bagaimana nak tau bila topo dah update blog…

October 18th, 2008 14 Comments   Posted in Blogging

update di hari sabtu.. hohoh seperti yang aku nyatakan sebelum ni atas kesibukan yang bakal melanda diriku ini.. mungkin agak sukar bagi diriku untuk update blog setiap hari.. dan mungkin jugak aku akan update dengan membuta tuli untuk membalas dendam… mana tau untuk menghilangkan tension yang melanda.. aku akan upate sampai 5-6 post satu hari.. jauh disudut hati teringin jugak kalahkan rekod knizam hohoho…

disini aku ingin memperkenalkan beberapa cara untuk korang mengetahui sekiranya topotato.com diupdate atau tidak.. hohoh cara ini mungkin telah menjadi sangat biasa oleh sesetengah pihak..  tapi mungkin ada juga yang tak tahu.. adeh panjang la plak intro..cara-cara yang dimaksudkan adalah seperti berikut.. Read the rest of this entry »

bila topo balik alexa rank dah bawah sejuta.. yeah!!!

October 13th, 2008 24 Comments   Posted in Blogging, Life

hohoh seperti yang aku khabarkan beberapa hari lepas.. aku kena pergi emergency kursus.. hohoho pukul 12 pagi bertolak dari rumah beb.. pukul 1 pagi baru sampai.. sampai-sampai je tengok budak-budak tengah tidur dengar ceramah dalam dewan.. hohoho siap dengan kemeja putih lengan panjang dan berseluar gelap berserta sepatu hitam.. hohoho aku plak datang dengan memakai seluar jean raya aku..hahhaha =)) cam bagus je.. dah la sampai pukul 1 pg.. apa isi kandungan kursus tu?? aku rasa biarlah rahsia dulu.. tapi aku boleh bagi tau.. dan menjawab pertanyaan pelbagai pihak yang komen dalam entry yang lepas..hohoh macam-macam solan diajukan.. hohoho kira aku reply kat sini la ye… Read the rest of this entry »

kenapa blog topo tak banyak komen???

October 8th, 2008 45 Comments   Posted in Blogging

ok post ni bertujuan untuk menjawab pertanyaan seorang rakan ni.. sibuk je nak tau kenapa blog topotato ni tak banyak komen.. tak macam blog-blog yang hebat lain.. hohoh adeh.. bila mase la blog aku ni hebat.. pr2 je pon.. alexa pon masih jutaan.. hohoh blog ni memang tak banyak sangat komen dari sudut pandangan angka.. hahaha :)) ye la.. paling banyak pon ade 38 je komen.. hohoho.. tapi aku dah cukup berpuas hati dah.. hohoho angka bukan segalanya.. :D.. tapi kepada kawan yang sibuk nak tau tadi.. dan juga kepada korang yang lain.. mari aku terangkan kenapa blog ni tak banyak komen… Read the rest of this entry »

mari bertukar link dengan topo…

October 5th, 2008 18 Comments   Posted in Blogging

yeah.. mode hari raya dah berakhir.. ok korang perasan tak page links kat topotato.com ni dah kosong tanpa sebarang link.. hohoho sebenarnya aku sedang cuba satu plugin yang membolehkan korang submit sendiri link korang ke topotato.com ni.. ye la aku perasan banyak blog yang dah link ke topotato.com tapi aku tak balas pon link mereka..mungkin sebab aku terlupa.. atau mungkin sebab aku sendiri tak tau mereka ada link ke blog ni.. hohooh sampai ada yang mengamuk kat kotak jerit aku kenapa tak balas link.. jadi aku pun mencari la satu plugin yang membolehkan korang layan diri.. submit sendiri link korang ke topotato.com… macam mana nak submit link?? hohoh caranya mudah sahaja.. Read the rest of this entry »

aku rasa nak jadikan blog ni lebih berilmiah sikit la..

September 19th, 2008 13 Comments   Posted in Blogging

hohoh dah dekat setahun aku menulis blog… tapi aku rasa makin lama aku dah merapu je sekarang ni.. hohoho ye la.. tengok macam post yang sebelum ni.. 3 post pasal upin dan ipin je… hohoho jadi setelah aku buat proses pemikiran kritis dan kreatif, aku rasa aku nak menjadikan blog ni lebih berilmiah sket la.. hohoho aku nak kongsikan apa sebenarnya yang aku belajar kat UTeM ni.. hohoho sebab memikirkan faktor result aku yang agak kurang memberansangkan semester lepas.. aku rasa dengan cara ni kau boleh study + menulis blog pada masa yang sama.. hohoho ni antara subjek yang aku belajar semester ni: Read the rest of this entry »

entry yang korang tak mungkin jumpa di topotato.com…

September 13th, 2008 10 Comments   Posted in Blogging

hohoho makin banyak keyword yang pelik masuk ke blog ni… aku pon tak tau la mana datangnya keyword tu kat blog ni.. ok untuk entry kali ni ingin aku nyatakan jenis-jenis post atau entry yang korang tak mungkin jumpa dalam blog aku ni.. hohoho tapi kalau tetiba sesat tu.. mungkin masa tu aku tengah mamai kot.. tak pon masa tu blog ni telah di hijack oleh pengganas-pengganas blog..dan mungkin aku telah dirasuk oleh hantu….=)) Read the rest of this entry »