Kura-kura perliharaan topo

May 15th, 2011 9 Comments   Posted in Life

live update: 15 May ’11, 8.19pm MYT | dari e71 topo…

Semenjak 2-3 hari ni ramai yang ada kongsikan gambar kura-kura perliharaan mereka. Kak jie dengan Nemo yang asek hilang dan yash dengan kura-kura yang takde nama dan bakal membesar jadi raksasa yang menakutkan haha. Jadi aku pon terpanggil nak kongsikan kura-kura yang telah lama menjadi perliharaan aku. Read the rest of this entry »

Selamat Hari Guru :)

May 11th, 2011 3 Comments   Posted in Reviews

Kepada yang belum tahu, hari guru akan disambut pada 16 Mei pada setiap tahun. Kenapa tarikh 16 Mei dipilih? Kerana pada tahun 1956, Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita.. dasar itu telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan sejak dari itu dan dinamakan Laporan Razak…hohoho mari belajar sejarah bersama topo… Read the rest of this entry »

Alicafe White Coffee: Kopi 3in1 Paling Sedap di Alam Semesta

May 11th, 2011 7 Comments   Posted in Life

live update: 11 May ’11, 2.22am MYT | dari e71 topo…

Sebelum ini aku pernah promosi nugget dan mee segera paling sedap di alam semesta dan terbukti ramai yang bersetuju dengan pencalonan aku dahulu. Post kali ini aku ingin kongsikan kopi pra campuran 3in1 yang paling sedap di alam semesta pula. Tidak lain dan tak bukan; Alicafe White Coffee. Kenapa aku nobatkan ia sebagai kopi 3in1 paling sedap di alam semesta? Read the rest of this entry »

Mawar Putih Buat Mama – tacing woo lagu ni

May 7th, 2011 No Comments   Posted in video

 

 

Sempena hari ibu esok rasanya sesuai la aku post lagu ni hohoho tak ke tacing korang dengar lagu ni 🙂 Pertama kali aku dengar lagu ni masa Mentor 5 dulu. Lepas tu selalu plak dengar lagu ni dan dah melekat terus dalam kepala. Teruskan membaca kalau nak lirik dan menyanyi bersama hohoho Read the rest of this entry »

Wordless Wednesday #1

May 4th, 2011 4 Comments   Posted in Life
live update: 4 May ’11, 8.18am MYT | dari e71 topo…

 

Telur bistik yang mengecewakan

May 3rd, 2011 7 Comments   Posted in Life

live update: 3 May ’11, 12.02am MYT | dari e71 topo…

Kalau kalian rajin mengikuti update aku di twitter, mungkin korang akan perasan ada satu hari tu aku sangat mengidam nak makan telur bistik. Tapi malangnya telur bistik ni agak sukar didapati, biasanya hanya ada pada waktu malam di kedai-kedai tertentu sahaja.

Hari ini aku berpeluang keluar dari Melaka untuk menghadiri majlis perkahwinan classmate. Sebelum balik Melaka sempat la jugak mengalas perut dan menu pilihan adalah telur bistik. Di atas itulah rupa telur bistik berkenaan. Sangat menghampakan dan tak sedap dan pedas. Dan takde rupa telur bistik langsung, macam telur dadar berkuah je =.=”. Nama dan lokasi kedai terpaksa dirahsiakan. Nanti aku amek gambar telur bistik versi orang Melaka pulak hahaha