Tarikh Hari Bapa 2011

Reviews June 3rd, 2011

Bulan lepas macam-macam hari kita dah sambut, ada hari ibu, hari guru, hari jururawat dan sebagainya. Untuk bulan Jun pon ada macam-macam hari juga contohnya pada 1 Jun yang lepas adalah hari susu sedunia. Selain itu, bulan Jun juga merupakan bulan sambutan hari bapa. Sama seperti hari ibu, hari bapa juga berbeza-beza mengikut negara dan tahun. Post kali ini aku nak kongsikan tarikh hari bapa seluruh dunia bagi tahun 2011.

19 June 2011– bersamaan Ahad ketiga dalam bulan Jun (mengikut perkiraan aku betul la tarikh ni) bagi negara-negara berikut: Malaysia, Amerika Syarikat, Afrika Selatan, Argentina, Bahamas, Bangladesh, Belanda, Bulgaria, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Filipina, Greece, Guyana, Hong Kong, India, Ireland, Jamaica, Jepun, Kanada, Malta, Mauritius, Mexico, Pakistan, Panama, Paraguay, Perancis, Peru, Puerto Rico, Singapura, Slovakia, Sri Lanka, Switzerland, Trinidad dan Tobago, Turki, United Kingdom, Venezuela, Zimbabwe.

5 Disember 2010 – tarikh yang tetap.. bagi Thailand

4 September 2010 – Ahad pertama dalam bulan September bagi negara Australia dan New Zealand

17 Julai 2010 – Ahad ketiga bulan Julai bagi negara Uruguay

19 Mac 2010 – tarikh yang tetap bagi negara Bolivia, Honduras, Itali, Liechtenstein, Portugal, Sepanyol

Sekian terima kasih, semoga mendapat manfaat bersama boleh la kumpul duit nak beli hadiah dari sekarang ye. Sumber dari wikipedia

Klik sini Beli hadiah hari bapa kat karnival Mega SALE!!!!

One Response to “Tarikh Hari Bapa 2011”

  1. teyha_omey says:

    ye ker dok..

    [Reply]Leave a Reply