Dunia blog topo 3 tahun dari sekarang

October 12th, 2012 3 Comments   Posted in Blogging

Masih belum tamat pon lagi episod 5 tahun pengalaman hidup sebagai penulis blog dah cerita pasal perancangan masa depan pula haha. Rasa macam back to the future pulak, naik Delorean pergi ke masa lampau lepas tu patah balik lepas tu pi masa depan pulak haha. Sebenarnya siri pengalaman 5 tahun tu dah ada beberapa episod tapi aku masih belum berkesempatan nak touch up dan post lagi. Post ini pon aku tulis kerana nak kejar dateline tugasan kedua pertandingan yang dianjurkan oleh saudara Eizil. Maka dengan ini dipersembahkan apa yang aku ingin capai dalam masa 3 tahun lagi. Read the rest of this entry »

ChurpChurp Dah Pulangkan Earning yang Hilang dalam Akaun Yeay!

October 2nd, 2012 6 Comments   Posted in Life

Ramai yang gusar bila tengok pendapatan mereka di web ChurpChurp tiba-tiba hilang dan berkurangan. Aku pon tergolongan dalam golongan tu jugak hehe yela walaupun tak seberapa tapi setiap pendapatan tu adalah hasil titik peluh kita sendiri. Penat je karang ayat cinta gempak tarik¬† perhatian ramai orang untuk klik iklan churp2 itu. Kawan aku pernah cakap 10 sen pendapatan di internet adalah lebih besar daripada Rm10 duit biasa. Kadang-kadang aku bersetuju juga dengan pendapat tu haha.¬† Read the rest of this entry »