Mulakan Perniagaan Cetak T-Shirt dan Cenderahati dengan Kos yang Berpatutan

Reviews June 3rd, 2011

Ramai orang ingin menghasilkan t-shirt sendiri biar nampak unik dan bergaya berbanding orang lain. Tapi kekangan utama adalah kos yang agak mahal dan sukar untuk didapati. Dalam post ini aku nak memperkenalkan Mesin Cetak Serbaguna 6-in-1 Heat Press yang dibekalkan oleh MesinCetak.my. Mesin tu bukan sahaja boleh mencetak tshirt malah dapat mencetak cenderahati seperti Mug, Pinggan, Tiles, Jigsaw Puzzle, Mousepad, Pillow, Flask, Latte Mug dengan kos yang sangat murah.

Proses membuat cetakan pada t-shirt dan cenderahati sebenarnya sangat mudah dan hanya memerlukan beberapa minit untuk disiapkan. Apa yang diperlukan adalah sejenis mesin khas yang sangat mudah untuk dikendalikan.

Mesin Cetak Serbaguna 6-in-1 Heat Press

Mesin Cetak Serbaguna 6 dalam 1

Mesin Cetak Serbaguna 6 dalam 1

Dengan menggunakan mesin ini anda boleh memulakan perniagaan cetak t-shirt dan cenderahati anda sendiri dengan kos yang sangat minimum. Mesin ini dilengkapi dengan fungsi kawalan digital untuk mengawal masa, suhu dan tekanan yang boleh dilaraskan. Di mesin ini juga ada komponen seperti heat press saiz 14 inchi x 16 inchi (untuk t-shirt/mousepad/puzzle dan lain-lain), mug press, cap press dan plate press. Berikut adalah contoh-contoh produk yang boleh dihasilkan dengan menggunakan mesin ini.

heat press
heat press

lain-lain press
lain-lain press

Melalui pakej yang ditawarkan oleh MesinCetak.my, anda bukan sahaja mendapat mesin heat transfer ini malah ada banyak lagi alat-alat berguna yang membantu anda dalam memulakan perniagaan antaranya:

  • 1 unit Mesin Cetak Serbaguna 6in1 Heat Press (bernilai RM3000)
  • 1 unit Printer Epson T13 (bernilai Rm160)
  • 4 botol Sublimation Ink CYMK 100ml/botol (bernilai RM240)
  • 1 set Empty Cartridge Epson T13 (bernilai RM60)
  • 100 pcs Sublimation Paper (bernilai RM50)
  • 10 pcs Dark Paper (bernilai RM50)

Dan banyak lagi bonus-bonus istimewa dengan hanya RM2,980

Jadi tunggu apa lagi, sila layari MesinCetak.my untuk keterangan lanjut.

Tambahan info, untuk menunjukkan bukti betapa mudahnya menggunakan mesin ini sila tonton demo di bawah ini dan banyak lagi demo lain di sini.

MesinCetak.my merupakan sebahagian daripada rangkaian perniagaan Usahawan.com yang turut menyediakan pakej keusahawanan Kentang Spring yang mendapat sambutan hangat sehingga kini.”

MesinCetak.my

12 Responses to “Mulakan Perniagaan Cetak T-Shirt dan Cenderahati dengan Kos yang Berpatutan”

  1. Sabahan Bloggers Club says:

    Murahnya nak buat printing ni. Semoga ramai yang dapat memulakan bisnes dengan usahawan.com

    [Reply]



  2. Razlan says:

    Wow Menarik entry kali ne bro,lame da teringin nak buat bisness printing ne

    [Reply]

    Eein Reply:

    Salam bro… berminat sgt…

    [Reply]



  3. afzal laidin says:

    tak sangka modal utk bisnes printing banyak tu sahaja. ingatkan lebih dari 5k.

    [Reply]



  4. titan says:

    hoho..murah jugak tu..

    [Reply]

    fuad Reply:

    Saya nak tanya, jika saya dah ada mesin heat press untuk t-shirt, mug, pinggan dan cap, boleh tak kalau saya hanya beli apa yang perlu sahaja dari tuan contohnya printer, sublimation ink, transfer paper dan sebagainya. Juga kalau saya nak beli produk cetakan kosong seperti, t-shirt, pinggan, mug, jugsaw puzzle, pillow. micro t-shirt dsbnya, boleh dapat harga agen tak. Terima kasih didahulukan.

    [Reply]



  5. reezluv says:

    belum lagi nak buat bisnes offline ni..ribu2 modal belum ada..ngeh3..kena buat Ebay dengan siyes dulu..:D

    [Reply]



  6. Harfiz@Bizstudent says:

    Banyak juga modal tu kalau nak ikutkan bagi sesiapa yang baru nak bermula……hmm,fokus affiliate dulu kot 🙂

    [Reply]



  7. Zaini says:

    Murah juga. Jadi, tak ada alasan kalau modal kecil tapi berminat nak buat printing. teknologi dah ada, cuma tunggu kita nak guna jer

    [Reply]

    busszack Reply:

    Good..

    [Reply]



  8. Awang says:

    Salam,

    Bolehkah saya membeli keperluan setakan heat press dengan tuan seperti Sublimation ink, sublimation paper, tshirt etc..

    Kalau boleh, ada tak list price?

    Wassalam

    [Reply]



  9. shubet says:

    nak tnya if nk bli cetakan kosong sahaja ada x?email details if possible

    [Reply]



Leave a Reply