Tarikh Hari Ibu 2011

Reviews April 11th, 2011

Klik sini untuk Tarikh Hari Ibu Tahun 2012

Ye aku sedar post ini masih terlalu awal untuk diterbitkan haha tapi rasanya bagus jugak kalau korang tahu tarikh hari ibu ni awal-awal. Boleh la nanti nak kumpul duit untuk dijadikan hadiah hari ibu ke. Kepada yang tidak tahu, tarikh hari ibu adalah tidak tetap pada setiap tahun dan ia juga berbeza bagi beberapa negara. Dalam post ini aku ingin kongsikan tarikh sambutan hari ibu di seluruh dunia untuk tahun 2011. Semoga dapat manfaat bersama πŸ™‚

8 Mei 2011 (atau lebih tepat lagi.. adalah pada Ahad minggu kedua dalam bulan Mei)
bagi negara MALAYSIA, Anguilla, Aruba, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgium, Belize, Bermuda, Bonaire, Brazil, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Estonia, Finland, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Honduras, Hong Kong, Iceland, India, Italy, Jamaica, Japan, Latvia, Malta, Myanmar, The Netherlands, New Zealand, Pakistan, Peru, Philippines, Puerto Rico, Singapore, Slovakia, South Africa, St. Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Suriname, Switzerland, Taiwan, Trinidad and Tobago, Turkey, Ukraine, United States, Uruguay, Venezuela, Zimbabwe

1 Mei 2011 (Ahad pertama dalam bulan Mei) bagi negara Hungary, Lithuania, Portugal, Spain

24 Mei 2011 (Ahad terakhir dalam bulan Mei) bagi negara Algeria, Dominican Republic, France,Haiti, Mauritius, Morocco, Sweden, Tunisia.

22 Mac 2011 bg negara Ireland, Nigeria, United Kingdom

12 Ogos 2011 bg negara Thailand yang juga merupakan tarikh lahir Queen Sirikit

22 Disember 2011 di Indonesia

Kalau dikira dan dicongak ada tak sampai sebulan untuk sambut hari ibu. Kalau sesiapa yang ada niat nak beri ibu mereka hadiah boleh la start ikat perut dan menabung dari sekarang πŸ™‚

penuhi impian anak anda>> klik sini

16 Responses to “Tarikh Hari Ibu 2011”

  1. Sabahan Bloggers Club says:

    Nasib baik Ibu saya ada kat Malaysia, Kalau kat UK, dah terlepas nak ucap selamat hari ibu ni…. πŸ˜€

    [Reply]



  2. Razlan says:

    Da ingat da nak beli pa,mommy pasti suke

    [Reply]



  3. samanosuke_04 says:

    fuh, topo nampak daa bersedia untuk hari ibu tahun nie nampaknye.. hehehhee

    [Reply]



  4. cleverspider55 a.k.a alam1cinta says:

    Bgs gak info..aku pasti ramai yg tak tahu..tmsk aku..hehe

    [Reply]



  5. diyana says:

    thnks fo da info.. diya mmg dok cari sangat2, bab xnak telepas wish pada bunda..suke dah dapt tau..

    [Reply]



  6. Pakar diari hati says:

    Info saya cari! TQ admin πŸ™‚
    saya ingat nak buat contest untuk hari ibu di blog saya, admin boleh cadangkan contest apa yea? πŸ™‚

    [Reply]



  7. iffah says:

    trime kseh fo this INFO….
    hmm..,8 Mei??
    kne get ready ‘present’..

    [Reply]



  8. fauziah says:

    thanks a lot atas info yg amat lengkap..sbb saya mmg tgh mencari2 info Hari Ibu ni.

    [Reply]



  9. YaN says:

    Wow??
    Hampir terlepas waktunya..Nasip baik masih sempat. Tapi ada satu persoalan disini. Kenapa tarikh hari ibu sentiasa berubah setiap tahun?

    [Reply]



  10. kayrolldin says:

    tuan blog, minta share di blog yer..

    [Reply]



  11. Orang Akaun says:

    thanks bro..aku baru teringat n then google..kekek

    [Reply]



  12. cik aied says:

    singgah sini…mintak copy info ni ye..nk masukkan ke blog sy.. thanks πŸ™‚

    [Reply]



  13. che mary says:

    kita share okay^^thanx

    [Reply]



  14. Amim Blog says:

    tahun 2012 ni , pada 13 mei kan ?

    [Reply]



Trackbacks

  1. Tarikh Hari Ibu 2010 | topotato.com
  2. SELAMAT HARI IBU -8 MEI 2011 (AHAD) « Corat Coret Maria Farisha

Leave a Reply