topo dah dapat payment blogjob…

November 21st, 2008 25 Comments   Posted in Blogging

ok post ni ringkas je ye tapi penuh makna… hohoh aku sangat sibuk la sekarang ni.. ok korang ingat tak post buat duit dengan blowjob blogjob yang aku war-warkan suatu ketika dahulu.. ohoh dengan gembiranya aku nak nyatakan disini.. saudara helmiasyraf dah buat  bayaran kepada aku untuk job tu..  nak tau berapa topo dapat?? hoho tengok sendiri gambar kat bawah tu.. Read the rest of this entry »

contest di topotato.com sempena yubiyu gathering..

November 18th, 2008 57 Comments   Posted in Blogging

ok seperti yang di khabarkan oleh razifmustapha,mohdadil,chokilala, iovantgarde\ fendy, zaren, shatilah, dan ramai lagi bloggers yubiyu yang lain.. pada tanggal 151108 yang lepas budak-budak yubiyu (UTeM Bloggers United) mengadakan sesi gathering secara kecil-kecilan dan photoshoot secara besar-besaran.. hoho dan buat pertama kalinya aku join photoshoot ni dan buat pertama kalinya aku akan mendedahkan muka aku di alam maya ini.. hohooh jadi bersempena dengan yubiyu gathering yang lepas dan sempena buat pertama kalinya aku nak menunjukkan muka di alam maya.. aku nak menganjurkan satu contest di topotato.com… terbuka pada semua rakyat Malaysia yang ada blog.. hohooh

ok sebelum aku cerikan lebih lanjut pasal contest ni.. jom tengok aksi-aksi sengal dan macho rakan-rakan perjuangan aku di yubiyu.. Read the rest of this entry »

statistik topotato.com…

November 11th, 2008 22 Comments   Posted in Blogging

post ni ditulis sebab en myadlan cakap dia nak tengok stats aku.. kononnya nak carik inspirasi.. pada awalnya aku blur.. stats apa yang dia nak tengok ni.. adeh.. kalau stats tu bersamaan dengan status.. status aku single.. hahaha kalau stats tu bersamaan dengan statistik.. hohoh sem ni aku tak amek lagi subjek tu.. semester depan baru nak belajar.. jadi aku andaikan dia nak tengok statistik blog ni la kot.. hohoh pada awalnya aku agak keberatan nak tunjuk.. tapi sebab aku memang suka menunaikan permintaan pembaca.. aku tunjuk jugak la.. tanpa korang siapa la aku.. hohoh… jadi pasni kalau ade sesiapa lagi nak suruh aku tunjuk apa-apa.. sila lah. hahaha kalau mampu nanti aku tunjuk.. kalau tak.. korang berangan je la ye.. =))

aku tak tau la macam mana statistik ni boleh memberi inspirasi kepada kamu wahai en myadlan.. sebelum tu biar la aku nyatakan dahulu.. aku ni masih lagi newbie.. jangan la kecewa jika tak memenuhi kehendak korang ye.. hoho jadi inilah statistik blog topo.. Read the rest of this entry »

dapatkan trafik cara topo: #1 innit

November 8th, 2008 34 Comments   Posted in Blogging

hohoh 2 paper dah habis.. dan paper seterusnya ada gap seminggu.. so tiba la masanya untuk update blog.. ok sering kali orang tanya pada aku macam manan nak popularkan blog.. macam mana nak dapatkan ramai visitors dan sebagainya.. tapi selama ni aku tak berani nak cakap sebab sebab aku masih lagi newbie.. tapi sekarang ni aku rasa tak salah sekiranya aku kongsikan serba sedikit cara aku dapatkan trafik ke topotato.com ni.. so mulai dari post ni.. ada ada beberapa siri post cara-cara untuk mendapatkan trafik dengan menggunakan style topo.. hohoho mungkin cara ni agak biasa dan korang semua dah tau.. tapi mungkin ada jugak yang tak tau.. so tak salah untuk aku berkongsi rasanya…

ok untuk post pertama dalam siri ni.. pendedahan mendapatkan trafik menggunakan innit.nuffnang.com . ok mungkin ramai yang tau pasal innit.. innit adalah tempat untuk submit post terbaru korang bagi tatapan semua orang.. syaratnya.. korang perlu letakan iklan nuffnang dan jadi gliterrati member.. baru  la korang boleh menggunakan perkhidmatan innit.. tapi dalam post ni… aku tak nak dedahkan cara mendapat trafik dengan submit post korang pada innit.. tapi aku ada cara lain yang lagi berkesan dari tu.. Read the rest of this entry »

plugin yang topo gunakan dalam topotato.com

October 31st, 2008 16 Comments   Posted in Blogging

ok semenjak dari dulu lagi.. ramai yang tanya pada topo apa plugin yang aku gunakan.. untuk buat ni.. untuk buat itu dan sebagainya.. sesungguhnya aku memang agak cerewet bila nak install plugin ni.. bukan sebab susah.. tapi sebab takut ada side effect pada blog ni.. jadi lambat load ke dan lain-lain… jadi antara plugin yang aku gunakan dalam topotato.com adalah seperti berikut.. dan jika korang ada plugin alternatif yang lagi best dari plugin yang aku sedang guna ni.. sila la inform padaku ye… satu lagi.. sebagai tambahan.. aku ada letak sekali alternatif plugin yang boleh digunakan bagi pengguna blogspot.. Read the rest of this entry »

menulis blog sambil beramal…

October 22nd, 2008 11 Comments   Posted in Blogging

adeh.. dah lama dah aku tak menulis kat topotato.com ni.. tangan pon dah menggeletar je nak disuruh menaip.. tapi apa kan daya.. kesibukan melanda dengan teruk sekali.. ok untuk entry kali ini aku ingin berkongsi sesuatu.. semakin hari semakin ramai yang menjadi blogger.. blogger muncul bagaikan cendawan tumbuh lepas hujan.. hohoho kemana-mana sahaja aku pergi pasti jumpa golongan blogger.. tapi apa gunanya kita menjadi blogger?? adakah untuk berkongsi kisah suka duka kita kepada seluruh dunia?? adakah kerana nak jadi popular?? atau adakah untuk memaki hamun sesiapa secara public?? hohoh aku pon sendiri dah semakin sesat dah.. semakin tak tahu apa tujuan aku menjadi blogger.. tapi beberapa post dari rakan-rakan blogger ni memberi impak yang besar kepada aku.. Read the rest of this entry »