni harapan aku pada final exam je… tapi U aku x macam U biasa… carry marks pakai 70%… final exam just 30% je… sekarang ni harapan aku untuk cover pointer hanyalah terltak pada subjek data comm… tu je yg cam boleh pakai skit.. lain semua hancur…kenapa sem ni aku teruk sgat??? hohohoho setelah aku bermeditasi seketika ak dapat rumuskan beberapa sebab kegagalan aku sem ni…

  • ¬†blog
  • BLOG
  • bLoG
  • BlOg

sekarang ni 70% masa aku dihabiskan dgan blog….laptop ni pon aku rasa dah beberapa hari tak di matikan nyawanya…skarg ni tempat yg aku x boleh berblogging hanyalah di cafe sahaja… tapi tempat tu semakin menjadi tidak sesuai untuk aku study… terasa macam ada sahaja mata2 yang melihat dan merenung tajam ke arahku… hohoho… hohoho aku xtau la macam mana kesudahan semester ni….. haraplah x begitu mendung….. ūüėé aku rasa aku kena ubah gaya hidup… aku kena kurangkan blogging ni… so pada hari2 yang mendatang ni… akan semakin kurang post yang bakal aku hasilkan… dan semakin kurang jugalah komen2 di blog rakan2 sekalian… hal ini akan berlanjutan sehingga aku berjaya kembali ke bentuk asal… so guys… doakanlah kejayaan aku ye….

rakanku yg dah terjebak dengan dunia blog…

March 18th, 2008 6 Comments   Posted in Blogging, Life

adoi pnat nye balik camp…..hohoho ttup cerita camping dulu… nnt ak buat satu post khas..sekarang ni aku nak buat satu post khas untuk mmber aku yg dah terjebak dalam dunia blogging yang agak mencabar ini….masa aku mula2 terjebak dengan dunia blog ni dulu, aku cuba menarik seberapa ramai rakan2 untu turut serta bersama…tapi malangnya sume xnak… ade sorg umat ni je yang nak… manusia ini adalah mmber rapat ak mase kat matrix dulu…mamat ini bernama afif…skarang tgah study kt UTM cos mechatronic…hohoho antara kos idaman aku dulu….
seriously aku ckap… aku ssah nak ade mmber baik… ramai yang x berapa gemar dgan perangai aku ni… ramai yg xleh masuk skali ngan aku…. mamat ni antara beberapa org yg mnjadi member baikku….walaupun die die hard fans MU..aku plak peminat Arsenal… kitorg tetap bleh ngam…every time ade match antara 2 team ni sure die bg update kt aku sbab kt atap rumah aku xde kuali… bila arsenal kalah dgan cpat die mnyampaikan perkhabaran tu pada aku… tp bila MU kalah…hohoho aku kene p tanya dulu..pastu die akan jawab dgan ringkas je….

mamat ni seorg yang agak ganjil hohohoho…kt klas die mmg la paling pendiam…kononnya fokus2…tp bila lpak lpas klas… kegilaan die sama tahap dgan aku…sbab tu la aku bleh ngam dgan afif ni… die sgat pandai mnyorokkan identiti sebenar beliau… die ni lgi misteri la dari aku…sampaikan rmai ex classmate aku dulu x percaya bila aku ckap kegilaan die mnyamai tahap aku dan kadang2 tu melampaui kegilaanku…afif juga telah byak mmberi idea pada aku..contohnya projek BI Malaysian Cuisine dan my first and maybe the last ever POEM… DON’T ASK ME…

aku menjemput dia mnyertaiku di dunia blogging sbab dia slalu meletakkan post2 yang suka aku baca dkt buletin frenster… tapi buat masa ni afif still mencari rentak dalam dunia blogging ni… dah bberapa kali dia reorganize blog die… dan kini post die menjadi semakin agak menarik…aku mnunggu post ko smpai thap macam yang slalu ko conteng kt group + buletin fster…

so di sini aku nak buat promotion free kepada saudara afif aka memberku…silalah lawati humbleandmodest.blogspot.com untuk mngenali dgan lebih rapat¬† manusia yg berjaya mnyamai kegilaanku dan manusia yg banyak mmberi insirasi padaku

aku blur….

February 19th, 2008 4 Comments   Posted in Blogging, Life

dah agak lama rasanya aku x update blog ni… hohohoho bukannya sebab xde idea, malahan idea aku tersangat la banyak xtau nk tulis yg mana satu…so dalam post ni aku nak compile sume idea jadi satu je post…banyak gila mid term yg bakal menyusul… yg laen sume aku x risau.. paper mate je yg aku takut gile.. aku macam xtau apa2 dowh…x macam last sem… cekang je buat mate….

aku blur…. apa lagi nak tulis ni… hohohho yeah aku dapat 1st advertiser from nuffnang.. hohoho setelah sekian lama aku tgu mana2 advertiser yg nk buat iklan kt blog aku ni… at last ade jugak… aku dapat ads daripada jomstar.com..start daripada 24 feb ni… hohoho haraplah lepas ni bayak lg ads yg masuk.. Read the rest of this entry »

post terakhir….

February 10th, 2008 4 Comments   Posted in Blogging, Life

post terakhir??? aku da nak bersara dari bidang blog… aku dah malas nak jaga blog ni… aku blogger baru yg kecundang???menulis blog x mebawa apa2 erti pada aku??? hohohoho tidak sama sekali…. ni adalah post terakhir sebelom aku balik Murni…. sekejap je dah habis cuti seminggu…. post ni kira conclusion utk apa yg dah berlaku sepanjang cuti seminggu…

first of all… apa yg aku dah buat dalam masa seminggu ni… hohohoho aku dah buat mini gathering dgan member2 aku yg sengal… aku dah memperkayakan blog ni dgan pelbagai plug ins baru.. aku dah start buat directory bawah catzer…aku dah merosakkan ym aku…

apa yg aku x berjaya buat…. hohoho ni lg banyak… satu pon homework aku x buat…hohoho standard la… esok nk hantar malam ni baru buat…kononnya nak tukar theme baru… tapi aku dah jatuh hati ngan theme ni.. sayang nk tukar….. nk buat skin ym… damn.. ym pon dah problem.. watpe nk buat skin… nak beli bday present utk ade sorg minah ni… hohoho aku x berkesempatan la nk beli… ntah bila ntah aku nk beli….( naseb baek aku sempat pos bday card bya.. kalo x bsing mnah tu.) aku x berjaya nk install plug in lightbox… sesape boleh tolong???

apa yg bakal aku buat…hohoho sebaik sahaja aku menjejakkan kaki ke Murni aku akan cari cd vista, driver dan segala macam software utk aku format laptop ni…(sedih dowh nk kene format…)malamnya aku akan siapkan asignment dta struct yg nk kene hantar Isnin ni…pastu study la..midterm dah dekat….hohohoho kalau berjaya study la…..

siapa yg sibuk sangat nk tegok aku nye multimedia assignment ari tu… ni tgok la puas2..asignment(recycle poster) dgan lab test aku…(kulit buku)

 

my traffic is like a rollercoaster…..

January 16th, 2008 16 Comments   Posted in Blogging

I manage to get 200 unique visit on a single day…but only 5 hits on the other day…. I used¬† stumble¬† upon to promote my blog… I got traffic from all over the world and I bet they don’t even understand a single word that I wrote because my post are majority in malay… but thanks to innit I finally get visitor that can understand what I wrote.. and I manage to build a network among us… but in order to get that many hits, I need to post something…that is my biggest problem now…. I dont want to write about faizal tahir… zarina an julie and any other celebrity though that it can burst my traffic… that is so not me…¬† and I dont have qualification yet to give tutorial or give tips on how to blog…. I’m totally a newbie and I need more knowledge to write that kind of post…. as a month old blogger I’m still searching for my own identity… no different than a baby that still try to figure out about the world… other than that, I have problem with internet connection in my hostel… I currently use a hotspot account that being shared by at least 10 person…. to get an excellent connection is like a dream here…. I really hope that by the end of 20o8 I manage to be a good blogger and improve my¬† blogging skills…and last but not least sorry for¬† my terrible English because my grammar is not with me at the moment… there are lots of hungry chickens and ducks need to be fed¬† at my¬† village….

:D:D:D

diriku dalam dilema…

January 12th, 2008 3 Comments   Posted in Blogging, Life

aku dah membuang ads advertlets dalam blog ni untuk melayakkan aku join glitterati club… tp aku still biarkan ads tu kt blog lame aku…. da kbih kurg 2 minggu aku biarkan blog tu terkapai2 x diupdate…. tp td aku agak terkejut bile tgok akaun advertlets aku yang duit masuk macam air……. CPM aku gak tinggi sedangkan blog tu ada 7 unique visitor…. compare to blog ni yg ade at least 40 unique visitor semenjak aku rasmikan 7 Januari dulu… walaupun ade 40 unique tp akaun nuffnang aku still RM 0.0000 satu sen pon aku blom dapat…. nak kate blog lame aku tu pr die habat x jugak… 0 gak macam yang ni… backlinks die pon lebih kurang sama macam blog ni je aku rasa blog ni punye backlinks lg hebat la….. dengan hanya beberapa jam je lg glitterati ni nak start aku da mula rasa was2…. aku harap la berbaloi aku tunggu nk jd exclusive member ni….