Peraturan yang mungkin korang tak perasan atau tak baca langsung dalam WWWOW Awards

Reviews April 27th, 2011

Kepada yang tidak tahu, DiGi ada melancarkan WWWOW Awards dan banyak blogger-blogger yang femes dan kacak masuk bertanding dalam pertandingan ini. Aku juga tidak melepaskan peluang untuk mencalonkan cisdel.com dalam kategori Top LOL (humor) blog. Yela cisdel je kot yang layak bertanding topotato.com ni picisan je tak layak nak bersaing dengan blogger-blogger hebat di luar sana hehe. Sebelum mencalonkan cisdel.com aku memang suka baca rules, FAQ dan sebagainya. Post kali ini aku nak share 1 rule yang mungkin korang tak perasan…

Peraturan WWWOW AWARDS
klik untuk paparan lebih jelas

Sebelum itu, contestant dalam point 4.4 itu membawa maksud perserta atau participant; orang yang menghantar penyertaan dalam WWWOW Awards. Jadi berdasarkan point 4.4,

The entries submitted must be original, created and owned by the contestant and not obtained from other sources

Berdasarkan pemahaman aku, kita mesti menghantar karya atau blog kita sendiri dan bukannya blog orang lain. (tolong betulkan kalau salah) Selain itu ada special case yang DiGi tolong calonkan mereka sebab memang mereka orang-orang hebat. Atas sebab itu maknanya kita kena hantar blog sendiri la hohoho musykil aku kenapa ada banyak sangat blog / entry yang sama di hantar oleh orang berlainan.. Mungkin ramai penulis jemputan kot hehehe..

Satu lagi cuba baca point 4.1:

point 4.1
klik untuk paparan lebih besar

Kalau tak nampak meh aku copy ape yang dia tulis hahaha

The Contest is open to everyone to enter, excluding Onlien Story of the Year which will be selected by DiGi and their panel of judges

Selama aku dah hidup 22 tahun+- ni tak pernah plak aku tau wujudnya perkataan Onlien tu ape hahaha. Sila baca Rules WWWOW Awards kalau nak tengok lebih banyak tupo typo peraturan-peraturan lain dalam WWWOW Awards

Sekian sahaja post kali ini. Dikesempatan ini aku nak meraih undi untuk cisdel.com haha sila la mengundi cisdel.com dalam kategori Top LOL (Humor) ye ia semudah cisdel.com/jom/undi 🙂

Jom undi cisdel.com

klik untuk tengok cara-cara mengundi

13 Responses to “Peraturan yang mungkin korang tak perasan atau tak baca langsung dalam WWWOW Awards”

  1. Kujie says:

    kak jie tak bertanding..blog peribadi , lainlah blgo berniche mcm cisdel atau blog amanz – niche..sedap sebut mcm laichi

    jap kak jie vote cisdel

    [Reply]

    topo Reply:

    terima kasih kakjie 🙂

    [Reply]

    aman Reply:

    vote si mamat Amanz tue skali. aha. 😛

    [Reply]

    reezluv Reply:

    org femes mesti ramai vote..tambah2 macam si Aman ni..hehehe

    [Reply]

    reezluv Reply:

    blog femes boleh le bertanding Kak Jie..awak ni idak..:D

    [Reply]



  2. syafiq says:

    kalau blog aku masuk mesti dapat nombor last. maka baik tak payah masuk.

    lagi2 memang tak de niche punya blog.

    p.s macam mana kak jie boleh kata niche macam laichi.

    [Reply]

    topo Reply:

    takpe apa kata kalau ko menyokong cisdel.com vote tiap-tiap hari dan ajak kawan-kawan sekali vote 🙂 hehehe

    [Reply]



  3. catzer says:

    aku mmg tak berminat dengan sebarang contest..ahahahah.

    [Reply]



  4. aman says:

    bukanlah abang topo ooi. dia cakap, entri tue kena entri asal, dan bukannya jenis copy paste dari web dan blog-blog lain. gitu la kot. 😀

    [Reply]

    topo Reply:

    ala dang! salah ke haha

    [Reply]

    aman Reply:

    eh. aku yang salah kot. aku terlepas baca “By the contestant”.

    *malu*

    [Reply]



  5. sayacomel says:

    wahh, kena undi cisdel ni..

    [Reply]



  6. Hisyam says:

    Blog saya pun tunggang terbalik. Niche pun tak de, saya undi cisdel, dengan aman! Hahaha.

    [Reply]



Leave a Reply