Kura-kura perliharaan topo

Life May 15th, 2011

live update: 15 May ’11, 8.19pm MYT | dari e71 topo…

Semenjak 2-3 hari ni ramai yang ada kongsikan gambar kura-kura perliharaan mereka. Kak jie dengan Nemo yang asek hilang dan yash dengan kura-kura yang takde nama dan bakal membesar jadi raksasa yang menakutkan haha. Jadi aku pon terpanggil nak kongsikan kura-kura yang telah lama menjadi perliharaan aku.

Yang menarik dan unik tentang kura-kura ni adalah ia takkan lari dan ia takkan membesar jadi saiz yang menakutkan hahaha. Selain itu ia juga sangat menjimatkan kerana ia tak makan langsung dan yang paling utama, dengan memakai topi jerami aku percaya inilah kura-kura yang paling kacak sekali.

Buat masa ni aku belum ada nama yang sesuai untuk kura-kura ni. Korang ada cadangan?

tak cukup? apa kata kalau subscribe je feed blog ni

9 Responses to “Kura-kura perliharaan topo”

  1. hairilafif says:

    peliharaan. bukan perliharaan. sila ambil perhatian.

    sekian terima kasih.

    [Reply]



  2. aniely says:

    agak agak kura kura hang boleh kalahkan arnab mcm dalam cerita dahulu kala tuh tak?

    [Reply]



  3. Kujie says:

    ha ha ha …. intan menjerit dr depan tv
    bela dulu, tengok perangai dia seminggu dua..baru fikir nama sesuai. Kena ade karektor dulu…hihihi…tataulah sampai bile nak jumpa karektor tu

    [Reply]



  4. TheSharkox says:

    Haha..ini kalu lari jugak maknanya ada something la ni..

    [Reply]



  5. adledash says:

    salam..

    ………………haha!…………….

    [Reply]



  6. Sabahan Bloggers Club says:

    Kura-kura macam ni yang best, letak jer kat mana-mana…. 😀 😀 😀

    [Reply]



  7. titan says:

    aku pun nak cari kura-kura la..

    [Reply]



  8. juanita says:

    Salam,

    Cute nye pet kamu. Sapa nama dia yer 🙂

    [Reply]



  9. Princess Zezebel Lair says:

    Nak juga kura-kura yang mcm ni la…hehehe

    [Reply]



Leave a Reply